Treceți la conținutul principal

Pisica-efectul ei terapeutic asupra omului

 Cu mii de ani in urma egiptenii erau singurii care aveau pisici domestice. Le-au fost de un real folos, pentru ca nimiceau daunatorii care le puneau in pericol atat colibele (construite din trestie) si casele (din chirpici), dar si proviziile de grane, mancarea (alimentele de baza fiind painea si alte produse din faina) si sanatatea, si de aceea le-au divinizat, zeitatile asociate pisicilor fiind unele dintre cele mai puternice.
De la ei au furat grecii si fenicienii pisici si le-au dus in tarile lor pentru a-si rezolva propriile probleme cu rozatoarele si serpii veninosi de pe langa locuinte.
Initial, pisicile au fost dresate sa vaneze pasari sau peşti si sa le aduca stapanilor, si au fost dresate sa ţina rozatoarele departe de cadavre.
 Pisicile domestice (Felis silvestris catus) erau cunoscute in Egiptul antic (cu mai mult de 3500 de ani in urma) ca Mau si au fost considerate sacre. Erau atat de respectate incat daca cineva era prins ca a ucis o pisica (intentionat sau din greseala) era ucis cu pietre.


 Capacitatile vindecatoare ale reprezentantilor regnului animal au fost cunoscute si apreciate inca din antichitate. Specialistii de azi incearca sa explice si de ce. Ei sustin ca animalele au un simt al mirosului mult mai dezvoltat decat al omului, putand sa detecteze modificari in starea noastra de sanatate, despre care, adesea, nici nu stim. De asemenea, animalele simt cand suntem slabiti ori framantati de probleme.

Primele referiri la acest tip de terapie au fost facute in anul 1964, de psihiatrul american Boris Levinson, in urma experimentelor efectuate asupra copiilor cu deficiente de comunicare. De fapt, zooterapia inseamna folosirea in scopuri terapeutice a unor animale - caini, pisici, cai, maimute, pesti ori pasari care pot avea rol activ in ameliorarea sanatatii fiintelor umane.

Folosite ca medicamente vii, animalele produc o relaxare mult mai rapida si fara efecte secundare, ceea ce nu se intampla in cazul medicamentelor de sinteza, procurate cu reteta de la farmacie. Terapia cu animale este o practica perfect normala, nu este de domeniul paranormalului si nici nu-ti trebuie studii de specialitate sa observi comportamentul animalului tau de companie, caine sau pisica.

Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, egoista, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Pisica inca mai reprezinta o enigma a lumii animale deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa presimta apropierea unui cutremur ori a unor mari variatii ale presiunii atmosferice sau cum reuseste sa se intoarca acasa, la stapanul sau, de la distante de zeci sau sute de kilometri.
                                                                       

Fara sa aiba studii de specialitate, pisicile simt cand un om este bolnav si pot fi considerate ca niste factori ai determinarii prezentei energiei negative in organism. Nu trebuie sa te miri daca o pisica ti se asaza in poala, la sale, daca stai intins pe pat, sau dupa cap, in zona cervicala. N-o alunga, fii rabdator, las-o acolo unde s-a cuibarit, pisica stie cat trebuie sa stea si va pleca singura.

Urmareste si inregistreaza toate miscarile pisicii,observa  reactia in momentul in care paraseste locul pe care l-a incalzit si curatat si tine minte la cat timp vine iar sa faca acelasi lucru. Invata sa te cunosti si pe tine. Daca inca nu stii, afla ce organ bolnav ai si urmareste-ti evolutia cat timp esti "pacientul" pisicii. Oricum, pisica te va ajuta sa fii mai putin anxios si-ti va transmite o stare de calm si liniste interioara, dar si de incredere.

Daca doresti ca pisica sa-ti fie realmente de folos, n-o forta, n-o obliga sa faca ceea ce vrei tu si cand vrei. Pisica este un animal cu toane, o incapatanata si o rasfatata care actioneaza cand are chef si nu cand este rugata. Fii, insa, convins ca niciodata, la durere, pisica n-o sa te lase. Ca s-o convingi sa actioneze si sa te ajute, in caz ca te doare capul, o mana sau mijlocul, asaza-te in asa fel incat sa-i creezi ei posibilitatea de a ajunge la locul dureros, dar sa se simta in siguranta in acelasi timp.

                                                                         

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ