Treceți la conținutul principal

Misterul mortii "ingerului blond",Marilyn Monroe

Marilyn Monroe este din punctul meu de vedere,femeia perfecta,pentru ca atunci cand o privesti,trebuie sa recunosti ca are tot ce ti-ai dori de la o femeie.Nu degeaba spunea regizorul roman Jean Negolesco ca "Marilyn este visul oricarui barbat!" Fiindca,printre pasiunile mele se numara si viata frumoasei Marilyn,am descoperit ca lansarea si ascensiunea ei,s-a datorat muncii a doi romani,dintre care,unul cu origini din Brasov.
Este vorba de un american de origine română,fost fotograf de război şi de vedete,care a intrat în graţiile divei de la Hollywood.

John Florea vorbea perfect limba română, deși se născuse, în 1916, în Alliance, Ohio – un orășel cu vreo 15.000 de locuitori la acea dată.
Mama sa, Elisabeta – o emigrantă din zona Brașovului – a avut grijă ca fiul, căruia îi spunea pe românește,Ionuț, să învețe limba de acasă.


John Florea avea să devină unul dintre cei mai importanți fotografi ai prestigioasei reviste americane „Life”. 

A documentat atât „V-J Day” (ziua victoriei americanilor în cel de-al Doilea Război Mondial în Pacific), cât și „V-E Day” (ziua victoriei din Europa).
A surprins trupurile schilodite ale prizonierilor din lagărele naziste și fericirea trupelor învingătoare. A fost de față, din câte spun unii, când generalul George S. Patton a urinat în Rin, așa cum promisese când a pornit spre Germania nazistă. A fost singurul fotograf acceptat pe vasul „Missouri”, la semnarea capitulării Japoniei. S-a aruncat apoi, cu lejeritate, în lumea strălucitoare a Hollywood-ului.

John Florea a devenit unul dintre rarii fotografi pe care superba Marilyn Monroe îi considera prieteni. Sunt fotografii cu ei doi care să demonstreze asta. El a fost cel care a „obligat-o” pe Monroe să-şi vopsească părul blond, transformând-o astfel în sex simbol. Cei doi au avut o relaţie extrem de apropiată, Florea fiind primul care a pozat-o goală pe senzuala Marilyn.
Datorită românului, Marilyn l-a cunoscut pe Jean Negulesco, regizor la Hollywood, un alt român titrat care a ajutat-o la acea vreme pe Norma-Jean (numele adevărat al divei) să devină un star. Jean şi Marilyn s-au îndrăgostit pe platourile de filmare, relaţia lor amoroasă fiind destul de scurtă, dar extrem de pasională.

                                                                            

Si totusi,pe data de 6 august 1962 superstarul american Marilyn Monroe, a fost găsită moartă!                      Ştirea a zguduit America, „îngerul blond”, sau „ultima zeiţă”, cum fusese poreclită, a cărei frumuseţe tulburătoare fermecase milioane de spectatori de pe tot globul, părăsise lumea aceasta pentru a intra în legendă.
Era blondă, superbă, întruchipa perfecţiunea.
Pentru reviste de mare tiraj, magazine şi ilustrate, avea o poziţie preferată – a unei feline ce se odihnea, sau se pregătea o clipă înainte să sară – de regulă îmbrăcată cât mai sumar pentru a-şi etala splendoarea corpului său ce atrăgea orice bărbat.


                                                                                 


Era o vedetă, în toată regula,ceea ce o obliga sa-şi respecte condiţia socială dobândită şi s-o întreţină. Ştia de-acum din experienţa altora că popularitatea unui star de cinema şi cota lui la box-office nu se menţin ridicate de la sine. Este nevoie de foarte multă reclamă, al cărei preţ unii îl plătesc foarte scump, dezvăluind aspecte ale vieţii personale. Nu este exclus ca să fi plătit pagini sau chiar copertele unor reviste, în care imaginea ei să apară cu surâsul pe jumătate trist şi mina seducătoare, cu părul în plete lungi, blonde, fremătate de briza piscinelor sau de curenţii de aer ai unor ventilatoare camuflate de ochiul vigilent al aparatelor fotografice.


                                                                             


 Viaţa artistei Marilyn Monroe a stârnit valuri de controverse, dar moartea ei a ridicat nenumărate semne de întrebare şi a dat naştere multor ipoteze. Cea mai nouă teorie stă scrisă în paginile volumului „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed“ şi spune că actriţa ar fi fost ucisă la ordinele lui Robert Francis „Bobby“ Kennedy, fratele mai mic al fostului preşedinte american, John Fitzgerald Kennedy, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Moartea actriţei Marilyn Monroe de pe 4 august 1962 nu ar fi fost o sinucidere, aşa cum s-a stabilit, ci o crimă orchestrată de Bobby Kennedy pentru a o împiedica să dezvăluie „secretele murdare“ ale familiei Kennedy pe care le ţinea ascunse într-un mic jurnal roşu.

                                                                          

În plus, Bobby nu ar fi acţionat singur, ci cu ajutorul cumnatului său, actorul Peter Lawford, şi al psihiatrului actriţei, doctorul Ralph Greenson, care i-ar fi administrat artistei o injecţie în inimă cu pentobarbital.
Acestea sunt câteva dintre dezvăluirile făcute într-o nouă carte, scrisă de Jat Margolis, reporter de investigaţii şi expert în viaţa actriţei Marilyn Monroe, şi Richard Buskin, jurnalist la „New York Times“ şi scriitor foarte bine vândut. Volumul „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed/ Asasinarea lui Marilyn Monroe: Caz închis“ promite să aducă lumină în cazul morţii uneia dintre cele mai cunoscute celebrităţi din toată lumea, prin intermediul declaraţiilor unor martori oculari, după cum „Daily Mail“ a prezentat în exclusivitate.

 „Bobby Kennedy era hotărât să-i închidă gura, indiferent de consecinţe“, ar fi mărturisit Peter Lawford, după cum susţin autorii, acesta fiind copleşit de vinovăţie.
„A fost cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut, iar eu am fost suficient de nebun încât să permit să se întâmple“, ar mai fi declarat Lawford.
La crimă ar fi asistat şi medicul de pe ambulanţă, James C. Hall, care a ajuns la locuinţa actriţei şi l-a văzut pe psihiatrul Greenson când îi injecta acesteia pentobarbital nediluat direct în inimă, rupându-i cu brutalitate o coastă, mai scrie „Daily Mail“.

                                                                   


Doctorul Greenson acţiona la ordinele lui Bobby Kennedy care îl rugase să „aibă grijă“ de Marilyn. Bobby Kennedy a avut o relaţie intimă cu Marilyn, în vara anului 1962, când a fost trimis în Los Angeles de către fratele său pentru a o convinge pe actriţă să nu îl mai sune la Casa Albă şi să-i explice că nu are de gând să îşi părăsească soţia pentru a se căsători cu ea.
Marilyn şi-a îndreptat toată atenţia către Bobby, după ce acesta i-a promis că îşi va părăsi soţia şi o va lua de nevastă, deşi fraţii Kennedy „o pasau de la unul la altul ca pe o minge de fotbal“, după cum spune Lawford.
Dar când Bobby a încercat să o îndepărteze, Marilyn l-a ameninţat că va susţine o conferinţă de presă unde va povesti despre relaţiile sexuale pe care le-a avut cu fraţii Kennedy şi va dezvălui toate secretele familiei, notate într-un jurnal mic roşu pe care îl ţinea ascuns. În timpul unei discuţii, Bobby Kennedy i-a cerut jurnalul, dar actriţa a refuzat cu vehemenţă şi totul s-a transformat într-o ceartă presărată cu ameninţări. Atunci, fratele preşedintelui a decis să ceară ajutorul celor doi bodyguarzi ai săi. Unul dintre ei i-a injectat pentobarbital în braţ, timp în care Bobby şi Lawford au căutat jurnalul. Dar cum efectul injecţiei a fost unul de scurtă durată, cei doi bodyguarzi au obligat-o să înghită aproape 30 de pastile. Kennedy, Lawford şi cele două gărzi de corp au părăsit locuinţa, iar ambulanţa a fost chemată de menajera artistei, care a bănuit că este vorba de o supradoză.
                                                                             Medicii James Edwin Hall şi Murray Liebowitz au ajuns la faţa locului şi au început manevrele de resuscitare. „Era dezbrăcată. Nu era niciun pahar cu apă, nici alcool. Am remarcat că respiraţia era sacadată, iar pulsul foarte slab şi rapid şi era inconştientă“, a declarat Hall.

„În momentul în care m-am aplecat peste ea, mi-am dat seama – nu era nicio urmă de vomă, lucru neobişnuit în cazul unei supradoze, respiraţia nu avea miros de droguri, un alt simptom clasic“, a mai spus medicul.

Medicii reuşiseră să-i redea respiraţia, când Greenson a apărut şi le-a spus că este doctorul actriţei şi că se va ocupa el. Acela a fost momentul în care psihiatrul i-a administrat injecţia letală. „Au fost cinci martori la uciderea actriţei Marilyn Monroe“, scriu autorii. „Trei dintre cei cinci – Lawford şi medicii de pe ambulanţă, Hall şi Liebowitz, susţin că Ralph Greenson este responsabil“, citează „Daily Mail“.


                                                                                      O alta varianta a asasinarii "ingerului blond"- CIA este asasinul moral al vedetei

Citat de presa de peste Ocean, un fost agent CIA a mărturisit, pe patul de moarte, că tocmai idilele avute au transformat-o în ţintă. Marilyn Monroe a fost victima unui complot în numele siguranţei naţionale.

" Aveam probe că Marilyn Monroe s-a culcat nu numai cu Kennedy, dar şi cu Fidel Castro.Putea transmite informaţii strategice comuniştilor şi nu puteam permite aşa ceva! Trebuia să moară! Am făcut ce trebuia făcut!"

Îngerul blond, cum era numit de presa vremii, Marilyn a fost găsită moartă în dormitorul ei pe 5 august 1962. Chiar Hodges i-ar fi administrat cocktailul mortal format din somnifere şi analgezice ca să pară o supradoză. Agentul avea atunci 25 de ani, iar misiunea de excludere a lui Marilyn a fost una dintre primele lui misiuni.

"Şeful meu direct, Jimmy Hayworth, mi-a spus că trebuie să moară şi trebuie să arate ca o sinucidere sau supradoză. Nu mai ucisesem niciodata o femeie, dar am urmat ordinele. Am făcut asta pentru America!",  ar fi declarat Hodges.

                                                                              
In orice caz,misterul mortii "ingerului blond" continua sa fie unul dintre misterele nerezolvate si captivante,care pe buna dreptate, pretinde aflarea adevarului.Asa cum s-au aflat tot felul de adevaruri prin desecretizarea documentelor,la fel de bine CIA si FBI o poate face in cazul lui Marilyn Monroe!

Totusi,pana la aflarea adevarului,Marilyn incearca din lumea de dincolo sa-si spuna propria poveste.
Poate pentru tine,o astfel de teorie pare deplasata,ireala si ilogica,insa sunt multi oameni care cred contrariul in urma a ceea ce au vazut si auzit.
 Trebuie sa stim ca relatarile despre aparitia spiritului neimpacat al actritei nu au fost deloc rare. Una dintre ele ii apartine fostei sotii a lui Woody Allen, Mia Farrow, care s-a confestat jurnalistei de la „Fate” in legatura cu o experienta personala, traita in urma cu cativa ani. „Era in timpul filmarilor la Husbands and Wives, si intreaga echipa eram cazata la Hotelul Roosevelt. Intamplator sau nu, mie si lui Woody, ni s-a repartizat apartamentul lui Marilyn. Si intr-o seara, pe cand ma pieptanam, intr-o oglinda putin ciobita, in care se spunea ca se admira ea (Marilyn Monroe ), usa terasei exterioare s-a deschis brusc, si o rafala de vant rece a patruns in camera. In clipa urmatoare, privind in oglinda, am vazut cat se poate de clar silueta Marilynei, executand o pirueta. Era frumoasa ca un inger, si chipul ei degaja o expresie de fericire absoluta. Speriata, dar si curioasa, m-am uitat instinctiv in spate, sperand ca voi vedea acolo originalul. Dar nu era nimeni, si cand m-am uitat iar in oglinda, imaginea disparuse...”

Interesant este ca Hollywood Roosevelt  Hotel a fost frecventat de Marilyn Monroe, iar fantoma actriţei se spune că poate fi văzută uneori acolo. Nu contează camera în care a stat vedeta, ci oglinda din respectiva cameră. Potrivit martorilor ciudatei apariţii, uneori, chipul lui Marilyn Monroe poate fi văzut în oglinda respectivă, care se află acum pe holul hotelului, langă lift.


Chiar daca au trecut cincizeci si cinci de ani de la moartea frumoasei Marilyn Monroe,amintirea ei ramane inca vie,iar misterul mortii "ingerului blond",continua sa framante mintile multora, in speranta ca intr-o zi,asasinul moral al vedetei Marilyn Monroe va fi gasit, si facut public.                                                              Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga.

Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete.
Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei.
Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis.
Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o.
Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi luat aceas…

HAARP- acum si in Romania!

Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani.
- Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla.
-Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.
    Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:)
Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".
 In urma cu cativa ani…

Apollonia Hirscher,femeia care a lasat o amprenta de nesters asupra Brasovului

Fiindca m-am nascut si traiesc in orasul de la poalele Tampei-Brasov,cred ca este o datorie morala fata de tine insati sa cunosti istoria orasului in care traiesti,si cum despre Brasov se spune ca este "oras de poveste si legenda",astazi vreau sa va fac cunostinta cu o femeie deosebita care a lasat o amprenta de nesters asupra Brasovului.

Aceasta femeie a trait intre anii 1482-1541 ,iar numele ei este Apollonia Hirscher, fiind soţia judelui Braşovului Lucas Hirscher .
S-a născut la Sibiu, într-o familie bogată de saşi, şi a venit să locuiască la Braşov atunci când s-a căsătorit.
A reuşit să strângă o avere mare alături de soţul ei din comerţ. Legenda spune că, deşi Lucas Hircher participa la negocieri şi semna contractele comerciale, Apollonia ar fi fost cea care l-ar fi sfătuit ce decizii să ia. La moartea soţului ei, în 1541, a preluat frâiele afacerilor ce se întindeau până în Austria şi în Turcia. Chiar dacă negoţul şi politica erau la acea vreme treburi aproape exclusi…