Treceți la conținutul principal

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga.

Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete.
Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei.
Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis.
Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o.
Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi luat aceasta decizie",si este foarte adevarat,putini sunt cei care pot sa-si aminteasca anumite crampeie din viata lor anterioara,insa foarte multi isi pot aminti in mod clar,prin regresie (hipnoza) de locul natal,ce profesie au avut,cat de minunata sau mai putin minunata a fost viata lor,si chiar momentul mortii acestora. (Pentru sceptici voi veni cu argumente la momentul oportun,aducand in discutie si marturiile unor astfel de persoane ce au trait experienta unei vieti anterioare).

Nu v-ati intrebat niciodata:"De ce unii se nasc bogati,in timp ce altii se nasc saraci?De ce unii sunt inteligenti,in timp ce altii abia pot deosebi stanga de dreapta?De ce unii sunt frumosi,iar altii nu indraznesc sa se priveasca in oglinda? Nu-i asa ca situatia descrisa pare extrem de nedreapta,si te face sa te gandesti:"De ce uneori,Dumnezeu este atat de nedrept?"
Ei bine,nimic nu este intamplator,totul este supus "Legii Karmei-legea cauzei si a efectului";ceea ce am facut intr-o viata anterioara,se rasfrange in viata prezenta,iar ceea ce facem in viata prezenta,va influenta viata urmatoare.

Opozantii reincarnarii,"au pus sub cheie acest adevar,cenzurandu-l".

In anul 553 la cel de-al cincilea conciliu ecumenic de la Niceea,doctrina reincarnarii a fost respinsa  fiind considerata "o eroare dogmatica". Imparatul Justinian care a condus Conciliul a impus clerului propriul sau crez, l-a pus sub arest pe Papa Virgilius si a obligat episcopii sa accepte noua dogma. Justinian a considerat ca teza reincarnarii acorda omenirii o prea lunga perioada de timp pentru atingerea unei trepte mai inalte de dezvoltare a constiintei. Noua teza a lui Justinian, propagata masiv in randul enoriasilor, a dus însa la erori si mai mari de comportament ale omenirii, majoritatea oamenilor încercand sa traiasca din plin unica viata. Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele si cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toata cenzura impusa textelor originare, s-au mai pastrat pe alocuri unele referiri la reincarnare.

                                                                           

Revenind la Imparatul Justinian,este foarte interesant de remarcat motivatia care a stat in spatele motivului ascuns,acela de a cenzura si epura in mod masiv,31 de carti considerate de el (apocrife),iar motivul principal,este sotia lui,imparateasa Teodora.
 Teodora  s-a născut în jurul anului 500 la Constantinopol, în familia unui paznic de animale, la circul din capitala imperială. Teodora şi cele două surori ale ei rămân orfane de tată şi sunt nevoite să cerşească în arena circului, pentru a nu muri de foame.
Teodora debutează ca dansatoare de circ şi ulterior devine actriţă, în paralel practicând şi meseria de prostituată. După câţiva ani, a renunţat la viaţa artistică şi are o relaţie de scurtă durată cu un guvernator dintr-o provincie din Africa de Nord. Se reîntoarce la Constantinopol, şi se mută într-o casă din apropierea palatului imperial, unde îşi câştiga existenţa torcând lână.
Narses, unul dintre eunucii de la palat, are un vis profetic. În vis îi apare o maimuţică ce îi spune că va deveni servitorul şi omul de încredere al unei femei celebre, Teodora. Mare îi este mirarea când întâlneşte a doua zi o femeie cu acelaşi nume, actriţă şi în acelaşi timp o femeie de moravuri uşoare. Condiţia ei umilă nu părea să-i prevestească un viitor atât de strălucit. Dar, după cum vom vedea, frumoasa curtezană va deveni curând împărăteasă, destinul acţionând implacabil în cazul acestei femei de excepţie.
O dată cu întâlnirea cu Iustinian, nepotul împăratului Iustin şi moştenitorul tronului, starea ei socială se va schimba radical. Devine amanta adorată şi cu perspective mari de a ajunge pe tron, deşi exista o lege care interzicea mariajul dintre un demnitar şi o curtezană.
Se pare că amorezul obţine abrogarea legii respective şi se căsătoreşte cu aleasa inimii, abia după moartea Euphimiei, soţia împăratului Iustin. Justinian a remarcat isteţimea soţiei sale, care avea să devină în curând principalul său consilier în probleme de stat.
Astfel ca,in anul 553,datorita faptului ca  imparatul Iustinian, sotul Teodorei, convoaca al doilea conciliu al Constantinopolului – pentru a condamna o serie de idei provenite de la Origene,Papa si episcopii, morti de frica, semneaza si voteaza tot ce li se cere: teribilul cuplu imperial asasinase deja cel putin doi papi si cativa episcopi... Fara a mai pune la socoteala ecleziastii marunti! Dar aceste decrete, promulgate sub presiune, sunt nule din punct de vedere canonic. in plus, trebuie sa remarcam ca acest consiliu – nu mai mult decat oricare altul – n-a condamnat reincarnarea in sine. Au fost condamnate in anul 553 numai “referirile” la reincarnare. De ce? Care era motivul ce alimenta dorinta acerba a celor doi soti  in ceea ce priveste cenzurarea scrierilor biblice ce faceau referire la reincarnare?
Imparateasa Teodora a vrut sa fie divinizata dupa moarte, ca vechii imparati romani. Un lucru o nelinistea: invataturile lui Origene, marele specialist crestin al reincarnarii. Dupa el, cei care si-au asasinat aproapele vor trebui sa se reincarneze pentru a-si plati crimele. Or Teodora are mainile patate de sange...

Acest succes politic imperial a avut drept consecinta o revizuire “la sange” a Evangheliilor din care a fost stearsa orice mentiune a reincarnarii. Si iata de ce a disparut ea din catehismele noastre dupa secolul al VI-lea! De exemplu, problema Raului: De ce Jules s-a nascut infirm, in timp ce Jim beneficiaza de o sanatate de fier? De ce Dumnezeu, in bunatatea Sa, permite o astfel de inegalitate? De ce unii se nasc bogati si altii saraci? Clerurile diferitelor biserici raspund: “Acestea sunt tainele Vointei Divine; trebuie sa ne inclinam fara sa intelegem”.


Hai "nu zau!!!?"
 Reincarnarea nu este o nebunie,si nici nu inseamna ignoranta.De ce spun asta?

 Daca crezi in Dumnezeu, cred ca trebuie sa crezi si in reincarnare. Iata de ce:
                                                                        
Sa presupunem ca doua suflete, Dorel si Georgel, sunt create de Dumnezeu in acelasi timp. Amandoi vin pe pamant, dar in familii diferite. Dorel intra intr-o familie cu parinti spirituali, care il dau de mic la o scoala religioasa. Ajunge mare si se face calugar. Pe urma merge ca misionar crestin in multe parti ale globului, raspandind crestinismul si facand multe acte filantropice. Moare si este inmormantat cu multa pompa ca un om deosebit
Insa Georgel ajunge intr-o familie de hoti, maica-sa este o prostituata care a fugit in Grecia, iar el este crescut de taica-sau, un hot notoriu care sta de mai multe ori la inchisoare. Astfel Georgel are o viata mizerabila, ajunge pe strazi, invata sa fure. La varsta adulta el comite multe furturi, talharii. Ba, luat de val, comite chiar si vreo doua crime. Face puscarie si moare singur, fara prieteni.
                                                                 
                                                                                

 Bun. Sa presupunem ca cei doi mor impreuna si urmeaza sa ajunga in fata lui Dumnezeu.. Ce va decide EL? Normal, Dorel merge in rai, iar Georgel merge in iad. Si atunci nu poate Georgel sa protesteze, sa spuna ca nu e vina lui ca s-a nascut in familia aia? Ca de ce nu i s-a dat si lui o familie de oameni spirituali?

In concluzie,daca negi reincarnarea, inseamna sa crezi intr-un Dumnezeu extrem de nedrept. Si nu-mi serviti argumentele obisnuite, precum ca acel copil  "sufera din cauza pacatelor parintilor,fie ei pamantesti sau adamici". Asta e ca si cum ar veni politia sa ridice un infractor si, pt ca nu-l gaseste acasa, il ridica pe vecinul lui.

Si se mai poate ca Georgel sa sufere de vreo boala ereditara, si se chinuie toata viata. Pai atunci nu ar fi intemeiate protestele lui cum ca de ce i s-a dat o asemenea viata???
Si nici argumentul cum ca Dumnezeu il incearca, ca sa-i vada credinta nu e valabil. Exista pe lumea asta tentatii atat de puternice la care nici macar un sfant nu ar face fata, ca sa nu mai vorbim de bietul Georgel, care este "incercat" de mic copil, fara ca el macar sa aiba vreo notiune despre bine sau rau..."

Dovezi stiintifice:
Efectul Kirlian

Corpului fizic nu este nevoie să-i demonstrăm existenţa, pentru că-l vedem. Credinţa în existenţa corpului energetic este mai şubredă, din cauză că el nu este vizibil în mod normal. Însă există dovezi palpabile în ceea ce priveşte existenţa lui. Cel mai simplu "aparat" care l-a pus în evidenţă sunt ochelarii de tip Killnek, după numele medicului englez care i-a construit. Astfel, în anul 1912, acesta a avut ideea de a colora lentilele unor ochelari normali cu dicianină - un extract din gudron. Privind prin ei, el a observat că se evidenţiază aura corpului energetic uman. Înaintea lui, această aură a mai fost vizualizată de savantul german de origine poloneză, dr Jacob Jodko Narkewicz, cu ajutorul unei bobine Ruhmkorff, prin care trecea un curent electric de înaltă tensiune şi mică intensitate. Cu ajutorul unui sistem fotografic, el a obţinut chiar fotografia aurei palmei unei persoane. Invenţia a făcut vâlvă la sfârşitul secolului al XIX-lea. Mai târziu, în 1939, soţii Simeon şi Valentina Kirlian, fotografi ruşi, au fotografiat întâmplător nişte obiecte în mediu de înaltă tensiune şi intensitate joasă. Au rămas uimiţi când au descoperit că fiecare dintre acestea era înconjurat de o aură. Ulterior, au observat că obiectele neînsufleţite au o aură constantă, iar corpurile vii, una variabilă. Acest fenomen a fost numit efectul Kirlian şi a fost ţinut secret de lumea ştiinţei până în anul 1970, când a început să fie folosit în cercetare.
    S-a constatat că sentimentele, emoţiile, afecţiunile influenţează mai întâi corpul bioenergetic, eteric şi apoi sunt constatate în cel fizic. Mai mult, câmpurile a două persoane care se duşmănesc nu se întrepătrund, existând între ele o linie de demarcaţie asemănătoare unei graniţe, în timp ce câmpurile a două persoane care se iubesc sau se simpatizează se întrepătrund.



Corpul energetic se alimentează din Marele Câmp Energetic Universal prin centrii săi energetici, cunoscuţi şi sub numele de chakre. Mai departe, către corpul fizic, energia se transmite prin meridianele energetice până la nivelul celular al acestuia. Este o structură asemănătoare unui copac, cu o tulpină din care pleacă ramificaţiile până la frunze. Deci, legătura dintre corpul energetic şi cel fizic se face prin intermediul acestor canale energetice.

Amprenta energetică
Dacă o parte din corpul fizic este îndepărtată, amprenta energetică a acestei părţi rămâne prezentă în corpul energetic. Sunt cazuri, de exemplu, când unei persoane i se amputează un membru. Acea persoană se plânge ulterior că simte durere în acel membru, care nu mai există fizic. Senzaţia de durere vine, de fapt, din anvelopa energetică existentă şi după amputare. Cercetătorii au făcut un experiment cu ajutorul unei prisme. Au aşezat prisma într-o zonă unde existase o mână sau un picior amputate şi au observat că lumina trecută prin acea prismă nu se mai descompune în spectrul celor şapte culori, cum ar fi fost normal, ca şi când ceva s-ar fi interpus pe traseul razelor. Prin efectul Kirlian, s-a pus în evidenţă faptul că există în continuare câmpul energetic al unei porţiuni de materie extrasă dintr-un corp viu. Experienţa, cunoscută sub numele de "fantoma frunzei", a fost făcută pe o frunză căreia i s-a tăiat o porţiune, după care a fost electrofotografiată, pentru a-i evidenţia câmpul energetic. S-a obţinut o imagine a energiei frunzei şi pe partea care lipsea, ca şi când aceasta ar fi fost întreagă.

Astăzi, există mai multe metode ştiinţifice prin care să se pună în evidenţă corpul energetic. Există şi persoane extrasensibile care vizualizează acest corp eteric, dar am pus accentul mai mult pe aspectul ştiinţific, pentru o mai mare credibilitate în existenţa acestui corp invizibil.

Freamătul cercetării spiritului s-a simţit în omenire dintotdeauna. Iată câteva trepte urcate către evidenţierea acestui fluid astral.

Medicul francez Banaduc şi-a fotografiat fiul decedat la o oră după constatarea tristului eveniment. În fotografii a descoperit nişte vârtejuri deasupra capului defunctului, asemănătoare aurei din jurul capetelor sfinţilor. Nu după mult timp, la pierderea soţiei, a obţinut fotografii în care se observau aceleaşi tipuri de cercuri, doar că de această dată se distingeau mai clar trei cercuri. Aceste experimente au stârnit mari discuţii în lumea ştiinţei.

Experiment
În 1907, un alt doctor, Duncan Mac Dougall, de la Massachusett General Hospital, a făcut un alt experiment interesant. A luat un bolnav de tuberculoză şi l-a cântărit înainte de a muri şi imediat după aceea. A scăzut apoi greutatea aerului expirat din plămâni şi a lichidului eliminat prin transpiraţie. A rezultat o diferenţă de 21 de grame, căreia nu i s-a găsit nici un corespondent medico-legal. S-a vehiculat atunci ideea că aceasta ar fi greutatea spiritului care părăseşte corpul fizic.

În urma cercetărilor făcute pe subiecţi cu calităţi paranormale, în momentul eliberării temporare a fluidului astral din corpul fizic, s-a observat o scădere a greutăţii corpului, iar la aparate s-a constatat o schimbare a proporţiei dintre undele alfa, beta şi delta prezente în creier. După experimente, subiecţii prezentau modificări temorare ale psihicului.

Nu pot fi omise nici mărturiile celor care şi-au revenit din moarte clinică sau din stări provocate de substanţe halucinogene. Aceştia se detaşau de corpul fizic, văzându-se de deasupra lui, eliberaţi de materie. Ei reuşeau să se deplaseze instantaneu la mari distanţe, spunând că s-au întâlnit cu persoane apropiate care au decedat şi cu altele necunoscute. În stare de hipnoză se obţin aceeaşi detaşare de corpul fizic şi aceeaşi deplasare instantanee în spaţiu, reuşindu-se chiar să se comunice în orice limbă, pentru că dialogurile sunt posibile prin citirea gândurilor.

Când se sfârşeşte viaţa materială a omului, cu cât spiritul este mai evoluat în acel moment, cu atât se înalţă într-un plan mai înalt al spiritelor, cât mai apropiat de divinitate. Astfel, spiritele superioare evoluate cunosc extazul, iar spiritele inferioare nu se pot desprinde de material şi sunt chinuite, suferind foamea, setea, frigul, căldura, remuşcările că au înfăptuit fărădelegi, mai ales când este vorba despre crime. Ele pot coborî chiar în planul terestru, fiind foarte aproape de el.

Reîncarnarea este o lege fundamentală, care se regăseşte la oricare corp din Univers, fie minerale, vegetale, animale sau omeneşti, spiritele având cel mai înalt grad de evoluţie la oameni. Ea se poate produce după lungi perioade sau în unele cazuri imediat. Iată un asemenea exemplu publicat într-o revistă din Anglia, care apoi a devenit subiectul unui film documentar. Este vorba despre o fetiţă indiană, care la vârsta de 5 ani s-a plâns părinţilor că îi este dor de copiii pe care i-a avut anterior. Ea spunea că fusese soţia unui om simplu din localitatea N., aflată la 100 km. Medicul, care a consultat-o, a stabilit că fetiţa nu suferea de nici o afecţiune psihică. Atunci, s-a constituit o comisie de medici cu diferite specializări, care a interogat-o pe copilă, după care a verificat spusele ei. Au urmat-o apoi pe micuţă către localitatea în care spunea că a trăit anterior, aceasta îndreptându-se exact către acea locuinţă în care trăise. Acolo, s-a adresat pe nume fostului soţ, acum văduv, precum şi copiilor rămaşi orfani de mamă. S-a îndreptat după aceea către o ladă aflată în casă şi a scos de pe fundul acesteia scrisorile primite în tinereţe de la soţ şi pe care l-a întrebat unde sunt banii pe care îi ascunsese ea pentru zile negre, căci nu-i mai găseşte. Bărbatul a declarat că a gasit nişte bani acolo, după moartea soţiei, dar i-a folosit pentru a scăpa de datorii. Într-un târziu, s-a deplasat la cimitir şi a arătat mormântul unde a fost înhumată în viaţa trecută. Toată lumea era înmărmurită. Toate relatările fetiţei erau confirmate perfect. Într-adevăr, bărbatul rămăsese văduv în urmă cu cinci ani, soţia decedându-i de tânără în urma unei boli grave. Din grija pentru copii, pe care de mici i-a părăsit, s-a reîncarnat imediat, rămânându-i în memorie evenimentele din viaţa anterioară.

Conştiinţa şi inteligenţa
Cercetând corpul uman, lumea ştiinţei a ajuns la concluzia că, o dată cu timpul, se dezvoltă şi conştiinţa, crezându-se că creierul este organul care produce conştiinţa. De fapt, creierul nu este creatorul conştiinţei, ci numai instrumentul ei. Inteligenţa este ceva deosebit, independentă de creier. La naştere, inteligenţa este moştenită prin reîncarnare, dar în perioada copilăriei aceasta nu se poate manifesta complet, căci structura fizică a creierului nu este suficient de dezvoltată. La maturitate, omul îşi poate pune în evidenţă inteligenţa, pentru că instrumentul care o transmite - creierul - şi-a desăvârşit structura. La bătrâneţe, acesta pierzând din calitate, expresia inteligenţei este mai tulbure. Prin deces, structura creierului se distruge, iar conştiinţa nu se mai poate manifesta fizic, fapt ce duce la ideea că ea se pierde, ceea ce este fals.

Relatari ale unor persoane ce isi amintesc detalii privind viata lor anterioara:
                                                                  
                                                                          





Cand a implinit 2 ani un baietel din Lousiana, SUA, pe nume James Leininger, a inceput sa aiba cosmaruri in fiecare noapte: visa ca pilota un avion si ca se prabusea in oceanul Pacific. Aceste cosmaruri pe langa pasiunea sa pentru avioane le-a dat de gandit parintilor, care au inceput sa investigheze problema copilului lor.
Copilul avea o pasiune neobisnuita pentru avioane. Reusea sa construiasca avioane din piese fara sa fi fost invatat de nimeni si dadea dovada de cunostinte vaste in domeniul aeronauticii, ceea ce pentru un copil de 2 ani era ceva cu totul neobisnuit. Pe langa aceasta copilul le spunea tot timpul parintilor ca el de fapt a murit intr-un accident aeronautic fiind atacat de catre japonezi.
Parintii au apelat atunci la un medium pe nume Carol Bowman care l-a supus pe copil la o serie de regresii hipnotice pentru a afla mai multe despre aceste cosmaruri. S-a aflat astfel ca acest copil cunostea absolut totul despre un anume soldat, pilot de avioane, care murise in al doilea razboi mondial, dupa ce a fost atacat de catre japonezi. Printr-o stranie coincidenta pe acel pilot il chema tot James, si anume James Huston Junior.
Datorita acestui dar deosebit familia a si scris o carte si a facut un film documentar pe baza acesti povesti.
  
                                                                                   
Interesanta si uimitoare este o poveste veche din anul 1930, destul de socanta,despre o fetita din India-o fetita extrem de speciala, in varsta de patru ani si care se numea Shanti Deva. 
 Aceasta le-a spus parintilor sai ca intr-o viata anterioara a fost casatorita, a avut trei copii si a trait in satul Muttra. Ea le-a mai spus parintilor ca ultimul sau copil s-a numit Ludgi si ca a murit la nasterea sa.
Parintii sai au fost sensibilizati de povestea fiicei lor asa ca au pornit sa investigheze daca aceasta spune adevarul. Acestia au descoperit ca satul Muttra exista si ca in acel sat a existat o femeie cu numele de Shanti Deva care a avut aceeasi poveste ca personajul descris de fetita.
Interesant este faptul ca odata ajunsa in acel sat, copila a inceput sa vorbeasca dialectul local, ba chiar si-a recunoscut fostul sot si copiii. Dupa aceasta, copila a fost in stare sa povesteasca 24 de intamplari amanuntite despre viata sa anterioara, sotul sau (din viata anterioara) confirmandu-i spusele.
Aceasta povestioara am mai citit-o acum ceva timp in urma dar avand in vedere ca uitasem sursa acestei povesti, cat si detaliile complete ale povestii, nu am publicat-o. Povestea este una extrem de credibila datorita mediatizarii pe care avut-o in acea perioada si care a propulsat-o in ziarele occidentale interbelice si postbelice.
         
   Am incercat sa postez un documentar cu referire la povestea acestei fetite,insa nu reusesc,deoarece mi se spune ca acest film nu exista.Asa ca voi posta linkul ce va poate directiona la filmul despre care vorbeam.                                          https://youtu.be/QwWtmDlOb6Y
Pentru cei care nu cred în reîncarnare, această dramatizare le va trezi, poate, unele reflecţii profunde. Filmul relatează, într-un mod romanţat, cazul real al unei fete, Shanti Devi, născută în India în 1926. De la vârsta de 4 ani, ea a început să îşi amintească, cu multe detalii, viaţa sa anterioară, când fusese soţie a unui brahmin din Nepal şi murise cu un an înainte să se nască Shanti.

În film, Manika trăieşte într-un sat de pescari săraci din India, povestindu-şi viaţa sa anterioară plină de bogăţii, dar nimeni nu o crede. Până la urmă, părintele Daniel merge cu ea într-o călătorie în îndepărtatul Nepal. Acolo Manika îşi aminteşte trecutul, iar pentru preot este un prilej de a-şi împrospăta credinţa
Aceasta relatare nu este singulara, in SUA (unde subiectul reincarnarii este privit mai bine) au fost inregistrate mai multe asemenea intamplari ca sa nu mai vorbim de India, unde in unele zone, copii sunt incurajati sa isi aminteasca parti ale vietilor lor anterioare - cu rezultate extrem de credibile.
Din pacate, dogmele bisericesti si ale acestei societati materialiste blocheaza extrem de mult acest proces (procesul de amintire al vietilor anterioare) care se desfasoara, in marea lui majoritate, in copilarie si ar putea ajuta la dezvoltarea noastra ca umanitate.

Legea karmei este legea supremă. Este legea cauzei şi a efectului. Fiecare cauză dă naştere la un efect şi fiecare efect are o cauză. Mai exact, o acţiune are un anume rezultat. Este însăşi legea fizicii. Dacă arunci o piatră în lac, în urma ei vor rămâne unduirile apei, din ce în ce mai line, până când vor dispărea, numai că într-o încarnare, efectele unei acţiuni pot să dispară abia după mai multe încarnări succesive.

 Iata cazul unei femei care avea de 10 ani insomnii si o teama inexplicabila de moarte. Se trezea tresarind violent, speriata, in mijlocul noptii, si nu mai adormea decat spre dimineata cu pretul unor mari eforturi. Nicio problema fizica nu justifica aceste temeri morbide. Printr-o regresie, cautand eventuala cauza din trecut a acestei probleme, s-a descoperit ca a fost barbat in Evul Mediu si ca a dus o viata lipsita de interes, apoi a murit. Mortul a fost pregatit, pus in sicriu si apoi ingropat. Dupa cateva ore mai tarziu, s-a trezit!… Nefericitul a facut tot ce a putut ca sa se faca auzit, dar zadarnic. A murit sufocat. Dupa ce tanara femeie a facut aceasta descoperire si a adus-o la suprafata, constientizand efectele unei traume din trecut, s-a linistit si a inceput sa doarma normal, simtindu-se impacata cu ea insasi. Deci, retraind emotiile legate de aceste momente deosebite, subiectul dobandeste o constientizare care sterge definitiv efectele nedorite ale acestui trecut.

Iata un nou exemplu. O femeie tanara avea de multi ani o tuse care nu se mai oprea, rebela la orice tratament. Cea mai mica contrarietate declansa accese care se potoleau din ce in ce mai greu. Ajunsese sa tuseasca chiar si noaptea in somn, fara sa se trezeasca. Facuse tot ce era posibil medical ca sa puna capat acestei tuse, dar ea nu ceda. 
Regresia efectuata ne-a condus in viata unei tinere femei din vremea celui de-al doilea razboi mondial. A fost luata de Gestapo, despartita de copiii ei, inchisa si apoi gazata. Si-a trait in intregime, in stare de hipnoza, inhalarea gazului mortal care a durat aproape o ora. Traumatismul profund care a marcat-o in acea viata a urmarit-o in viata actuala; insa retraind aceasta incarcatura emotionala, subconstientul sau s-a debarasat de el, si a revenit la sanatatea normala, tusea disparand ca prin farmec. Dupa cateva luni s-a dus sa caute locul unde fusese deportata in viata trecuta. Astfel, a recunoscut perfect un loc unde nu mai fusese niciodata in viata actuala, oferind totul pana la cele mai mici detalii.
Alt caz interesant. Unei femei, operata cu o luna inainte de fibrom, ii sangera uterul, provocandu-i dureri puternice. Medicina nu stia ce sa spuna in fata acestor simptome care nu corespundeau unor cauze medicale obisnuite. Problema tinea de fapt, de intelegerea propriei karme. Femeia a retrait, prin hipnoza, o viata tot de femeie, la sfarsitul secolului trecut, care s-a terminat in mod tragic in urma unei nasteri deosebit de dificile si dureroase. Si de data aceasta, subconstientul pastrase amprenta acestui traumatism care se manifesta si in prezent. Dupa trei zile, durerile disparusera si sangerarea se oprise. A marturisit ca a simtit o liniste sufletesca extraordinara, o fericire si o seninatate – ca o femeie care tocmai nascuse. Coincidenta? Poate. Dar, inca un subiect s-a impacat cu el insusi prin constientizarea vechilor “amintiri”.

                                                                              
Toate acestea nu pot fi catalogate drept “imaginatie” pentru ca efectele sunt incontestabile asupra starii morale si fizice a subiectilor. Ei sunt beneficiarii unui soi de evolutie morala si spirituala care pledeaza in favoarea validitatii ipotezei vietilor anterioare si a reincarnarii.
Incercam si o alta abordare, din punct de vedere al mortii clinice, fenomen urmarit de multi oameni de stiinta si cercetatori.
Un foarte cunoscut program de televiziune, Discovery Channel, a prezentat un reportaj in care a fost abordata moartea clinica dintr-un unghi cu totul nou.S-au urmarit si cercetat cazurile de moarte aparenta incercand sa se elucideze misterul vietii de dupa moarte.
Au fost chestionati oameni din diferite sisteme culturale, de diferite credinte, indieni budisti, catolici, evrei, atei, tineri, adulti si batrani. Se voia sa se obtina cat mai multe informatii din cele mai variate surse pentru ca marturiile muribunzilor sa nu fie contaminate de credintele proprii. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca moartea este o experienta unica, care nu are legatura cu vreun sistem de credinta.
Unele persoane declarate clinic decedate, cand s-au reintors la viata intr-un mod inexplicabil pentru medici, au putut sa-si povesteasca ce li s-a intamplat in timpul acestei calatorii la frontierele vietii si ale mortii.
Iata cazul unei femei care a trait o asemenea aventura in cursul unei come diabetice. S-a vazut plutind deasupra ambulantei care o ducea la spital. A vazut toata scena de reanimare si a ascultat toate discutiile medicilor. Putea percepe chiar si gandurile lor. Cand s-a trezit a incercat sa povesteasca personalului ce i s-a intamplat, dar nimeni nu o intelegea. Cand a priceput ca nu e crezuta, a tacut. Insa existenta ei s-a schimbat in mod profund, nu-i mai e frica de moarte si s-a intors mai credincioasa si insotita de un sentiment de globalitate, de iubire totala, de plenitudine.
Iata acum relatarea exceptionala a unui copil de 7 ani, muribund, bolnav de leucemie. O infirmiera il intreaba cum vede el paradisul.
- “ Ca si cum ai trece printr-un zid intr-o alta galaxie”, raspunde el, “ca si cum ai merge intr-un nor. Spiritul e acolo, nu si corpul”.
- “Poti sa ne spui de ce oamenii sunt asa de speriati la gandul de a muri ? “, a intrebat infirmiera.
- “Daca nu va atasati de corpul vostru, daca lasati lucrurile sa se faca, nu e cu adevarat dureros”.
- “Crezi ca aceasta viata pe Pamant este singura pe care o traim ?” a insistat infirmiera.
- “Cei care cred asta gresesc. Stiu ca intr-o zi ma voi intoarce”, a asigurat-o copilul.
Copiii ating in pragul mortii o intelepciune pe care multi adulti le-ar invidia-o. Ei cunosc, in general, o crestere a spiritualitatii in totala disproportie cu varsta si experienta lor. Aceste calatorii ii fac constienti de adevar si ii ajuta considerabil in momentul tranzitiei.

Inca un caz care confirma calatoria spiritului in afara corpului. Un barbat dintr-o tara europeana sufera un accident si se afla in moarte clinica timp de 21 de minute. La intoarcere, povesteste medicilor ca si-a vazut corpul in sala de operatie, a ascultat un timp discutiile lor, apoi, in cateva clipe s-a trezit la unchiul sau in Canada, l-a vazut pe acesta spargand lemne, iar undeva in aceeasi zona a urmarit construirea unui pod unde se montau piloni si se ajunsese la stalpul nr. 5. Cineva a avut insa, curiozitatea sa verifice telefonic cele afirmate de calatorul nostru in timp si spatiu. Toate au corespuns intocmai.
Tulburatoare sunt si fenomenele ce se petrec cu acei ”copii minune” sau “genii”, care fara a avea o pregatire necesara, pot sa se manifeste ca persoane mature, in domeniul muzicii, al stiintelor exacte, lucru care ramane pentru stiinta un mister greu de explicat. Numai prin reincarnare se poate explica aceasta capacitate a unor copii care nu sunt inca la scoala si pot rezolva probleme foarte grele de matematica, sau copii foarte mici, fara lectii de muzica, care pot executa partituri muzicale de Chopin, Beethoven si altii.
Mozart a scris o simfonie la varsta de 5 ani.
Reisin dadea concerte la varsta de 4 ani.
Leonardo da Vinci a invatat singur pictura, iar Victor Hugo a fost laureat la varsta de 13 ani si astfel de exemple sunt nenumarate.
Aceste capacitati difera de la individ la individ. Unii copii, din primii ani de viata au o predispozitie pentru muzica, altii pentru pictura, altii pentru stiinta, iar altii nu manifesta nici o atractie pentru nimic. Diferentele dintre modul de viata al oamenilor sunt enorme. In afara de acest lucru, sunt copii care se nasc morti sau care mor imediat dupa nastere la cateva zile, luni sau ani. De ce acestia sa aiba o existenta atat de scurta prin viata, fata de altii care traiesc 70-80 de ani. Raspunsul este unul singur si anume: reincarnarea ne poate explica totul. Faptul ca unii copii mor la nastere sau ca se nasc handicapati si traiesc in suferinta si mizerie, faptul ca oamenii nu sunt egali, totul este datorita karmei lor, destinului care li se programeaza inainte de nastere in lumea astrala. Ei trebuie sa treaca prin suferinta pentru a se putea purifica din punct de vedere spiritual. In afara reincarnarii este imposibil sa explicam aceasta diversitate frapanta intre anomaliile aparente de injustitie si repartitia bucuriei si suferintei. Felul in care s-a desfasurat viata terestra, isi are efect in urmatoarea reincarnare, sau se poate intinde chiar pe parcursul mai multor vieti, atunci cand sunt prea multe datorii acumulate, ce se leaga si de karmele altor spirite.
Pentru a face si mai mult lumina, vom interpreta cateva pasaje din Biblie, dovedind ca insusi Iisus cunostea si accepta reincarnarea.
In religia crestina se spune tot timpul ca omul nu traieste decat o viata, de aceea subiectul “reincarnare” tulbura mintea omului si mai mult.
                                                                        

Citind Evangheliile nu veti gasi nicaieri cuvantul “reincarnare”. Nici nu e de mirare faptul ca nu a fost mentionat nicaieri in mod explicit, intr-o epoca in care toti credeau in ea. Evanghelistii nu aveau cum sa banuiasca faptul ca urma o epoca in care oamenii nu vor mai crede in ea. Ei au infatisat atat de putine lucruri in scrierile lor, incat ar fi fost fara rost sa se insiste asupra unui fapt care facea parte din traditie.
Din Evanghelii o sa studiem anumite intrebari si raspunsuri puse si date de Iisus si discipolii sai.
Iisus isi intreaba discipolii, intr-o zi: “Da’ voi cine credeti ca sunt?” Iata ce raspund discipolii: “Unii spun ca tu esti Ioan Botezatorul, altii ca tu esti Ilie, ceilalti ca tu esti Ieremia sau unul dintre prooroci”. Pentru a pune intrebarea de mai sus trebuie sa crezi in reincarnare. Iar prin raspunsul dat, cum se poate afirma ca cineva este unul sau altul care este mort de mult, daca nu se subintelege ideea reincarnarii?
Alta data, cand Iisus si discipolii sai intalnesc un orb din nastere, discipolii intreaba: “Invatatorule, cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb ?” Cum se pot pune aceste intrebari daca nu se crede in reincarnare. Cand ar fi putut pacatui acel orb, in pantecul mamei sale ? Deci, aceasta intrebare subintelege credinta in existenta unei vieti anterioare. In raspunsul dat de Iisus discipolilor mai este un punct important de explicat: “Nu e vorba ca el sau parintii lui ar fi pacatuit….” Daca discipolii au intrebat daca fiul este orb din nastere pentru ca parintii sai au pacatuit, este pentru ca ei invatasera din legea ebraica faptul ca fiecare infirmitate inseamna o incalcare a legilor, dar ca adesea o persoana poate plati pentru alta si deci, cand vedem pe cineva in suferinta nu putem sti daca isi ispaseste propriile greseli sau daca se sacrifica pentru altcineva.
Aceasta este o credinta raspandita la evrei. Discipolii au pus intrebarea pentru ca stiau ca un om nu se poate naste orb fara motiv sau numai pentru ca lui Dumnezeu ii place sa-l faca orb, cum isi inchipuie unii. La aceasta intrebare, Iisus le raspunse: “….nu pentru ca el sau parintii sai au pacatuit, ci pentru ca opera lui Dumnezeu sa se manifeste in el, adica pentru ca, trecand pe aici sa-l vindec si poporul sa creada in mine”. Asa cum initiatii explica textele biblice, ni s-a spus ca oamenii primesc suferinte pentru doua motive: ori pentru ca au pacatuit si sunt pedepsiti sau, fara sa fi savarsit ei insisi greseli, ei iau karma altora sa se sacrifice pentru a evolua. Dar exista si a treia categorie care a terminat evolutia, care este libera si deci nu are nici o obligatie de a cobori pe Pamant. Acestia coboara adesea acceptand sa suporte orice boala, suferinta sau infirmitate si chiar de a fi martirizati pentru a-i ajuta pe oameni. Nici el nici parintii lui nu au pacatuit, el a coborat pe Pamant cu aceasta infirmitate pentru a-i da posibilitatea lui Iisus sa-l vindece pentru ca lumea sa creada in EL. Astfel acest om a salvat o multime de suflete prin intoarcerea lor la credinta.
Iata acum inca un argument. Intr-o zi Iisus afla ca Ioan Botezatorul a fost intemnitat, iar textul spune: “Dupa ce Iisus afla ca Ioan a fost predat, s-a retras in Galileea”. Dupa catva timp, Ioan a fost decapitat din ordinul lui Irod. Discipolii l-au intrebat pe Iisus: “Pentru ce zic carturarii ca trebuie sa vina mai intai Ilie ?” Iar Iisus le-a raspuns: “Ilie intradevar va veni si va aseza la loc toate. Eu insa va spun voua ca Ilie a venit, dar ei nu l-au recunoscut si au facut cu el ce au voit”. Atunci au inteles ucenicii ca Iisus le-a vorbit de Ioan Botezatorul. Deci, este limpede ca Ioan Botezatorul era reincarnarea lui Ilie. De altfel, evanghelia mentioneaza si ca atunci cand un inger s-a aratat lui Zaharia, tatal lui Ioan Botezatorul, pentru a-l anunta ca sotia lui, Elisabeta, va da nastere unui fiu, el i-a spus:” Va merge inaintea lui Dumnezeu cu spiritul si puterea lui Ilie”.
Sa cautam acum in viata lui Ilie si sa vedem ce a facut el pentru a fi decapitat cand s-a reincarnat mai tarziu, in persoana lui Ioan Botezatorul. Povestea este foarte interesanta. Ilie traia in timpul regelui Ahab – rege care se casatorise cu Izabela, fiica regelui Sidonului si din cauza ei, se inchina lui Baal. Ilie s-a dus in fata regelui Ahab pentrua-i reprosa infidelitatea fata de Dumnezeul Israelului spunandu-i: “Nu va cadea in acesti ani nici roua, nici ploaie, decat numai cand voi zice eu”. Apoi el pleaca, si din ordinul lui Dumnezeu se ascunde in munti pentru a scapa de regele care il cauta. Dupa 3 ani, seceta facuse mari ravagii in toata tara, poporul suferea de foame si Dumnezeu l-a trimis pe Ilie sa se prezinte din nou in fata lui Ahab. De indata ce-l vazu, regele ii reprosa cu violenta de a fi cauza acestei secete. “Nu, zise profetul, tu esti cauza pentru ca ai parasit poruncile Domnului si mergeti dupa baali. Acum vom vedea cine este adevaratul Dumnezeu. Aduna-i pe toti proorocii lui Baal pe muntele Carmel…” Toti proorocii fura adunati si incepura sa faca invocatii catre Baal, practicand chiar magia pentru a face sa cada focul pe altar. Dar nimic nu se produse.
Acum era randul lui Ilie sa-l invoce pe Dumnezeu: “Doamne Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac si lui Israel, sa cunoasca astazi poporul acesta ca tu singur esti Dumnezeu in Israel si ca eu sunt robul tau si ca am facut toate aceste lucruri prin cuvantul tau”. Si s-a pogorat puternic focul din cer. Tot poporul fu infricosat si recunoscu ca adevaratul Dumnezeu era Dumnezeul lui Ilie. In acest moment, Ilie, mandru de biruinta sa a dat ordin ca cei 400 de profeti ai lui Baal sa fie condusi in preajma unui parau si sa fie decapitati.
Iata de ce era de asteptat ca, la randul lui, sa i se taie capul. Una din legile enuntate de Iisus suna asa: “….cei ce vor scoate sabia, prin sabie vor pieri”. Iata cum Ilie si-a primit pedeapsa cand a revenit pe Pamant in persoana lui Ioan Botezatorul. Iisus stia cine este el si ce-l astepta, nu a facut nimic pentru a-l salva pentru ca justitia divina trebuia sa-si urmaze cursul.

Multe nu au sens in religie si nici in existenta fara reincarnare.
                                                                                    
Daca veti intreba preotii: De ce unii sunt bogati, frumosi, puternici si altii sunt bolnavi, urati, saraci? Ei va vor raspunde ca aceasta este voia Domnului. Uneori va vor vorbi despre predestinare si gratie, dar aceasta nu va va lamuri cu nimic in plus. Insa Dumnezeu nu are capricii. El nu da la unii totul si la altii nimic.
Trebuie sa intelegem, acceptand reincarnarea, ca daca suntem saraci, prosti, nefericiti este din vina noastra pentru ca nu am stiut sa utilizam tot ceea ce Dumnezeu ne-a dat la origine. Vom suferi numeroase reincarnari pentru a ne indrepta si vom ajunge din nou sa primim dragostea si bogatiile lui Dumnezeu.
Biserica a aruncat toata responsabilitatea destinului nostru asupra lui Dumnezeu prin suprimarea credintei in reincarnare.
Pana in secolul IX, crestinii credeau in reincarnare ca si evreii, egiptenii, hindusii, tibetanii, s.a. Parintii Bisericii si-au spus ca aceasta credinta taraganeaza lucrurile in sensul ca oamenii nu sunt grabiti sa se amelioreze, ei voiau deci sa-i impinga sa se perfectioneze intr-o singura viata, suprimand reincarnarea.
De altfel, incetul cu incetul Biserica inventa lucruri atat de oribile pentru a-i inspaimanta pe oameni, incat in Evul Mediu nu se mai credea decat in Diavol, in infern si in suferinta vesnica. Biserica a suprimat deci credinta in reincarnare crezand ca astfel ii va putea obliga pe oameni sa se amelioreze mai repede, dar unii, nu numai ca nu s-au ameliorat, dar dimpotriva, au devenit si mai rai, si pe deasupra si ignoranti.
Pentru a crede in reincarnare, unii asteapta ca Biserica sa se pronunte oficial. Dar cand oare o va face? Sunt multi membri ai clerului care cred in reincarnare dar nu indraznesc sa o spuna. Daca nu acceptati reincarnarea, nu veti avea niciodata o intelegere a situatiei voastre, a evenimentelor existentei voastre si nu veti sti cum trebuie sa actionati in vederea unei vieti viitoare. Trebuie sa cunosti adevarul pentru a ajunge undeva.
Credinta in reincarnare este unul din fundamentele morale. Atat timp cat oamenii n-au fost pusi la curent cu aceasta lege a cauzei consecintelor care continua sa actioneze de la o existenta la alta, putem sa le tinem toate predicile din lume, aceasta nu va servi la mare lucru. Multi oameni mai cred ca vor arde in veci in iad din cauza pacatelor lor. Intalnim si oameni care, fara sa creada in reincarnare sunt buni si cinstiti din firea lor, dar nu putem fi siguri ca aceasta va dura; in anumite imprejurari, instincte ca: frica, pofta, dorinta de razbunare, etc. pot sa invinga, iar acesti oameni nu mai raman nici buni, nici cinstiti. Si asta pentru ca moralitatea lor nu este construita pe o baza solida: cunoasterea legilor divine.
Indata ce se admite legea reincarnarii, oamenii incep sa inteleaga ca fiecare eveniment din viata are ratiunea sa de a fi, fiindca totul are o cauza mai mult sau mai putin indepartata. Oamenii nu se vor mai revolta si nu vor mai incerca sa-si rezolve problemele prin ura si violenta. Cand vom sti ca tot ceea ce avem de indurat este rezultatul unor greseli trecute, vom accepta si nu vom mai acuza pe altii de nenorocirile noastre. Vom evita sa comitem acte regretabile pentru ca stim ca vom avea de suferit si ne vom stradui sa ne construim un viitor luminos.
In momentul in care cunoastem legea reincarnarii totul este clar, intelegem mult mai bine. Avem caldura si suntem fericiti la gandul ca vom reusi mai devreme sau mai tarziu sa atingem perfectiunea pe care o dorim.
Asadar, reincarnarea reprezinta actul prin care un spirit omenesc revine din lumea astrala intr-un nou corp fizic potrivit stadiului sau de dezvoltare. Fenomenul acesta are loc in tot universul, in natura intreaga, nu numai in regnul uman. In orice forma de viata exista un spirit care se afla pe drumul evolutiei, al perfectiunii. El se serveste de respectiva forma fizica pentru a castiga cunostiinte despre lumea fizica.
Corpul uman fiind instrumentul cel mai pefectionat de pe Pamant, permite spiritului manifestarile cele mai inalte, pe care nu le gasim in regnurile inferioare. Cu cat spiritul este mai evoluat, cu atat perioada de la moartea fizica si pana la reincarnare este mai lunga, intre 200 si 2000 de ani, insa exista si cazuri de reincarnari imediate. Daca un spirit vrea sa evolueze mai repede, atunci el se reincarneaza mai repede. Marele scop al reincarnarii este evolutia spiritului.
Reincarnarea poate sa se faca in corpuri de sexe diferite, intr-o viata fiind barbat, intr-o alta fiind femeie. In general, dupa 6-7 reincarnari, trecem in corpuri fizice de sex opus. Locul unde ne nastem e determinat de iubirea sau de ura ce am contractat-o intr-o viata pamanteasca anterioara. Parintii, familia, copii ne sunt alesi de spiritele superioare sau ni-i alegem singuri daca avem evolutia necesara. In timpul sederii in lumea astrala (perioada dintre reincarnari), spiritul omului face studii de ordin spiritual, dar pentru ca evolutia sa fie cat mai completa se cer studii si in lumea materiei fizice.
Putem concluziona inca o data ca reincarnarea nu este altceva decat trecerea unor fiinte constiente, nepieritoare intr-un alt corp fizic, potrivit stadiului lor evolutiv, proces prin care spiritul, fiind constient va lua mai departe cunostinta de fapte si lucruri din lumea fizica, le va analiza si va trage invataminte.
Putem clasa fiintele in trei categorii din punct de vedere al reincarnarii.
• Prima categorie cuprinde creaturile pe care lipsa de lumina, de stiinta, de constiinta, de moralitate le impinge deseori spre crime. Ei incalca legile prin urmare se incarca de datorii grele, iar cand se reincarneaza vin pe Pamant in conditii care ii obliga sa sufere pentru a plati si a repara; de aceea, viata lor nu este de loc fericita.
• A doua categorie cuprinde fiinte mai evoluate care incearca sa dezvolte anumite calitati si virtuti pentru a putea sa se amelioreze si elibereze. Dar, in eforturile unei singure reincarnari, nu vor reusi de loc sa se restabileasca, de aceea, ele vor fi nevoite sa revina pentru a termina aceasta misiune. Ele vor fi plasate atunci in conditii mai bune care le vor permite sa aiba activitati mai utile si mai elevate. Deci, cu toate acestea, vor trebui sa revina pentru a lichida inca anumite datorii din trecut pana la eliberarea lor totala.
• In a treia categorie se gasesc fiinte si mai evoluate, care au revenit pe Pamant pentru a savarsi anumite opere. Ele aveau foarte putine lucruri de aranjat distingandu-se in aceasta viata prin virtuti mari, o constiinta foarte larga si consacrandu-si timpul facerii de bine. Cand aceste fiinte parasesc Pamantul, ele si-au terminat misiunea si nu mai revin. Totusi, unele dintre ele, in loc sa ramana in aceasta stare de fericire, de libertate infinita de care se bucura in sanul Domnului, avand mila si compasiune pentru oameni, parasesc aceasta stare minunata pentru a veni cu buna stiinta ca sa-i ajute, acceptand chiar sa fie omorati, masacrati. Iar altele, care vor sa continue o munca spirituala deja inceputa, pot fara a se reincarna, sa se introduca intr-o fiinta foarte evoluata pentru a se manifesta prin ea.
Multi oameni vor sa se elibereze, dar ei inteleg gresit problema: fac totul pentru a scapa de obligatile lor, pentru a fugi de datoriile lor, de a rupe toate legaturile si iata ei se cred liberi. Ei bine nu, nu se poate obtine eliberarea in felul acesta. Adevarata eliberare incepe prin plata tuturor datoriilor. Pana ce nu se platesc toate datoriile nu se sterge toata karma.
Cel mai bun drum, cea mai buna metoda pentru a te elibera este dragostea si cea mai proasta: egoismul, avaritia, smecheria. Prin generozitate, sacrificiu, bunatate prin toate gesturile facute pentru a darui, lucram intotdeauna pentru eliberare.
Numai dragostea, generozitatea, bunatatea, mila, iertarea pun pe credinciosi pe calea eliberarii. Deci, dati chiar mai mult decat dreptatea o cere, caci astfel va eliberati mai repede.
Divergentele intre oameni au le baza tot reincarnarea. Unii dintre noi intelegem mai bine sau mai repede unele idei, pentru ca am mai avut aceste informatii si din alte vieti anterioare. De aceea, nu trebuie sa ne batem capul cu cei care ne contrazic din principiu, caci ei au un spirit mai putin evoluat si nu-i putem convinge. In sprijinul teoriei reancarnarii vine si constatarea ca geniile, in general, nu au dat nastere la copii cu aceeasi inteligenta, chiar, mai mult, unii copii, ca urmasi ai lor, sunt redusi mintal. Unde este in acest caz informatia ereditatii genetice? Hermafroditismul, cand intalnim caractere masculine la unele femei sau caractere feminine la unii barbati (homosexuali pasivi, voce feminina, etc.) se explica foarte bine prin actul reincarnarii. Barbatii cu aspect feminin au fost intr-o viata anterioara femei, iar femeile cu caracter masculin au fost intr-o viata anterioara barbati. Tot asa se explica de ce unele persoane au frica de unele elemente ale naturii. Sunt persoane care au o frica de nestapanit de a pleca cu barca, frica de foc, tunete si fulgere, frica de inaltime, de a zbura cu avionul, frica de a ramane singure intr-o padure etc. Fiecare dintre aceste persoane au acest sentiment pentru ca au trecut intr-o alta incarnare, printr-unul dintre aceste evenimente tragice, au murit intr-un naufragiu, intr-un foc sau in bezna noptii, etc.
O alta dovada a reincarnarii noastre este legata de memoria unor oameni care isi reamintesc foarte bine: fapte, imprejurari, localitati, persoane din alte vieti… Aceasta reamintire poate fi naturala sau provocata prin hipnoza. Ei ne povestesc cu lux de amanunte locul unde au trait, cum au murit, cu cine au fost casatoriti, cati copii au avut, cum ii chema, unde sunt daca mai traiesc. Prin observatii ulterioare relatarile s-au dovedit a fi exacte. Majoritatea oamenilor insa nu-si amintesc ca ar fi trait o viata anterioara, aceasta nestiinta este o lege pe care Dumnezeu a pus-o in viata omului. De exemplu, nu e bine ca omul sa traiasca cu trauma de a sti ca in viata trecuta si-a omorat copilul din viata actuala, el este acum aici pentru a echilibra prin iubire ceea ce a dezechilibrat atunci.
Cand urati pe cineva, este exact acelasi lucru ca si atunci cand il iubiti: ati stabilit deja o legatura cu el. Ura este tot atat de puternica ca si dragostea. Daca vreti sa fiti eliberati de cineva, sa nu-l mai vedeti niciodata, nu-l detestati, nici nu-l iubiti, fiti indiferent. Daca il detestati, va legati de el prin lanturi de care nimeni nu va poate desface, veti fi tot timpul cu el si veti continua de a avea de a face cu el timp de secole. Oamenii isi imagineaza ca ura rupe toate legaturile. Din contra, ura este o forta care va leaga de persoana pe care o urati. Ca si dragostea. Dar aceasta legatura evident este diferita, dragostea va va aduce anumite evenimente si ura altele, dar tot atat de sigure si tot atat de puternice.
Dragostea conduce la lumina iar ura la intuneric.
Multiple reincarnari au fost puse in evidenta la numerosi subiecti pusi in stare de hipnoza prin experiente de regresie in timp. In aceasta intoarcere in timp, subiectul se vede pe sine privindu-se din exterior, tot ceea ce-si aminteste fiind descris la modul prezent ca si cand evenimentele s-ar petrece la momentul actual. Vocea cu care sunt evocate aceste trairi este cea care corespunde varstei descrise in momentul trairii, daca este copil are vocea de copil si invers. Memoria tuturor vietilor nu se amesteca, ea se pastreaza si furnizeaza date pe perioade din fiecare viata.
Toate acestea trebuie cunoscute pentru ca ignoranta umana nu are margini.
Acolo sus exista fiinte inteligente care calculeaza cati oameni trebuie sa coboare pe Pamant si numarul de ani care trebuie sa ramana acolo.
Toate necesitatile oamenilor sunt prevazute, totul este pregatit pentru existenta lor si ei isi imagineaza ca lucrurile se petrec asa, din intamplare. Nici Iisus nu a venit asa la intamplare, cineva de sus s-a preocupat de a gasi momentul astrologic si epoca favorabila pentru aceasta coborare pe Pamant.
Exista un fel de “mostenire cosmica” care detine toate informatiile asupra trecutului unei anumite fiinte, si astfel se hotaraste ca aceasta sa se nasca intr-o anumita tara, intr-un anumit an …..etc. si atunci alte spirite sunt insarcinate de a supraveghea executarea acestor decrete. Totul se produce exact la data fixata: daca trebuie sa survina un accident, ei supravegheaza, asteapta momentul si la ora respectiva ei provoaca accidentul. Omenii isi imagineaza ca este din intamplare, dar nu, el era determinat matematic. Daca un anumit copil trebuie sa se nasca intr-o anumita epoca, se determina cu precizie, de entitatile din spatiu, pozitia planetelor, semnul sau pe zodiac, ascendentul si copilul ajunge exact in acel moment; chiar si conceperea sa era prevazuta dinainte si fixata. Toata tema sa astrala corespunde exact cu ceea ce a facut in alte incarnari, daca va trebui sa fie fericit sau sa sufere, sa aiba accidente … totul se decide automat. Si totusi, libertatea se gaseste in spirit, ea este aici de fiecare data ce spiritul se manifesta si decide sa amelioreze, sa schimbe, sa accelereze anumite procese, dar in ansamblu, vita sa este deja declansata si prestabilita. Si intalnirile “din intamplare”sunt calculate dinainte. Cand intalniti un om care va bulverseaza viata, acest lucru este deja prevazut de mult.
Iata de ce trebuie sa lucrati pe armonie, sa ajungeti sa introduceti in voi armonia tuturor, a planetei, a universului, caci daca nu, va fi intotdeauna cineva sau ceva care va va tulbura. Trebuie sa incercam sa ne armonizam cu entitatile care sunt deasupra noastra, iar apoi sa lucram si pentru a rezolva problemele cu oamenii. Pentru aceasta s-a spus: “Inainte ca soarele sa se culce, impaca-te cu fratele tau”; inainte ca soarele sa se culce inseamna inainte de sfarsitul acestei incarnari, pentru ca dupa aceea va fi foarte greu de a repara. Deci, in aceasta viata trebuie sa gasiti persoanele pe care le-ati lezat, sa va puneti de acord cu ele, sa le dati satisfactie si sa traiti in pace. Fiecare gand, sentiment sau act negativ este totdeauna daunator; chiar daca nu vedem nimic, ele se deplaseaza, gasesc destinatarul si-i dauneaza. Insa, intr-o zi va trebui sa platiti pentru raul facut.
Mai insistam o data asupra acestei idei ca destinul nostru e determinat dinainte. Inainte de a cobori pe Pamant avem posibilitatea de a ameliora unele lucruri cu consimtamantul ierarhiilor ceresti. Dar odata nascut, nu mai avem aceste posibilitati, totul trebuie sa se petreaca dupa un plan stabilit dinainte. Sistemul osos, muscular, circulator, nervos, sanatatea, inteligenta, totul este determinat.
Pentru aceasta reincarnare nu puteti sa schimbati prea mult destinul vostru dar, pentru urmatoarea aveti toate posibilitatile prin munca voastra, gandurile voastre, rugaciunile voastre. Destinul vi-l faceti singuri cu decenii si veacuri inainte in functie de ce ati gandit si faptuit anterior. “Astazi” sunteti ceea ce ati fost “ieri”, adica in incarnarile trecute, si ceea ce faceti in viata asta, veti fi “maine”, adica in viata viitoare. In aceasta incarnare sunteti limitati, dar in urmatoarea puteti avea totul in functie de ameliorarea dumneavoastra. Trebuie sa stiti asupra carui lucru sa lucrati astazi pentru a va ameliora si pentru a poseda in viata viitoare o posibilitate sau o virtute. Daca continuati sa ignorati acest lucru, viitoarea reincarnare va fi intr-un fel ratata.
Profitati, utilizati toti anii care va raman de trait, meditati, doriti, cereti cele mai bune lucruri in sensul spiritual, cele mai bune virtuti pentru dumneavoastra, pentru ca astfel lansati deja proiecte care, in viitor se vor materializa. Cristalizarea actuala rezista si refuza a fi schimbata, dar cand omul pleaca sus dezbracand inca o haina, ceea ce a creeat in bine, prin gandul sau, se imprima in planul fizic si el revine cu frumusete, inteligenta, sanatate, bunatate, pentru ca gandurile si dorintele pe care le-a transmis in sensul acesta s-au materializat intr-o noua structura. Iar aceasta structura, la randul sau, este tenace si rezistenta, ea se opune fortelor negative si distrugatoare. Munca pe care noi o facem acum nu este de fapt pentru aceasta reincarnare. Cand forma actuala va dispare, o vom vedea pe cea noua, cea asupra careia am lucrat si vom fi stupefiati de splendoarea ei.
Cand omul, cu constiinta si inteligenta sa incepe sa se ocupe de aceasta viata instinctuala, sa o controleze, sa o purifice, sa-I adauge un element spiritual, el devine un factor formidabil capabil de a-si schimba destinul.
Pentru a scapa de constrangerile destinului, trebuie sa incetam sa mai fim sclavi, slabi, aserviti acestei vieti inferioare unde nimic nu depinde de noi: a respira, a procreea, a manca, a bea, a dormi. Este o viata care este departe de a fi divina. Ea este divina in masura in care ea vine de la Dumnezeu, pentru ca totul vine de la Dumnezeu, dar in sensul spiritual. Viata divina incepe cand omul isi da seama ca nu este numai un stomac, o bruta, un sex, o faptura facuta din carne, oase, muschi, ci si un spirit si care incepe sa vrea sa actioneze in domeniul sau pentru a creea opere sublime, luminoase, grandioase.
Viata spirituala da posibilitatea de a adauga ceva la aceasta viata vegetativa, instinctiva a corpului fizic si de a intra astfel intr-un plan superior planului destinului. Trebuie sa va eliberati atat de perfect vointa incat aceasta sa poata sa se miste, sa lucreze in lumea spiritului. Prin urmare, spiritul trebuie sa inceapa sa iasa, sa se manifeste, sa lucreze, sa-si lase semnatura, urma, sigiliul pe toate lucrurile, sa intervina in toate actele noastre, sa le dirijeze. Trebuie sa invatam sa gandim si sa actionam cu inima si cu sufletul. Aici se afla adevarata lumina din stiinta initiatica.
                                                                           
  In aceasta reincarnare avem posibilitati de a ne creea conditii bune pentru urmatoarea: ajunge sa fim constienti si sa o stim. Dar, daca nu lucram acum, viitoarea reincarnare poate fi si mai rea.
Deci, cand Biserica impiedica pe oameni sa creada in reincarnare, ea ii impiedica de fapt sa-si amelioreze viitorul. Crestinii nu cunosc adevaratele lor posibilitati. Li s-a spus ca dupa moarte, ei vor merge sa se aseze in dreapta Tatalui pentru ca au fost la slujba in fiecare duminica sau ca vor ramane pentru eternitate in infern sa fiarba intr-un cazan. Ca si cum ar fi atat de usor sa mergi sa te asezi la dreapta Tatalui!
Rezumam inca o data: toate creaturile, si sunt foarte numeroase pe Pamant, care se lasa impinse de instinctul lor, de nevoile lor fiziologice si nu fac o munca spirituala, nu-si pot schimba destinul; tot ceea ce este decretat pentru ele se va realiza. In schimb, cele care lucreaza cu ardoare pentru a se apropia de aceasta lume de lumina si dragoste, vor putea sa scape. Destinul este crud si implacabil, dar aceste fiinte vor inceta sa fie la cheremul lui in intregime: ele vor trai de acum intr-o lume mai subtila unde vor primi elementele care vor neutraliza influentele nocive.Daca vreti, e vorba si aici de un destin. Providenta este un destin, dar de o alta maniera: si in ea totul este determinat, dar determinat Divin!
Toate acestea nu pot fi catalogate drept “imaginatie” pentru ca efectele sunt incontestabile asupra starii morale si fizice a subiectilor. Ei sunt beneficiarii unui soi de evolutie morala si spirituala care pledeaza in favoarea validitatii ipotezei vietilor anterioare si a reincarnarii.



Cele de mai sus sunt argumente suficient pentru a ne indemna sa facem cercetari suplimentare,pentru a intelege motivele existentei noastre si a ne afla adevarata identitate.
Spiritul constituie ceea ce ne dă nemurirea, vesnicia existenţei. El coboară din Univers, dând viaţă vremelnic materiei. Se retrage după aceea, având informaţiile vieţii strânse în karma, pentru ca apoi să coboare din nou, animând o altă structură, pentru a-şi continua evoluţia până ajunge la puritate.
                                                                      

Comentarii

  1. Foarte interesant, însă articolul este destul de mare, astfel că trebuie analizat cu multă atenţie!
    Ţin să vă atrag atenţia că mai trebuie editat/corectat: înainte de etc nu se pune virgulă, mai trebuie nişte spaţii între cuvinte, ba cu diacritice, ba fără...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa parerea mea un articol foarte complet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Demult nu m-a mai captivat un articol atat de lung sa-l citesc pana la capat fara pauze.

      Ștergere
  3. foarte faina sinteza despre problematica reincarnarii. si cred mai mult decat binevenita. ar trebui citit lunar articolul si desigur, analizat si retinut si aplicat ! multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Si spiritele de ce sunt brute la inceput? Cum apar asa? Care e ratiunea pentru care se nasc pt a fi distilate prin vieti? De ce in amalgamul de energie superioara exista si spirite neevoluate???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Negativitatea este lasata pe Pamint cu accordul lui Dumnezeu si Daca ai fi Citit mai bine ai fi inteles

      Ștergere
  5. Cristina, viața este și va rămâne un mister, indiferent de manifestarile ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos scris ! Cu toate ca este un articol lung l-am citit cu mare drag pentru multimea de argumente atat de frumos aduse impreuna intr-un singur text - o munca de apreciat ! Cine a numarat virgulele a ratat esenta . Am simtit putin Scarlat Demetrescu acolo , la un moment dat , sau mi se pare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Ai perfecta dreptate,Scarlat Demetrescu este,daca as putea spune asa,"mentorul meu".

      Ștergere
  7. Daca Dumnezeu ar fi considerat ca ne ar fi ajutam sa ne aducem aminte ce am facut in vietile anterioare, cu siguranta ne ar fi inzestrat cu astfel de memorie. Faptul ca nu a facut o este pur si simplu ca are respect pt frinta umana si o lasa libera, sa invete usor fara a o Speria sau tortura cu vietile anterioare. Atunci Un om ar incerca sa faca sau sa repare ce a gresit numai de frica si nu din lectiile primita care defapt ne duc spre iubirea divina si recunoasterea noastra divina din acest corp fizic. Iubire, numai prin iubire poate invata Un om

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce explicatie puerila ! Ce au facut aceste 6 miliarde de suflete care s-au reincarnat dupa 1950 ? Ca eram vreo 1.1 miliarde de oameni sau ceva de genul asta. Brusc ne facuram 7 miliarde. De unde vin toti reincarnatii astia?
      Reincarnarea e doar o teorie, la fel cum Dumnezeu si Big Bang sunt teorii. Asta inseamna ca in orice clipa se pot narui. Reincarnarea nu raspunde la cea mai fierbinte si directa intrebare :

      Daca am gresit, de ce nu-mi pot aminti ca sa invat si sa nu mai repet?

      Explicatia cu dezvoltarea creierului la copil este penibila, la fel de penibila ca explicatia conform careia nu ne reamintim deoarece daca am fost ucisi in viata anterioara, am cauta sa ne razbunam in viata asta si prin urmare n-am mai progresa.

      Iti garantez ca te-ai lasa ucis in fiecare viata stiind ca te reincarnezi si evoluezi mai sus iertand pe cel care te-a ucis.

      Nu avem decat farame din ceea ce este dincolo, si astea sunt relatarile celor care au trait OOBE (out of body experiences) , mai departe nimic. Oricine sustine ca isi aminteste viata anterioara tine de sarlatanie si trebuie privit extrem de critic.

      Ștergere
    2. Ar fi bine sa fie asa, toate s-ar explica. Dar cum spunea cineva mai sus, cu se face ca suntem tot mai multi in loc sa fim mai putini? Daca ne-am incarca, am fi mai putini pentru ca multi ar evolua si nu s-ar mai intoarce aici.Dar noi suntem mai multi.
      O alta chestiune: Isus a spus clar :''omul odata se naste si o data moare''. Cum mai poti comenta la asta?

      Ștergere
    3. Ar fi bine sa fie asa, toate s-ar explica. Dar cum spunea cineva mai sus, cu se face ca suntem tot mai multi in loc sa fim mai putini? Daca ne-am incarca, am fi mai putini pentru ca multi ar evolua si nu s-ar mai intoarce aici.Dar noi suntem mai multi.
      O alta chestiune: Isus a spus clar :''omul odata se naste si o data moare''. Cum mai poti comenta la asta?

      Ștergere
    4. @Unknown: Interventia facuta imi place - am sa-ti explic, tot ceea ce doresti sa stii. Revin foarte curand.

      Ștergere
    5. @Daniela de la Lazuri: 1. Pertinenta intrebarea - da, ai dreptate: OMUL se naste si moare o DATA! OMUL, iar nu "spiritul" din el!!
      Este o foarte mare diferenta. Intrucat NOI suntem SPIRITE invesmantate in TRUPURI animate de un SPIRIT, intelegi?.. Suntem doar o CRISALIDRA pentru SPIRIT!! Stiu, este abstract si foarte greu de constientizat..
      2. Iisus e OMUL, iarasi Christos este "divinul". Iisus Hristos este un "mix"; Spiritul Christic (asa cum defineste foarte bine Rudolf Steiner!) este ACELA ce a coborat asupra "omului Iisus" (sub forma unui porumbel!), in apele Iordanului, la propriul sau "botez", infaptuit de de catre "antemergatorul Sau", Ioan.

      Ștergere
  8. Spuneai ca daca oamenii ar cunoaste acest lucru lucru , ar fi mai buni. Si de ce atunci asiaticii sunt atat de duri, rai, criminali etc? Nu se tem de reincarnare?
    Dar, cum spunea cineva mai sus, cu se face ca suntem tot mai multi in loc sa fim mai putini? Daca ne-am incarca, am fi mai putini pentru ca multi ar evolua si nu s-ar mai intoarce aici.Dar noi suntem mai multi.
    O alta chestiune: Isus a spus clar :''omul odata se naste si o data moare''. Cum mai poti comenta la asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uiti Daniela: in cazul in care reincarnarea se va dovedi vreodata (dupa studii si cercetari amanuntite, cu aparatura pe care inca n-o avem etc..): HRISTOS a venit sa ne salveze de reincarnarea continua: si drumul este ascendent, nu descendent (cine citeste sa-nteleaga!)

      Ștergere
  9. Spuneai ca daca oamenii ar cunoaste acest lucru lucru , ar fi mai buni. Si de ce atunci asiaticii sunt atat de duri, rai, criminali etc? Nu se tem de reincarnare?
    Dar, cum spunea cineva mai sus, cu se face ca suntem tot mai multi in loc sa fim mai putini? Daca ne-am incarca, am fi mai putini pentru ca multi ar evolua si nu s-ar mai intoarce aici.Dar noi suntem mai multi.
    O alta chestiune: Isus a spus clar :''omul odata se naste si o data moare''. Cum mai poti comenta la asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,reincarnarea este in stransa legatura cu notiunea karmica,pentru ca actiunile din viata anterioara se rasfrang in viata prezenta,iar actiunile din viata prezenta au ecouri in viata urmatoare.Tocmai din acest motiv,un om evoluat spiritual,nu va alege sa fie rau,dimpotriva...va practica binele intelegand ca existenta sa pe acest pamant este o parte din procesul nostru evolutiv.De ce asiaticii sunt duri,desi foarte multi practica budismul?Din acelasi motiv pentru care unii sunt crestini,si totusi practica raul,nefiindu-le teama "de focul iadului".(bau-baul clericilor)De ce suntem tot mai multi desi unii ,in opinia ta,au evoluat si nu ar trebui sa se mai intoarca aici?Cine stabileste numarul de reincarnari din viata unui om?Tu,ei,noi? Ei bine,divinitatea,si daca ai crezut ca unui spirit ii este suficient sa se reincarneze doar de cinci,sase ori pe acest pamant,te-ai inselat,pentru ca ori de cate ori ne reancarnam (revenim in haina carnala)o facem pentru a invata,pentru a repara greselile facute intr-o existenta anterioara,sau pentru a plati o plata karmica fie fata de vreun membru al familiei noastre,un prieten,fata de societate,sau fata de univers.Dar,sunt si cazuri in care reincarnarea are la baza evolutia unei familii.In plus,reincarnarea,nu include doar spirite din acest plan material,sunt spirite care aleg sa se reincarneze pe planeta noastra din diferite motive,oarecum inrudite cu cele expuse anterior.In ceea ce priveste existenta lui Isus Cristos,da-mi voie te rog,sa fiu rezervat,pentru ca Isus apare doar ca si personaj literar (asemeni lui Harap Alb),nu si personaj istoric.Nu avem dovezi istorice care sa autentifice existenta sa,decat cartile scrise de patru presupusi discipoli si evanghelisti,care nici ei nu apar in analele istorice.Interesant este ca pana la imparatul Constantin,crestinismul a fost considerat ca fiind o molima.De exemplu,biblioteca din Alexandria,una din cele sapte minuni ale lumii,a fost distrusa chiar de crestini.Revin la imparatul Constantincare asa cum spuneam,a desemnat peste noapte crestinismul ca fiind religie de stat,ceea ce ridica serioase semne de intrebare in ce priveste contextul nasterii crestinismului.In realitate,scopul conducatorilor romani ai vremii a fost unul pur politic: sa ofere o versiune a unui “Mesia pacificator”, ca alternativa la liderii revoluționari care zguduiau Israelul primului secol al erei noastre si amenintau puterea Romei. Aceasta descoperire se fundamenteaza pe similitudinile dintre evanghelii si opera istoricului evreu Flavius Iosefus, texte care au aparut consecutiv.Daca ai fi citit articolul in intregime,ai fi inteles de ce imparatul Justinian si sotia sa-Teodora,au cenzurat toate cartile biblice ce faceau referire la reincarnare,lasandu-se sa se inteleaga doar ideea pe care tu o sustii:"Omul nu are decat o viata".

      Ștergere
  10. @Florin Florian: Gasesc articolul extrem de pertinent, felicitari!! (y) Atat ca sunt "confuzii de interpretare". Nu mai lua Biblia ca referinta: e "critografata" intr-un mod foarte ciudat - foarte putini pot realmente, sa o descifreze. (...)
    Am sa revin cu amanunte! N.B. 1. SPIRITUL se "intrupeaza", iarasi SUFLETELE se "re-incarneaza"!! 2. Iisus Christos este un NUME INITIATIC - ai dreptate, dovezi istorice nu sunt! Dar asta pentru a existat o Legiune a Romei (despre care se vorbeste incredibil de putin!), ce avea la vremea aceea, misiunea de-a distruge orice dovada a estentei OMULUI, Iisus: gen "search & destroy".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Cat despre Biblie,nu o iau ca si document de referinta,mai ales in ceea ce priveste reincarnarea,insa nici nu o putem exclude deoarece pentru multi altii,Biblia reprezinta "adevarul absolut".Asa ca ma simt obligat moral sa folosesc acest reper din respect pentru "multi altii".

      Ștergere
  11. Foarte frumos si echilibrat scris. Nu s fan "reincarnare
    " dar sinteza e chiar buna...ma pune pe ganduri.

    Un lucru insa lipseste. Biserica (cel putin neoprotestantii) spune clar ca nimeni nu poate atu ge perfectiune indiferent cat s ar stradui. Din acest motiv a fost trimis Isus ca jertfa pt noi si prin el si credinta in jertfa lui sa ajungem dupa moarte direct la Tatal. Evident ca asta nu inseamna sa ne facem continu de cap cu rautati stiind ca oricum EL a murit pentru noi. Un echilibru intre constientizare si acceptarea acelei jertfe e absolut necesar.

    Daca insa ne fixam pe reincarnare....la ce ne mai foloseste jertfe Fiului?

    Ps pt cei care stau la panda dupa virgule si ortografie:

    Relax! Take it easy.....

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari - interesant articol - multa informatie. Sunt deacord ca sufletul exista si sunt multe experiente out of body care confirma asta. Insa daca ar exista reincarnarea pentru care ai adus argumente din biblie - cum ramane cu iadul si cu diavolii (mentionati in multe locuri) cum ramane cu judecata vesnica (mentionata tot acolo)? - sau sunt numai unele parti adevarate din bibile - iar cele care contrazic reincarnarea nu sunt adevarate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce e Adevarat in tot ceea ce s-a scris pe acest subiect? in afara de interpretari si dovezi indirecte ce avem? daca in cuvintele bibliei cum zic unii nu pot avea incredere deplina cum pot apara cu atata inversunare unele persoane informatiile primite despre "fenomenul reincarnarii?" unde e logica si unde incredintarea (fara probe)? crestinismul are la baza probe palpabile (chiar daca ulterior unii n-au mai avut nevoie de ele): Cristos chiar a vindecat bolnavi si inviat morti! altfel crestinismul n-ar fi existat! cat erau ei de nestiutori (considerati asa comparativ cu cei de azi - probabil gresit) nu credeau daca nu vedeau, daca nu-si demonstrau lor ca puteau face si ca sunt in legatura chiar cu Fiul Unicului (celui cu N.... nume)! Cum privim lucrurile in aceasta "oglinda"?

      Ștergere
  13. momentan am citit cateva comentarii , si ma simt nevoit sa incerc sa lamuresc o problema pentru anumite persoane , 1 reincarnarea exista si este cat se poate de reala , 2 am citit biblia de 3 ori si nam vazut nicaieri nimic in care Iisus care se scrie cu 2 de ii nu cu 1 cum scriu multe persoane ... in fine nam vazut nicaieri vreun paragraf care sa scrie ca Iisus a zis " omul se naste odata si odata moare " si chiar daca ar fi zis asta sa zicem si nam vazut eu ... pun pariu ca nu ati luat in considerare posibilitatea ca Iisus sa incerce sa ascunda adevarul pentru a proteja oamenii ... in fine ideea e in felul urmator .. V-ati intrebat vreodata careva dintre Dv. de ce Iisus a ales sa vina la sfarsitul veacului in persoana aici pe pamant si nu reincarnat chiar daca reincarnarea exista desii multi nu cred in ea ?? o sa va ofer eu raspunsul de ce a ales sa vina personal coborand din ceruri pe nori ... a ales sa faca asta deoarece in biblie scrie ca la sfarsitul veacului unul dintre semne va fi faptul ca vor apare Prooroci falsi care vor pretinde ca sunt Iisus si ca pot face minuni , noi deja avem astfel de specimene , in fine .. Iisus a ales sa nu se Reincarneze tocmai ca noi sa nu fim confuzi si sa putem realiza ca El este Unicul Cel ce va venii pe nori , daca ar fi ales sa Se Reincarneze , adik sa fie nascut dinou , printre atatia Falsi Prooroci cum zice biblia .. cum am mai fi realizat noi care este cel real .. ?? o a doua problema , sunt multi atei si multe pers in ultima vreme care nu cred in Dumnezeu sau Reincarnare si zic ca acestea sunt mituri insa , nu uitati " cel mai mare truc al lui Lucifer a fost si este sa pacaleasca oamenii ca Dumnezeu nu exista " deci voi ati cazut prada pacalelii lui ... ca sa nu mai zic , ca existau oameni care nu credeau chiar si in vremea Lui Iisus , si vb aia ca aveau Dovezi ... deci cei ce nu vor sa creada nu vor crede chiar daca vor avea dovezii desii multi pretind ca ei nu cred pana nu li se dovedeste eu zic ca sunt pretexte ... sunt multe de zis oricum ... foarte multe .. pt doritori ma gasiti pe skype cu id yonik45 putem vb despre reincarnare sau credinta , pot oferii raspunsuri la intrebari la care poate ca unele pers nu gasesc raspuns , insa va rog sa oferiti seriozitate si promit sa ofer la schimb seriozitate la randul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dle, n-ta crezi in invierea mortilor? adik crezi ca un mort din a carui corp nu a ramas nici cenusa poate fi inviat? si daca da, atunci cum se impaca asta cu "teoria reincarnarii" (mai ales ca Iisus/Isus nu a venit prin sex ci prin har); si o obiectie: ceea ce sustii d-ta e in contrazicere cu ceea ce sustin (am vorbit cu ei) o parte dintre cei care sprijina "teoria reincarnarii" si anume ca Hristos este unul dintre avaterele Divine si fiecare religie (inclusiv cele care sustin "teoria...") se asteapta fiecare la un nou avatar nu la o venire pe norii cerului! cum impacam capra si varza? cam astea-s ???? mele

      Ștergere
  14. pt Deep Bluesky iadul si judecata de apoi au scopul lor , nu toti oamenii se reincarneaza , nu toti au aceast noroc , Dumnezeu datorita faptului ca ne jubeste mai mult decat isi pot imagina multi , le ofera uneori celor din iad posibilitatea reincarnarii daca dau dovada ca o merita ... adik le ofera un test sa zicem asa care daca il trec , dovedec ca merita o noua sansa si atunci le ofera reincarnarea ... iti pot oferii un exemplu .. era de altfel o pilda cu un astfel de test in care un om care toata viata a fost egoist si nu ii pasa de nimeni decat de el insusi , aa ajuns in iad dupa moarte , si din cauza chinurilor striga la Dumnezeu " Iarta-ma acum am inteles ca am fost egoist mai da-mi o sansa si voi dovedii ca imi pasa de ceilalti ... Dumnezeu din dragoste pentru oamenii ii sa facut mila si a coborat un fir de ata din rai catre iad si Ia spus apucate de el si astfel vei putea urca in rai , in acel moment omul a inceput sa urce pe sfoara dar si ceilalti oameni ce sufereau in iad fiind disperati se inbulzeau sa urce , atunci sfoara incepuu sa se ingreuneze si sa se subtiie incet incet , omul vazand asta a inceput sa ii inpinga cu piciorul si sa zica , stati acolo caci din cauza voastra risc sa cad si eu dinou in iad si sa pierd sansa mea .... ata sa rupt si a cazut ... ceea ce nu a priceput el era ca defapt asta fusese testul sau , la inceput Dumnezeu a subtiat ata pentru ca asta era testul ca sa vada reactia lui ... doar ca atza respectiva defapt e speranta sau credintza omului cum doriti sa zic ... faptul ca el ii inpingea pe ceilalti a dovedit ca nu sa schimbat si ca nui pasa de altii ... de aceea sa rupt sfoara .....

    RăspundețiȘtergere
  15. imi cer scuze daca am facut greseli de ortografie , si pt faptul ca am scris atat de mult , insa subiectul este imens , sunt foarte multe de spus .....dupa cum am spus doritorii ma gasiti pe skype yonik45 ( apar ca miriapod )

    RăspundețiȘtergere
  16. Am o intrebare:de ce toti care isi aduc aminte de vietile anterioare sunt oameni care se nasc in India?

    RăspundețiȘtergere
  17. Am o intrebare:de ce toti care isi aduc aminte de vietile anterioare sunt oameni care se nasc in India?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu doar cei care se nasc in india isi aduc aminte de viata anterioara :) asta este o informatie gresita

      Ștergere
  18. pai nu doar cei ce se nasc in india isi amintesc ... un oameni care se nasc in marica si isi amintesc , sunt oameni care se nasc in romania si isi amintesc ... si peste tot in lume ... numai ca de cele mai multe ori ... amintirile sunt mici franturi ... nu iti amintesti totul ... nu fara hipnosa sau ceva ajutor ... de obicei nu ni s permite din lumea cealalata sa ne amintim .. pentru ca sa ne putem traii viata actuala .. sa nu tindem sa o traim pe cea anterioara ... sa nu simtim dorul de casa .... sau dorul de familia anterioara ... sau daca am avut o moarte cruda ... fiind ucisi sa nu cautam razbunare ... si asa mai departe sunt multe motive pt care nu ni se permite de obicei sa ne amintim ... si de altfel de aceea de obicei copii se nasc departe de locul unde au trait in trecut ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Teoria reincarcanii este doar TEORIE. De asta ii si spune TEORIE , ca si Big Bang-ul, pentru ca nu e demonstrata.

    O modalitate simpla pentru a pune la indoiala aceasta teorie este urmatoarea intrebare : daca reincarnarea este adevarat, cum se face ca noi oamenii am fost 1 miliard pana prin 1800 iar odata cu industrializarea Planetei ne-am facut 7 miliarde. Deci 1 miliard in 1800 de ani si 6 miliarde de oameni in 200 de ani, total 2000 de ani 7 miliarde. De unde s-au "reincarnat" cele 6 miliarde de oameni ?

    A stai, de pe Luna, au vrut sa faca o excursie. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Unknown ti-as spune ca esti prost , dar ma rezum la a iti spune ca tu habar nu doar incerci sa te dai mare destept ... faptul ca reincarnarea exista asta nu inseamna ca oamenii se reincarneaza 100% toti ... mai pe intelesul tau nu toate sufletele se reincarneaza si nu la nesfarsit ... si in al doilea rand faptul ca exista reincarnarea nu inseamna ca gata nu se mai nasc suflete noi .... deci intrebarea ta este tampita sau Teoria ta cu Nspe miliarde care au aparut de pe marte ... oamenii de obicei fac ca tine asa , cand nu cred ceva .. pun intrebari tampite , dar la cre ei nu s-au gandit prea mult .. ei nu analizeaza intr-adevar situatia .. daca chiar exista o solutie sau nu ci pun intrebari sa se afle in treaba .. si sa incurce sau sa deruteze pe altii ... no ofence dar daca nu crezi nu stiu ce cauti aici .. iar daca , cauti atentie cauta pe alte siteuri ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze... n-am mai putut rezista... asta-i raspunsul tau (PROST! ca tot l-ai bestelit pe Unknown) la intrebarea pertinenta de mai sus? Adica, mai pe intelesul d-tale: n-ai argumentat cu nimic! ai insirat niste chestii cu sufletele care nu se reincarneaza la nesfarsit (etc.) si cu asta, basta; si, pt. ca hazul sa fie total i-ai zis: "oamenii de obicei fac ca tine asa , cand nu cred ceva .. pun intrebari tampite , dar la cre ei nu s-au gandit prea mult .. ei nu analizeaza intr-adevar situatia .. " ...
      1) niciodata intrebarile de genu (si in genere) nu-s tampite: daca nu intrebi nu evoluezi (ca tot vb. despre L'EVOLUTION SPIRITUELL - neodarwinismul jubileaza) si
      2) ce analiza? asupra caror rezultate?
      La ce nivel cunosti cu adevarat un lucru si pe ce-ti alegi concluziile (nu confuziile)?

      Ștergere
  21. Bună ziua! Am și eu o întrebare. Exista vreo legătură între deja vu- uri și o viata trăită anterior? Ba chiar ma mir ca nu a fost pomenita. Eu cred ca fiecare om a avut măcar o data în viata un deja vu. Mie una mi se întâmplă des sa ma aflu în situații care mi se par cunoscute, care parca deja le- am trăit, chiar de mai multe ori, chiar dacă recunosc, senzația deja vu-uri lor ma cam cutremura. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. legatura intre reincarnare / viata anterioara , si sau deja-vu nu stiu sigur daca exista sau nu ... insa eu cred ca exista mai multe motive posibile pentru care apare dejavuul .. 1 este posibil ca toate astea sa se mai fi intamplat odata sau chiar de mai multe ori si ceva undeva a mers prost ...si probabil ca Ingerii Lui Dumnezeu au dat timpul inapoi si au reparat ceea ce nu a iesit bine ... asta desigur este doar o teorie ... erau si filme facute despre asta ....apoi daca ar fi sa o iei dupa ideile stiintei si lumii moderne .. o alta explicatie ar spune ca in lume exista mai multe universuri paralele creeate la fiecare decizie pe care o luam ...si se spune ca in aceste universuri paralele noi luam o decizie diferita ... de aceea avem inpresia ca am mai fost acolo ... in acel moment ..eu unul timd sa cred ca prima varinata este corecta ..ceva a mers prost si Dumnezeu sau ingerii lui au reparat ceva ...mai ales ca am patit de multe ori sa am deja-vu si uneori am incercat sa schimb ceva in ceea ce am facut ...

      Ștergere
  22. De nenumarate ori am ajuns la concluzia ca nimic nu este intamplator,ca totul este planificat,si ca nu se poate ca doar noi oamenii sa traim doar o songura data cand in jurul noastru natura moare si renaste in fiecare an.Eu totusi mai am o nedumerire,oare visele nu sunt franturi din alte vieti?

    RăspundețiȘtergere
  23. Dragii mei, reincarnarea exista si va continua sa existe indiferent daca noi credem sau nu in ea.
    Exista oameni care nu cred in ea pentru ca nu-i intereseaza spiritualitatea. Altii, desi nu cred in ea, sunt fiinte foarte spirituale si realizeaza lucruri marete atat in ele insele, cat mai ales pentru cei din jur.
    Problema ar trebui analizata in profunzime si astfel se poate observa ca credinta in reincarnare a fost si ramane o etapa evolutiva care ar trebui depasita, bineinteles, de cei care vor mai mult... de dragul evolutiei.
    Spunea cineva mai sus ca reincarnarea, daca ar exista, Dumnezeu ar permite amintirea vietilor anterioare... si avea dreptate dintr-un anumit punct de vedere.
    Altcineva spunea ca jertfa lui Iisus Hristos ar fi de prisos daca noi credem in reincarnare... si are dreptate.
    Si totusi reincarnarea exista - dovezile sunt nenumarate si doar cei orbi pot contesta existenta ei.
    Daca studiem insa invatatura Fiului, care dupa cum cred ca putem fi cu totii deacord, nu este deloc lipsita de intelepciune, observam ca el pune accentul pe altceva ... pe ceva mult mai important.
    El pune accentul pe daruire. Pe iubire - si nu pe iubirea de sine. El spune plin de intelepciune, ca trebuie sa-l iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele mai mult decat pe tine insuti.
    Daca privim reincarnarea dincolo de "exista sau nu exista", realizam ca ea ne orienteaza atentia catre trecut, catre cine suntem sai cine am fost noi. Si de aici - ce putem face noi ca sa devenim mai buni. Deci atentia este orientata catre "NOI". Ce sa facem noi ca sa evoluam - propria evolutie.
    Or paradoxul (pentru unii) este ca evoluam extraordinar de mult, tocmai atunci cand persoana noastra trece in plan secund, atunci cand iubirea este orientata dinspre sinele fals si personal, catre adevaratul sine.
    Iar adevaratul sine se reveleaza doar prin iubirea manifestata fata de aproapele.
    Nu poti deveni Iubire decat iubind. Iar pe Dumnezeu nu-l poti iubi decat iubindu-ti aproapele. Pentru ca atunci cand iti iubesti aproapele, Dumnezeu iubeste prin tine, si astfel il descoperi pe El si te indragostesti de EL. Si iubindu-l pe EL, devii una cu el, iar toata karma ta din vietile anterioare se topeste si se evapora prin aceasta Iubire.
    "Mult i s-a iertat caci mult a iubit"
    Si astfel jertfa Fiului capata sensul suprem.
    Avem in El nu doar un exemplu de iubire ci un Mantuitor. El nu doar ne arata calea ci el este insasi calea (calea=iubirea) si de aici - doar prin EL putem ajunge la Tatal.
    In acest context, raincarnarea ni se reveleaza in adevarata ei valoare... ea hraneste mintea. Prin amintirea vietilor anterioare, ajungem sa cunoastem in amanunt falsul sine - singurul care este supus devenirii.
    Pentru cunoasterea adevaratului Sine insa, Iisus Hristos este calea, adevarul si viata.
    De aici si noua etapa evolutiva, superioara celei reprezentate de etapa descoperirii reincarnarii si studiului devenirii fiintei umane.
    Pacea sa fie cu noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  24. Subiectul 'Reincarnarii', este interesant si cred ca fiecare dintre noi, ne-am pus aceaste intrebari: daca am revenit dintr-o viata anterioara sau, daca vom revenii intr-o alta viata.In alte cuvinte,care este sensul vietii noastre pe acest Pamant?!
    Sunt intrebari care ne framanta , mai devreme sau mai tarziu in decursul vietii.
    Ceea ce eu cred este ca suntem creati de Dumnezeu si ca Dumnezeu este prin urmare, in fiecare din noi! Sunt convinsa ca suntem o carcasa in care salasuieste spiritul, "suflul" Lui Dumnezeu Nu am un raspuns,la 'de ce exista atata suferinta in aceasta lume' decat poate ca nu constiientizam prezenta Lui Dumnezeu in fiecare din noi!
    In esenta este mesajul de dragoste pe care El ni-l transmite si noi, creatia Lui, sa nu-L uitam, sa ne straduim tot timpul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate , iar legat de intrebarea de ce exista atata suferinta , din punctul meu de vedere , este din cauza noastra , noi ne-o creeam unii altora , ne ranim intre noi , pentru ca multi dintre noi nu mai cred , multi cred in tampenia cu big ban .. si ca pot face ce vor pt ca dupa moarte nu vor platii pt ceea ce fac, si atunci isi permit sa faca ce vor si cand vor .. si asta e doar 1 din motive .. oricum dupa cum ziceam noi ca fiinte umane suntem de vina ...mereu am fost mereu vom fii , daca nu invatam sa fim mai buni unii cu altii

      Ștergere
  25. Corinteni 1 Cap.15 v. 19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viaţa aceasta, suntem mai de plâns decât toţi oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si daca nu exista reincarnare sau cum vreti voi sa-i spuneti? Sa nu uitam cine stapaneste Pamantul si cine e Dumnezeul cel Viu, cine da iluzia si cine da adevarul... Nu va aventurati in zone pe care nu le cunoasteti. Vorbiti doar cand stiti ceva sigur, nimeni nu a venit cu ceva concret de dincolo. Vorbiti de karma...vii cu ceea ce preiei din celelaltw vieti, dar daca problemele tale se datoreaza comportamentului tau in viata actuala? Sau daca ele vin din gena? Din parinti si din neam?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu va aventurati in zone pe care nu le cunoasteti". :)
      Si...ma rog,in ce zona ar fi de preferat din punctul tau de vedere,sa ne aventuram?Religie???Come on!
      Mii de ani mintea omului a fost manipulata prin intermediul religiei,de pe urma careia au profitat si inca profita popi si diferite entitati religioase,in timp ce omul este tinut in colivia fricii si a neputintei.
      Spui ca nimeni nu a venit cu ceva concret de dincolo?
      Intrebarea ta imi da de gandit ca nu te-ai obosit sa citesti acest articol dar iti dai cu presupusul ,tipic celor ignoranti,"care se aventureaza in zone pe care nu le cunosc" fara a depune nici macar minimul de efort in a citi informatia pe care te-ai grabit s-o ataci.
      Daca ai fi citit articolul ai fi stiut ca exista sute de marturii,cazuri investigate si inregistrate de psihologi,chiar oameni de stiinta(Dr.Raymond Moody sau Dumitru Constantin Dulcan)ce conchid spre acelasi rezultat:exista reincarnare,in plus ,reincarnarea raspunde multelor intrebari existentiale ale omenirii.
      Am relatat in acest articol cazul baietelului din Lousiana-SUA, pe nume James Leininger,(acesta nefiind deloc singular) insa cum te grabesti sa vii cu argumente religioase,ai uitat ca de bun simt ar fi sa vezi cazurile si argumentele si apoi sa le combati.
      Daca tu crezi ca religia raspunde la intrebarile existentiale ale omenirii "de ce unii se nasc avand totul-fiind bogati,frumosi si inteligenti,in timp ce altii se nasc saraci,cu handicapuri fizice,si chiar mentale?...te inseli,iar sfatul meu este sa-ti scoti capul din cutiuta in care ai fost bagat,sa de dai in spate macar cu un pas,si sa privesti imaginea in ansamblu.
      Ai fi surprins sa vezi purul adevar pe care religia l-a obstructionat prin valul care timp de milenii a stat nu doar pe ochii tai,ci a milioanelor de oameni.

      Ștergere
    2. buna ziua, d-le Florian Florin; credeti in invierea mortilor? mai exact: credeti ca un corp din care n-a ramas nici cenusa mai poate reveni la viata (intrebarea pare paradoxala dar nu e)??

      Ștergere
  27. Articolul dvs este un amalgam adica amesteca adevar cu fals. Unde este locul lui Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu in povestea dvs? 1. Daca exista reincarnare, in sensul in care insistati dvs si anume ca un anume suflet se intrupeaza in mai multe trupuri, inseamna ca mantuirea se poate face personal, fara Hristos si nu prin El. 2. Daca fiecare om isi plateste pacatele, reaua vointa si reaua infaptuire, atunci inseamna ca Hristos nu a luat asupra Sa TOATE pacatele OMENIRII. Nu e nevoie sa te intrupezi ca sa ai de ispasit ceva gresit din trecut pentru ca in adn sunt inscrise toate ale neamului tau si te nasti ca purtator de "istorie" si deci ispasitor. adica e din "soft" nu din "hard" partea aceasta de ispasire. Pasajele despre Proorocii anteriori Domnului Hristos refera spiritul/ duhul acelora si nicidecum trupurile lor. Exista si expresia "suntem intr-un duh" adica gandim/ simtim la fel... sa fim atenti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena,nu te opreste nimeni sa crezi in Iisus Cristos,tocmai de aceea nici tu nu ar trebui sa-i opresti pe cei care cred in doctrina reincarnarii.
      Cred ca asta se numeste RESPECT FATA DE CONVINGERILE ALTORA!
      Si daca tot vorbim de Iisus Cristos,probabil stii ca in decursul anilor,pe parcursul a diferitelor concilii ecumenice,Biblia a fost epurata,fiind scoasa din paginile ei diferite pasaje,si chiar carti biblice.
      Interesant este ca insusi Iisus Cristos face referire spre cartea lui Enoh,iar astazi,aceasta carte,unde este? A fost scoasa din Biblie!
      Ce am putea spune despre copilaria lui Iisus,despre care Biblia nu vorbeste decat pana in jurul varstei de 12 ani,apoi,brusc,Iisus Cristos "apare in peisaj" avand varsta de 30 de ani. Ce a facut pe parcursul celor 18 ani?Au fost 18 ani lipsiti de importanta,nefiind demni de a fi mentionati? Greu de crezut asa ceva!
      Sa fim bine intelesi!Nu contest Biblia,am mai spus-o si in alte ocazii,insa actualmente,Biblia nu este decat o ramasita a ceea ce a fost candva un intreg,un intreg de care bisericii i-a fost teama,procedand cum am spus,la epurarea anumitor carti,texte,si pasaje biblice.
      Prefer sa cred in reincarnare,si sa-mi doresc sa ma reintorc aici,pe pamant,decat sa cred in efectul pacatului ,"vecinul a gresit,si fiindca politia nu l-a gasit acasa,ma aresteaza pe mine!"

      Ștergere
  28. Mare dreptate ai Florian Florin, am explicat de nenumarate ori, ca Reincarnarea exista si este lasata de Dumnezeu din dragoste pentru oameni, Copii Sai... si intr-un fel se poate Dovedii ca Insasi IIsus stia despre Reincarnare ca este reala, pentru cei ce doresc explicatii cititi comentariile mele anterioare, sau add pe skype daca aveti .. yonik45 ( miriapod )

    RăspundețiȘtergere
  29. intrebarea mea ramane:

    credeti in invierea mortilor??

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ