Treceți la conținutul principal

Blue Whale-un joc care astazi,a luat viata unui tanar din Codlea

Atentie!!!
   Era digitala si a platformelor de socializare,aduce in viata tinerilor nu doar lucruri bune,ci si rele,iar atunci cand acestea se intampla la doar cativa kilometri distanta de tine,te cam pune pe ganduri.
  Anul trecut a avut loc premiera filmului Nerve,un film in care thrillerul Nerve incepe cu o intrebare simpla: iti place sa privesti sau sa joci?
Ceea ce a inceput online ca un joc amuzant de adevar sau provocare, in care participantii isi asuma riscuri din ce in ce mai mari pentru recompense pe masura, a devenit in scurt timp un fenomen global. Insa, pe masura ce numarul utilizatorilor creste, provocarile devin din ce in ce mai periculoase.
 Imi amintesc ca atunci cand am vazut acest film,mi-am spus "ei...nu cred ca cineva poate merge atat de departe incat sa-si puna viata in pericol,insa astazi,realitatea vietii de zi cu zi,mi-a confirmat contrariul.De ce spun asta?
Pentru ca astazi,un adolescent in varsta de 17 ani a fost gasit spanzurat de un copac intr-o padure langa Codlea. La fata locului s-a deplasat o ambulanta, insa, din pacate, personalul medical nu a putut decat sa constate decesul. Politia a inceput o ancheta pentru a stabili motivul pentru care tanarul a recurs la acest gest.
  Care este paralela dintre moartea acestui tanar si aceste jocuri extreme in care participantii isi asuma riscuri din ce in ce mai mari?
Ei bine,colegii baiatului sustin ca moartea acestuia ar putea avea legatura cu un anume joc aparut pe retelele de socializare din Rusia denumit Blue Whale, care ii provoaca pe tineri sa se sinucida. Intre 2013 si 2016 in Rusia au fost create cateva grupuri virtuale pentru a promova comportamentul suicidal in randul adolescentilor. Cel inscris in grup intra automat sub tutela unui administrator. Acesta ofera noului venit diverse sarcini pe parcursul a 50 de zile si trebuie demonstrat cu foto faptul ca totul a fost dus la indeplinire. La finalul celor 50 de zile, cel intrat castiga jocul prin sinucidere. Se pare ca pana in prezent jocul ar fi facut peste 130 de victime.

De exemplu,două liceene de 15 şi 16 ani s-au aruncat de pe un bloc cu 14 etaje, o alta de 15 ani de pe unul cu 5 etaje, iar o a patra, 14 ani, s-a stins din viaţă după ce a fost lovită de un tren. Oamenii legii susţin că tinerele s-au sinucis din cauză că au primit această sarcină de la cei care coordonează acest joc social online. Poliţişiii au motive să creadă asta, deoarece Yulia Konstantinova, 15 ani, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, "Sfârşit", imediat după ce publicase o fotografie cu ea şi o balenă albastră (blue whale).
 De asemenea, prietena ei, Veronika Volkova, 16 ani, a scris: "sensul e pierdut, sfârşit", chiar înainte să se arunce de pe bloc.
                                                                             

Oamenii legii au reţinut doi adolescenţi care au filmat momentul în care cele două fete s-au sinucis. Poliţia a descoperit că tinerele aveau legături cu grupul social online Blue Whale şi a aflat că la Krasnoyarsk, în februarie, alte trei adolescente care făceau parte din acest grup au încercat să se sinucidă, dar au fost salvate.

                                                                         

Ps:Viata este un dar pretios,iar acest dar ni s-a dat fara sa il cerem,si ni se va lua fara sa fim intrebati!
Tocmai de aceea,niciun fel de joc de pe nu stiu ce retele de socializare,indiferent cat de popular ar fi el,nu merita sa-ti pui viata in pericol,pentru ca daca iti vei pierde viata din teribilism,crezi ca va conta cate like-uri sau share-uri a adunat filmarea ta?
NU!!! 
 Tu vei fi in pamant,unde vei putrezi,iar "bravura ta" in cateva luni,va fi uitata.
  Merita pretul???!!!     


Comentarii

  1. .. Doar Niste javre care nu scot Aplicatia pe Calculator Pe un Brw...

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow...nu credeam ca e adevarat dar acum am primit argumentele necesare! MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  3. Cretinism abject,cum dracu sa te sinucidere aiurea doar pentru că ai intrat intro tâmpenie de grup/joc pe o rețea de socializare, eu cred că manipulare prin acest tip de jocuri a ajuns la apogeu... P.s. stați calmi...Exact cum a spus și cel care a publicat, nu se merită,trăiește nu muri pt like-uri...Va pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate, deci, se spune ca daca nu faci acele provocari esti amenintat cu moartea si etc, aceste jocuri, precum si alte multe asa zise jocuri, grupuri, retele si etc, sunt facute pentru a influenta mintea omului, cei care au facut asa ceva, pur si simplu sunt influentati mintal, si deodata ce esti influentat mintal, clar ai probleme la cap, o persoana cu mintea curata ar stii sa pacaleasca asta, ar stii sa fenteze, sau sa faca sa nu fie influentat, am auzit multi copii de pana in 13 ani, vai o sa vina, o sa ma omoare, ce ma fac, si unul chiar s-a omorat singur, de ce? Deoarece a fost influentat mintal si i sa implementat frica in cap, si de frica sa nu-l omoare aia, s-a omorat singur, unde-i logica? Nu-i nici una va spun eu, am jucat pana la 50 de zile, am terminat jocul, si n-am facut absolut nici o provocare pe corpul meu, si nici pe al altcuiva, pur si simplu dau un exemplu, am avut provocarea de a imi face 3 taieturi cu lama pe mana, wow, sunt sute de mii de poze cu asa ceva pe google, am trimis, am fentat, asa pana la 50 de zile, am terminat si uite ca am fentat si nu sunt mort, adica serios, ce-i care cred si chiar fac asta sunt redusi mintal, bun vrei sa dovedesti ca esti bun si ai terminat, dar minune, fix in ziua 50 te pune sa te omori, cum te bucuri de castig? Mort? Lasa-ti frate cacaturile astea, si daca chiar sunteti curiosi, intrati, daca credeti ca aveti un psihic puternic si nu puteti fi influentati nu este absolut nici o problema, nu ve-ti patii nimic si nu va veni nimeni sa va omoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Creatorul jocului "Balena Albastra" este bine de stiut ca a fost arestat inca din luna noiembrie a anului trecut.Totusi,acest joc stupid,continua sa faca victime.In ce priveste asa zisele amenintari ce ar putea veni in cazul in care nu duci la indeplinire provocarile primite,se pare ca totul este de factura psihologica,pentru ca autoritatile ruse nu au confirmat niciun incident cauzat de aceste amenintari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Www.facebook.com/AlexyTVOFICIAL A DESCHIS O CAMPANIE IMPOTRIVA JOCULUI ACESTA CARE INDEAMNA TINERI LA MOARTE. DETALII PE PAGINA

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ