Treceți la conținutul principal

Uimitorul creier-capacitati interioare de vindecare

 Recent,cineva imi spunea ca mintea subconstienta are cam trei trilioane de programe,ceea ce este impresionant,ori tocmai acest volum imens de programe (cu multe zerouri),ne determina sa ne intrebam:"Oare ce program ruleaza in subconstientul nostru,in decursul unui minut,in decursul unei ore,in decursul unei zile?"
  Stiti,unele programe,sunt scrise inca din copilarie;de exemplu,daca ii spui unui copil esti un incapabil,nu esti bun de nimic,esti prost,subconstientul acestui copil va prelua informatia si va rula in mintea acelui copil asemeni unui program, astfel incat atunci cand va fi adolescent,nu va avea incredere in propriile capacitati,in fortele proprii,iar daca mergem spre etapa in care adolescentul devine adultul de mai tarziu,programelul scris inca din copilarie,ce ruleaza in subconstient,il va defini pentru tot restul vietii.
Citeam nu de mult intr-o carte scrisa de Allan Cohen-"Viata ca o teapa",un exemplu perfect in acest sens,pe care vreau sa-l si aduc in discutie:
 Un tata obisnuia sa-i spuna fiului sau atunci cand acesta facea anumite prostii,"ma omori cu zile",anii au trecut ,si intr-o zi,tatal s-a imbolnavit,a ajuns la spital,iar dupa o perioada de suferinta,a decedat.
 Interesant este ca fiul,care acum devenise adult,s-a imbolnavit de deprimare,cerand ajutorul unui psiholog.
Se pare ca,ceea ce tatal obisnuia sa-i spuna in copilarie fiului sau,atunci cand acesta facea prostii;"ma omori cu zile",a rulat in subconstientul copilului asemeni unui program,iar cand tatal a murit,fiul s-a invinovatit atat de mult,incat a devenit depresiv,crezand ca si-a omorat tatal in mod treptat.
 Iata de ce,oamenii de stiinta admit ca creierul unui copil este asemeni unui burete ce absoarbe orice informatie pe care o vad si o aud,odata ce informatia a fost receptionata,creierul fie o va prelua in constient,fie in subconstient.Daca informatia este preluata de subconstient,ea va rula ani de zile in subconstientul nostru,definindu-ne pentru tot parcursul vietii.
  Ok,ce este de facut?
Ceva similar mi s-a intamplat si mie inca din copilarie;tatal meu obisnuia sa-mi spuna ca nu sunt bun de nimic,uneori intimidandu-ma prin cuvinte si tonul vocii,pana ce am ajuns sa cred 100% ceea ce imi spunea.Ajunsesem la acel nivel incat imi era teama sa incep o conversatie cu cineva,deoarece ma intimidam,ma blocam,si nu mai puteam exprima coerent ceea ce vroiam sa exprim.Anii au trecut,iar intr-o zi, am descoperit noi metode prin care aceste programe ce au fost scrise in subconstientul nostru inca din copilarie,pot fi sterse din memorie,si rescrise noi programe ce pot schimba convingeri,trairi,atitudini.
                                                             




Exista in acest moment,diferite metode prin care iti poti rescrie programelele din subconstient,in Romania avem chiar si instructori de Theta Healing ce se ocupa cu aceasta tehnica de vindecare holistica,problema este ca acesti instructori,de regula,pretind sume mari de bani,pentru o tehnica care ar trebui sa fie la indemana tuturor.
    Creierul este compus din miliarde de celule nervoase numite neuroni, care folosesc electricitate pentru a comunica intre ele. Combinatia acestora care isi trimit semnale unii catre altii in acelasi timp produce un imens camp electric in creier, activitate electrica ce poate fi detectata cu echipamente medicale speciale. Aceasta activitate electrica este cunoscuta ca “undele creierului”. Mintea noastra isi regleaza activitatile prin unde electrice care sunt inregistrate in creier, emitand impulsuri electromagnetice  mici de frecvente diferite, care pot fi inregistrate printr-un test numit electrocefalograma. Acestea sunt de 4 feluri:
         

 UNDELE DE TIP BETA
Vigilentă, Concentrare, Perceptie.
În starea  de tip Beta esti treaz, alert. Mintea ta este ascutită si concentrată. Face conexiuni rapide si poate face lucruri care necesită întreaga ta atentie. În aceasta stare, neuronii sunt activi, lucrează în succesiuni rapide, ajutându-te să ajungi la performante. Noi idei si solutii la anumite probleme fulgeră în mintea ta.
Antrenarea in Beta este una dintre cele mai frecvente metode folosite de către terapeuti în tratarea deficitului de atentie.
Exercitiile bazate pe starea Beta te ajută să te pregatesti pentru un examen, pentru o prezentare sau să analizezi si să organizezi informatiile si alte activităti ce necesită vigilentă mentală si nivele înalte de concentrare.
Undele Beta se întind de la 13 la 40 Hz. Starea Betha este asociată cu piscul concentrării, vigilenta crescută si acuitate vizuală. Cercetatorii care au facut studii asupra subiectului consideră că frecventa Betha de 40 Hz poate fi cheia actului de perceptie.

ALPHA
Relaxare, Vizualizare, Creativitate.
Când esti perfect relaxat, activitatea creierului scade de la tiparele rapide ale stării Beta în undele mult mai blânde ale stării Alpha. Nivelul de constientă se expansioneaza. Proaspăta energie creativă începe să curgă. Fricile dispar. Ai o senzatie eliberatoare de pace si de bine. Tratamentul Alpha este recomandat pentru tratarea stresului.
Programele bazate pe starea Alpha te ajută să iti scoti la iveală creativitatea si sunt excelente pentru rezolvarea problemelor, găsirea de noi idei si practicarea vizualizării creative. Alpha este recomandată când vrem să obtinem stări profunde de relaxare care sunt esentiale sănătătii noastre.
Undele Alpha se întind de la 7 la 12 Hz. Acesta este un loc de relaxare profundă, dar nu chiar meditatie. În Alpha incepem să accesăm creativitatea subconstientului – este poarta către o stare de constientă mult mai profundă.

THETA
Meditatie, Intuitie, Memorie.
Mai departe în relaxare, intri în zona cu mistere a fiintei tale. Starea Theta, unde activitatea creierului scade aproape până la momentul somnului, dar nu total. Theta este starea creierului unde magia se întamplă. Theta aduce receptivitate crescută, flashuri ce se aseamănă cu visele, inspiratie si amintiri de mult uitate. Theta poate aduce o stare profunda de meditatie, o senzatie de “plutire” datorată starii expansive, poti simti că mintea ta se expansioneaza dincolo de granitele corpului tău.
Theta este starea ce rezidă în subconstient. De asemena, Theta are un rol important in programele de modificare a comportamentului si a fost folosită ca tratament împotriva dependentei de droguri sau alcool. Este o stare a invătării supreme, a reprogramării propriei minti, a amintirii viselor si a auto-inductiei.
Undele Theta se întind între 4 si 7 Hz. Este un domeniu extraordinar pe care-l putem explora. Este cunoscută ca zona crepusculară pe care în mod normal nu o putem experimenta decât vag atunci când ne trezim din adâncimile Delta (când ne trezim din somn sau când adormim). În Theta, suntem într-un vis treaz, flashuri cu imagini vivide trec prin fata ochilor mintii si suntem receptivi la informatie mai mult decât suntem in starea noastră normală. Theta a fost indentificată ca poarta către învătare si memorie. Meditatia in regim Theta creste creativitatea si puterea de a invăta, reduce stresul, trezeste intuitia si alte perceptii extra-senzoriale.
                                                            
                                                                            

DELTA
Constienta detasata, Vindecare, Somn.
Lunga, înceata, ondulatorie. Starea Delta este cea mai înceată dintre cele patru frecvente ale creierului. Cel mai des asociată cu somnul adânc, anumite frecvente ale stării Delta declansează eliberarea hormonului cresterii umane (Human Growth Hormone) atât de benefic pentru vindecare si regenerare.
Delta este semnalul undelor cerebrale ale subconstientului, de unde intuitia se ridică. Asta înseamnă că programele bazate pe starea Delta nu sunt ideale doar pentru somn si regenerare profundă, dar si pentru a accesa activitatea inconstientă si a ajuta valul de informatii ce curge spre mintea noastră constientă, pentru curătire si nu numai.

                                                                        



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ