Treceți la conținutul principal

Tema pentru vacanta!

Va plac temele pentru vacanta? Hmmm...nu prea,asa este? Si totusi,exista o tema pentru vacanta care ar incanta orice elev.
La un liceu din Italia ,profesorul Cesare Cata of Don Bosco,a dat elevilor sai ca tema pentru vacanta,cea mai frumoasa tema despre care am auzit vreodata,cel putin eu,inca n-am auzit pana acum ca un profesor sa dea unor elevi o tema atat de neobisnuita. Motivatia acestui profesor a fost aceea de a-i ajuta pe elevii sai sa aprecieze frumusetea verii,care poate avea o influenta spirituala asupra fiecarui adolescent.
Am citit si eu tema si de ce sa nu recunosc,acest profesor este genial,pentru ca prin aceasta metoda elevii pot fi stimulati sa gandeasca,sa simta,sa devina spirituali,profunzi,imbratisand cu bucurie viata.
O astfel de tema pentru vacanta,poate sadi in mintea si inima fiecarui adolescent dorinta de transformare,o transformare a omului launtric de care,sa fim sinceri,uitam uneori.
Vreau sa impartasesc cu voi aceasta tema pentru vacanta,pe care o putem pune in "programa personala de autoeducare" chiar daca nu mai suntem la scoala.


1.Uneori, dimineața, fă o plimbare pe malul mării, singur: uită-te cum se reflectă soarele în apă și gândește-te la ce îți place cel mai mult în viața ta: fii fericit.
                                                                       

2.Încearcă să folosești unele dintre cuvintele noi pe care le-am învățat împreună în acest an școlar: cu cât reușești să spui mai multe cuvinte, cu atât vei gândi mai mult; și cu cât vei gândi mai mult, cu atât vei fi mai liber.
                                                                                     
   
3.Citește cât poți de mult. Dar nu pentru că ești obligat să o faci.
Citește pentru că verile inspiră la aventură și visare și, atunci când citești, te vei simți ca rândunicile în zbor. Citește pentru că este cea mai frumoasă formă de revoltă pe care o poți avea ( dacă vrei sfaturi despre ce să citești, vino la mine).
                                                                            

4. Evită lucrurile, situațiile și oamenii care te fac să fii negativist sau să te simți neputincios: caută situații care să te stimuleze și compania unor prieteni care să te îmbogățească, care să te înțeleagă și să te aprecieze pentru ceea ce ești.
                                                                              

5. Dacă te simți trist sau temător, nu-ți face griji: vara, ca orice lucru minunat din viață, poate arunca un suflet în confuzie. Încearcă să ții un jurnal ca să poți vorbi despre ceea ce simți (în septembrie, dacă vrei, îl putem citi împreună).
                                                                         

                                                                                                                 
6. Dansează, fără să-ți fie rușine. Pe un ring de dans din apropierea casei tale sau chiar singur, în camera ta. Vara înseamnă dans și e o prostie să nu iei parte la el.

                                                                                

7. Cel puțin o dată, privește răsăritul. Nu scoate o vorbă și respiră. Închide ochii, fii recunoscător.

                                                                               8. Fă mult sport.
                                                                 

                                                                          
9. Dacă vei întâlni o persoană care ți se pare încântătoare, spune-i că este așa, cât poți de sincer și de grațios. Nu contează dacă el sau ea nu va înțelege. Dacă nu o face, înseamnă că n-a fost să fie; dacă o face, vara 2015 va fi o perioadă de aur petrecută împreună (dacă nu merge, întoarce-te la punctul 8).

                                                                               


10. Uită-te pe notițele de la clasă.Compară ce am citit și ce am învățat, cu ce ți se întâmplă.
                                                                                 

                                                                         
11. Fii fericit ca lumina soarelui și neîmblânzit ca marea.

                                                                  12. Nu vorbi urât. Fii mereu gentil și manierat.

                                                                        
   
13. Uită-te la filme cu replici care îți frâng inima (în italiană, dacă se poate), ca să îți îmbunătățești deprinderile de limbă și capacitatea de a visa.Și nu lăsa ca filmul să se termine când apare distribuția, regizorul etc.: retrăiește-l în propria ta viață din această vară.
                                                                     
      
14. În lumina strălucitoare a soarelui sau în nopțile fiebinți de vară, visează la cum ar putea și cum ar trebui să fie viața ta. Pe timpul verii, fă mereu tot ce poți ca să nu renunți și tot ce poți ca să îți urmezi visul.

15. Fii bun.                                                                      


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga.

Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete.
Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei.
Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis.
Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o.
Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi luat aceas…

HAARP- acum si in Romania!

Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani.
- Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla.
-Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.
    Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:)
Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".
 In urma cu cativa ani…

Apollonia Hirscher,femeia care a lasat o amprenta de nesters asupra Brasovului

Fiindca m-am nascut si traiesc in orasul de la poalele Tampei-Brasov,cred ca este o datorie morala fata de tine insati sa cunosti istoria orasului in care traiesti,si cum despre Brasov se spune ca este "oras de poveste si legenda",astazi vreau sa va fac cunostinta cu o femeie deosebita care a lasat o amprenta de nesters asupra Brasovului.

Aceasta femeie a trait intre anii 1482-1541 ,iar numele ei este Apollonia Hirscher, fiind soţia judelui Braşovului Lucas Hirscher .
S-a născut la Sibiu, într-o familie bogată de saşi, şi a venit să locuiască la Braşov atunci când s-a căsătorit.
A reuşit să strângă o avere mare alături de soţul ei din comerţ. Legenda spune că, deşi Lucas Hircher participa la negocieri şi semna contractele comerciale, Apollonia ar fi fost cea care l-ar fi sfătuit ce decizii să ia. La moartea soţului ei, în 1541, a preluat frâiele afacerilor ce se întindeau până în Austria şi în Turcia. Chiar dacă negoţul şi politica erau la acea vreme treburi aproape exclusi…