Treceți la conținutul principal

Dovezi ale reîncarnării


O multime de tradiții ne asigura ca, dupa un timp,cei care au plecat dintre noi, vor veni inapoi pe Pamant sa se reincarneze, incepand o noua viata intr-un nou corp, apoi, dupa moarte, intr-un al treilea, s.a.m.d.
Acest proces, numit si metempsihoza, este acceptat ca real in nenumarate traditii, tinand nu doar de religiile din India, in particular de religia budista, dar si de taoisti, confucianisti, zoroastrieni, de unele triburi amerindiene sau australiene.

In reincarnare credeau si druizii celti, pitagoreicii si orficii Greciei antice, mithraicii, maniheistii si, intr-o anumita masura, asa cum ne asigura Victor Kernbach, si vechii egipteni. Adepti ai reincarnarii erau chiar si ganditori precum Giordano Bruno, Campanella, Leibniz, Hume, Goethe, Benjamin Franklin, Lev Tolstoi si altii. In multe dintre credinte, se considera ca revenirile spiritului in materie fac parte dintr-un larg proces de instruire sau de purificare a acestuia.

Se pare că unele amintiri din viețile anterioare vin în mod natural,copii de la vârste fragede (3-4ani) amintindu-si existențele anterioare.
Un astfel de caz celebru,este cel al lui Dorothy Louise Eady.Aceasta fetita  era un copil normal, vesel și plin de viață, până la vârsta de 3 ani. Dar un accident cumplit i-a schimbat destinul. Jucându-se pe casa scărilor, a căzut de la înălțime și s-a lovit atât de puternic că și-a pierdut cunoștința. A zăcut fără suflare câteva minute, timp în care medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să o declare decedată. Transportată la spital, fetița a fost supusă din nou tehnicilor de resuscitare și, ca prin minune, inima ei a pornit să bată. Dorothy și-a revenit complet.

 A fost un miracol pentru părinți și una dintre cele mai fericite zile din viața lor. Câțiva ani mai târziu, însă, aveau să se confrunte cu probleme grave, pe care nu puteau să nu le pună pe seama accidentului din copilărie.       
Revelatia Egiptului antic

Încă din primii ani de școală, Dorothy era fascinată de istoria antică și de poveștile legate de Egipt, piramide și faraoni. Părinții i-au încurajat pasiunea și au dus-o la British Museum pentru a vedea colecția de artefacte și mumii aduse din sălile dedicate Egiptului.
Din acel moment, Dorothy a avut o revelație și comportamentul ei s-a schimbat definitiv.
 A început să vorbească despre lumea egiptenilor antici, despre palatele faraonilor, a sărutat picioarele zeilor aflați la muzeu și a încercat să își convingă părinții că în Egipt este adevărata ei casă.
Câteva zile mai târziu, când a văzut în presă fotografii cu templul lui Seti, fetița le-a spus părinților că acela a fost adevăratul ei cămin și acolo a trăit familia ei.
Tot ce își dorea,era să ajungă cât mai repede în locurile natale. A început să viseze tot mai des imagini vechi din Egiptul antic,coloane de temple înconjurate de vegetație luxuriantă, figuri de egipteni și faraoni, scene din viața lor de zi cu zi… cu trecerea timpului, Dorothy s-a încredințat că are o legătură spiritual puternică cu oamenii din acele vremuri și a început să ”audă” mesajele trimise de Seti.
 În adolescență și apoi toată tinerețea și-a petrecut-o învățând cât mai multe despre Egiptul antic, ba chiar a căutat să se apropie de emigranții egipteni din Londra și s-a căsătorit cu un tânăr originar din Cairo.
 În anul 1933,marele ei vis,de a ajunge în Egipt, s-a înfăptuit.
Împreună cu soțul ei, s-a mutat la Cairo unde a continuat cu frenezie studiul hieroglifelor și al istoriei antice.Atrasa de poveștile Egiptului,Dorothy intra adesea în transă și transcria automat mesaje pe care, spunea ea,le primește de la spiritul călăuzitor Hor-Ra.
Conform acestui spirit,Dorothy ar fi trăit în perioada antică și ar fi avut numele de Bentreshyt.Ea a fost crescută de mică pentru a devein preoteasă în templul lui Kom El Sultan. La vârsta de 14 ani, s-a îndrăgostit de faraonul Seti și a avut un copil cu el,fapt care contravenea legilor, pentru că ea trebuia să rămână virgină pentru a fi preoteasă.
Pentru ca taina lor să nu fie deconspirată, tânăra s-ar fi sinucis, iar Seti, îndurerat de pierderea ei, ar fi promis că o va găsi chiar și pe lumea cealaltă. Interesant pentru viata prezenta,Dorothy obișnuia să spună că Seti o vizitează deseori noaptea și o așteaptă în lumea morților pentru a fi din nou împreună.                                                                         


                      Reîncarnarea a oferit dovezi surprinzătoare!

Cu toate că poveștile lui Dorothy păreau neverosimile, detaliile pe care le cunoștea despre lumea antică și construcția templelor i-au convins pe sceptici că, pe undeva, tânăra londoneză ar putea avea dreptate.
Datorită ei, a fost descoperită Grădina Templului lui Seti, apoi un tunel ascuns din partea de nord a palatului. Arheologii egipteni au fost uimiți de indicațiile pe care le primeau de la Dorothy și au promovat-o consilier în cadrul Departamentului de Antichități din Abydos.
Toată viața ei a trăit într-un sat de lângă templu, și-a continuat cercetările legate de Seti și a avut o contribuție semnificativă la descoperirile istorice din situl arheologic.
Cu timpul, faima lui Dorothy,care se intitula Omm Seti s-a răspândit, iar turiștii care veneau în zonă treceau și pe la casa ei, după ce vizitau templul.
 Viața ei incredibilă, informațiile pe care le-a transmis și pasiunea deosebită pe care o avea față de egiptologie i-a convins pe mulți dintre cei care o cunoșteau că Dorothy a trăit cu adevărat o altă viață în Egiptul antic și că s-a reîncarnat la începutul secolului XX cu o misiune specială.
 La vremea respectivă, publicații prestigioase și canale de televiziune au realizat numeroase materiale despre Omm Seti. Egiptologi din toată lumea erau uimiți de cunoștințele pe care Dorothy le avea,fiind uimiti de pasiunea cu care se dedica cercetătorilor și arheologiei.
 Dacă povestea reîncarnării a fost doar o obsesie, este greu de spus. Femeia echilibrată și studioasă, autor al șapte studii dedicate Egiptului antic, are locul ei binemeritat între personalitățile care au contribuit la dezvoltarea egiptologiei antice.
In concluzie;reîncarnarea ţine deocamdată de domeniul credinţei: ori crezi, ori nu. Nici unul dintre studiile şi investigaţiile efectuate nu a reuşit să aducă dovezi de necontestat. Pentru a fi corecţi, este oarecum dificilă sarcina de a veni cu o dovadă ce nu poate fi contestată.

Vrem sa ne concentram atentia in minutele care urmeaza,asupra unuia dintre cele mai cunoscute cazuri de reincarnare.Este vorba despre cazul uimitor al unor surori gemene,testat în anul 1957. Motivul pentru care acest caz se află printre cele mai convingătoare îl reprezintă investigaţia unui psiholog (şi parapsiholog) cunoscut care a fost convins de realitatea reîncarnării.

Cazul gemenelor Pollock:

În Anglia, Hexham, Northumberland, 1957, John şi Florence Pollock aveau două fiice de 11, respectiv 6 ani, Joanna şi Jacqueline, foarte apropiate, mereu împreună. Din nefericire, într-o zi un şofer a pierdut controlul asupra volanului şi a lovit fetele, omorându-le pe loc. Părinţii au fost devastaţi, ba chiar au crezut că moartea fiicelor lor a venit ca pedeapsă, deoarece tatăl îşi mărturisise credinţa în reîncarnare, o credinţă care în acea vreme era un păcat pentru catolici. Trebuie menţionat că soţii Pollock erau catolici convinşi.
După moartea copiilor, Florence rămâne din nou însărcinată. Deşi medicul nu depistează gemeni, tatăl este convins că vor avea încă o dată două fete, chiar că sufletele lor vor fi cele ale fiicelor pierdute. El era sigur că biserica se înşală, că reîncarnarea este reală.
Şi într-adevăr, Florence dă naştere după un an, unor gemeni monozigoţi, gemeni identici, două fete ce se vor numi Jennifer şi Gillian. Un prim fapt straniu l-a constituit prezenţa unor semne de naştere care coincideau cu cele ale fetelor decedate. Jennifer se născuse cu o linie subţire pe frunte în acelaşi loc în care Jacqueline avusese o cicatrice; de asemenea, avea un semn de naştere pe şoldul stâng, la fel ca sora moartă. Semnele din naştere coincideau cu cele ale surorilor dispărute, dar nu erau identice la ambele fete, deşi ele erau gemene identice.
Între 2 şi 4 ani, gemenele au avut mai multe episoade stranii. Părinţii lor se mutaseră din zonă şi totuşi, atunci când tatăl lor le-a dus în vechiul cartier, unde crescuseră fetele moarte, ele au recunoscut diferite locuri, precum şcoala, parcul unde se jucau, chiar casa în care locuiseră.
Un alt episod s-a petrecut atunci când gemenele au cerut unele jucării care fuseseră ale surorilor lor decedate. Când părinţii le-au arătat vechile jucării, jucării de care fetele nu auziseră vreodată, ele încep să le ia, să le numească pe fiecare, ştiind care este a cui.                                                                
Interesant este faptul ca,mama lor a declarat cum le-a văzut de câteva ori prefăcându-se că mor, fiind lovite de o maşină, jocul fetelor fiind desigur,o joacă morbidă. Părinţii se jurau totuşi că gemenele nu ştiau la vârsta lor fragedă despre cum muriseră surorile lor. Încă un fapt ciudat, deşi uşor de contestat, este cel că gemenele păreau a avea şi unele similarităţi cu fetele moarte, în special relaţia dintre ele era similară.

Orice sceptic va concluziona un lucru: este foarte probabil ca părinţii să fi minţit. Totuşi, este vorba de doi catolici credincioşi. Ce aveau de câştigat, în afară de priviri dezaprobatoare şi acuzaţii de erezie din partea preotului bisericii? Dacă nu minţeau, ar spune scepticul, este şi mai probabil ca părinţii să fi vorbit de faţă cu gemenele despre surorile lor, deşi au negat clar că ar fi făcut-o. Iar dacă fetele ştiau adevărul, ar fi fost atractiv să îl transpună într-o joacă. Într-adevăr, tatăl îşi dorea ca fiicele sale să fie reîncarnarea celorlalte şi această dorinţă ar fi putut influenţa derularea evenimentelor. Mama însă nu era deloc convinsă de reîncarnare,considerand aceasta doctrina ca fiind un pacat,insa când a ajuns să creadă, ideea a speriat-o cumplit!
 Dupa un timp, Florence a fost extrem de fericită în momentul în care nu s-a mai petrecut nici un episod straniu. După vârsta de cinci ani, gemenele nu au mai menţionat nimic şi nici nu s-au mai comportat asemeni surorilor moarte. Interesant – se spune că de la o anumită vârstă începi să pierzi ochii de copil, care vede tot ceea ce e ascuns de ochii adultului.
                                                                             
   
Ca şi în multe alte cazuri, explicaţii pot fi multe: reîncarnare; minciună; auto-înşelare (tatăl, atât de convins că gemenele sunt reîncarnarea copiilor pierduţi, interpretează excesiv unele lucruri); creaţia fictivă a unor fetiţe (este greu de crezut că fetele nu au auzit, totuşi, vorbindu-se despre surorile lor şi moartea lor şi astfel ar fi putut să se joace); chiar memoria ADN-ului poate fi o explicaţie…
Si totusi,chiar persoane sceptice,pot fi martore ale unor experiente de reincarnare,cu conditia ca acestea sa accepte o sedinta de regresie.
Ce este de fapt o regresie si de ce ne este utila?
Regresia in vietile anterioare si viata dintre vieti este o forma de terapie care te ajuta sa gasesti raspunsuri pe care le cauti in viata actuala, dar pe care nu le gasesti in baza logicii(de exemplu,avem anumite frici nejustificate,temeri,cosmare repetitive a caror cadru nu se regaseste in lumea prezenta)
Desi poate cu totii ne dorim sa stim ce am fost in vietile anterioare doar asa, de amuzament, regresiile nu sunt o forma de entertainment si nu se realizeaza doar din curiozitate.
De-a lungul existentei noastre, trecem prin diverse situatii, facem anumite alegeri, avem anumite preferinte sau, din contra, anumite lucruri care ne provoaca repulsie, fara sa fi existat un episod precedent care sa le activeze. Si atunci ne intrebam: de unde, de ce, cum?

Acestor intrebari poate sa le raspunda o incursiune in trecutul indepartat, acolo unde, intr-o viata trecuta, am lasat poate ceva neterminat, o viata de care poate ca ne-am agatat mai mult decat de altele, o viata care ne-a traumatizat in vreun fel.
 Vrem sa analizam in continuare,un caz de regresie,care ne poate ajuta si pe noi sa intelegem natura situatiilor pe care le traim impotriva vointei noastre,ca si cum acestea ar fi scrise asemeni unui destin,cu alte cuvinte...karma.


În vârstă de 37 de ani,Kyle era un instructor de canotaj a carui istorie personală includea o mare dorință de libertate și aventură,alături de pasiunea sa de a lucra în aer liber.
Pumnii lui Kyle erau strânși în timp ce vorbea despre un divort iminent de Diane,dragostea lui din liceu.
Diane îi spusese lui Kyle că s-a saturat ca el sa fie plecat tot timpul in excursii de canotaj cu clienții săi.Diane își dorea ca el să "se maturizeze,să se așeze la casa lui,să-și ia o slujbă în localitate,și să înceteze a mai fi un tata și un soț absent". Obiceiul său de a bea din ce in ce mai mult,s-a adăugat și el conflictului marital.

Separarea a fost foarte dificila de ambele părți,implicând furie intensă  și învinuiri legate de bani,stil de viata și copii.De curand,Kyle incepuse sa se intalneasca cu Linda,o femeie pe care a cunoscut-ola Alcoolicii Anonimi. In timp ce relatia lor se dezvolta,kyle devenea din ce in ce mai confuz si frustrat in legatura cu schimbarile din viata lui,deoarece inca o mai iubea pe Diane.
Sotia sa i-a spus ca nu va inceta niciodata sa-l iubeasca ,dar a refuzat sa se impace cu el,din cauza frecventelor sale absente de acasa.
Cu toate ca sesiunea de hipnoza a lui Kyle decurgea conform planului,nu a mers prea usor din cauza nelinistii si preocuparii sale.Odata ajunsi in viata anterioara a lui Kyle,am aflat ca a fost cercetas pentru cavaleria armatei Statelor Unite in desertul Arizona.Numele sau era Hal si a fost ucis in timpul unui raid,la varsta de treizeci si noua de ani,in 1873,de catre indienii apasi.

In momentul in care Kyle a vizualizat moartea sa ca Hal,a inceput sa tremure incontrolabil.
  Dr: Spune-mi ce te framanta cel mai mult in acest moment.Este durerea mortii tale si faptul ca ai doar treizeci si noua de ani-sau altceva?

 Kyle: (printre lacrimi,respirand rapid si sacadat) Nu,nu,este Jane...La naiba! A avut dreptate! Stia ca voi fi ucis de apasi.

DR: Cine este Jane?

Kyle: Este sotia mea.Ea nu a vrut ca eu sa merg in aceasta calatorie,iar acum uite....AM ABANDONAT-O-si pe cei trei copii ai mei.

DR: Dar explorarea teritoriilor indiene nu este meseria ta?Felul in care iti castigi existenta?A fost ceva diferit legat de aceasta misiune?

Kyle:Toate sunt periculoase-dar de curand am devenit un mic fermier,doar pentru a-i face placere lui Jane.I-am promis ca ma voi aseza la casa mea si nu voi mai lucra pentru armata.Numai ca mi-a lipsit aceasta viata atat de mult-sa nu fiu legat de nimic,aventura,lucruri noi care se intampla in fiecare zi,camaraderia dintre oameni...

DR: Deci,de ce te-ai hotarat sa lucrezi pentru armata inca o data in aceasta expeditie?

Kyle: Maiorul Henderson a venit la mine,cerandu-mi ajutorul,si mi-a oferit bani in plus.Jane s-a certat cu mine.Mi-a spus ca are o premonitie legata de ceva rau ce se va intampla.mi-a reamintit de promisiunea pe care i-am facut-o...dar tot am plecat.

Dr:Putea maiorul sa gaseasca pe altcineva?

Kyle:(pauza lunga) Da,presupun ca da,dar eu eram bun si maiorul era presta de timp.Oh,Jane...imi pare rau....

DR: Cine este Jane in viata de acum?

Kyle (cu ochii in lacrimi) : Ea este Diane! (actuala sotie)

   In ce sens a fost de folos pentru Kyle faptul ca a aflat ce legatura karmica exista intre el si Diane?

In primul rand.Kyle intelegea acum ca decizia Dianei de a-l parasi implica toate aspectele mai vechi ale abandonarii ei anterioare ,pe cand era Jane.


Probabil ca cineva ar putea concluziona foarte usor ca aici avem de-a face cu o lectie karmica de pedepsire.Ei bine,lectia karmica in cazul lui kyle,nu este una de pedepsire,ci,mai degraba,de a oferi intelegere despre consecintele alegerilor noastre,si a felului in care acestea ii afecteaza pe altii pe parcursul mai multor vieti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ