Treceți la conținutul principal

Legea atractiei-Dorinta ta e porunca pentru mine!


As vrea sa incep acest articol,relatandu-va o experienta a unui barbat din SUA pe nume Jerry.
Situatia prin care a trecut acest barbat ne va ajuta sa intelegem cat de frumoasa este viata noastra,ce perspective minunate ne ofera,ce putem face pentru a obtine ceea ce viata asteapta nerabdatoare sa ne ofere.Bineanteles,exista si capcana in care putem sa cadem , aici ne vom referi la un dusman care se afla permanent langa noi si asteapta momentul prielnic sa atace folosind o arma subtila, ce ajunge sa fie implantatata chiar de noi,in mentalul nostru,si care,in cele din urma poate lupta impotriva noastra.

"Viata este ca o cutie cu bomboane de ciocolata, niciodata nu stii cu ce o sa te alegi". Asemeni bomboanelor din cutia de ciocolata,cand mai dulci cand mai amarui, nu stii niciodata ceea ce viata  iti poate oferi pana cand nu o deschizi cu adevarat si nu gusti.Astazi,s-ar putea sa ai o zi dulce,maine amaruie,dar,important este sa-ti deschizi viata si s-o gusti cu adevarat,indiferent de ceea ce vei primi! Ce se intampla cand refuzam sa deschidem "cutia de ciocolata"?
 Aici ajungem la experienta acelui barbat din SUA,pe nume Jerry,experienta care am intalnit-o chiar astazi,in timp ce citeam o carte scrisa de Alan H.Cohen -Viata ca o teapa.

In clipa in care a vazut-o pe Cathy,Jerry s-a indragostit de ea.Reprezenta tot ceea ce-si dorea de la o femeie si chiar mai mult. Cathy era atat de minunata,incat Jerry se pierdea cu totul in preajma ei:genunchii ii tremurau,iar mintea o lua razna.Isi dorea foarte mult sa-i ceara o intalnire,dar il retinea teama ca nu este destul de bun pentru ea.
Daca ar fi invitat-o in oras si ea l-ar fi refuzat,ar fi fost nenorocit.Asa ca a devenit amicul lui Cathy:o mai suna din cand in cand,se mai intalneau uneori...
Nu era exact ceea ce-si dorea Jerry,dar se simtea bine cu acest tip de relatie;putea fi in compania femeii visurilor sale fara stresul unei legaturi care ar fi putut deveni dureroasa si ar fi putut s-o indeparteze pe Cathy din viata lui.
In cele din urma,dupa luni de zile de ezitari,Jerry n-a mai suportat.Si-a adunat tot curajul,i-a spus lui Cathy ca o place si i-a cerut o intalnire.Fata a acceptat,iar Jerry era cel mai fericit om de pe pamant.
Inca,nevenindu-i sa creada,Jerry a sunat la usa lui Cathy la ora sapte,vineri seara.Ea i-a deschis;era superba. 
L-a imbratisat si i-a facut cadou un exemplar al cartii ei favorite,el i-a multumit si a condus-o la masina,apoi a pus cartea in torpedou. S-au indreptat spre Manhattan,unde Jerry a dus-o la teatru si apoi la un restaurant.
Totusi,seara n-a fost un succes-nu pentru ca s-ar fi intamplat ceva,ci pentru ca Jerry era foarte incordat,fiindu-i teama "sa deschida cutia de ciocolata". "Il place? Oare vor mai iesi impreuna?Ar putea avea o relatie?Oare va corespunde sexual?" Nelinistea si teama il impiedica sa se bucure din plin de prezenta lui Cathy si sa ii acorde toata atentia. 
La despartire si-au spus ,,Noapte buna" si Jerry a plecat acasa foarte deprimat. Isi dadea seama ca fiind atat de stresat si temator,facuse o impresie proasta asupra fetei si ca o daduse in bara. Se simtea foarte prost si a decis sa nu o mai sune pe Cathy.Teama transformase presimtirea in realitate!

Au trecut zece ani si Jerry n-a mai vazut-o niciodata pe Cathy.La un an de la intalnirea lor a auzit ca se marita. El a mai avut cateva relatii,dar niciuna nu se compara cu ceea ce isi imagina ca ar fi trait cu Cathy.Intr-o zi,l-a sunat Hal,un prieten,care l-a anuntat trist ca a murit Cathy. Cancer la creier.
Inmormantarea urma sa aiba loc marti.Hal i-a spus ca inca mai are cartea pe care Jerry i-o imprumutase cu ani in urma,cea pe care i-o daruise Cathy la intalnirea lor.
-Jerry,ai citit scrisoarea dinauntru?l-a intrebat Hal.
-Ce scrisoare?
-Cathy a pus in carte o scrisoare pentru tine.E tot acolo,de cand mi-ai dat cartea.
-N-am deschis niciodata cartea,raspunse Jerry.Ce scrie?
-N-am deschis-o,e pentru tine.
-Deschide-o,te rog,si citeste-mi-o.
Hal a deschis scrisoarea si i-a citit lui Jerry continutul:
-,,Jerry,acum sau niciodata! Cathy".
                                                              
          Oricat ar parea de ciudata aceasta intamplare,este adevarata.Jerry n-a ajuns sa fie niciodata cu Cathy,crezand ca nu merita o femeie ca ea,pentru ca era foarte frumoasa. Ea insa a crezut!

   Revenim acum la momentul nostru,cel prezent.Ce parere aveti despre Jerry? Daca in acest moment,in timp ce citesti experienta lui,ai putea vorbi pe chat cu Jerry,ce i-ai spune? Probabil ca,celor mai multi dintre noi,le-ar trece prin minte sa-i spuna:,,Hei,Jerry,cum de ai lasat sa-ti scape printre degete asemenea femeie?" ,,De ce ai lasat teama sa te impiedice sa simti gustul fericirii?"   Cine stie ce alte intrebari ne-ar trece prin cap,nu-i asa? Insa,stiti ce este intr-un fel ironic in aceasta experienta reala?
  Fiecare dintre noi,ne putem regasi in pielea lui Jerry! Ooo...da,si de cate ori nu am procedat in viata,asemeni lui Jerry? Fiecare dintre noi avem o Cathy-o imagine a cat de frumoasa si minunata ne-ar putea fi viata;o cariera plina de succes,sa gasim jumatatea visurilor noastre,sanatate,bunastare,fericire,tot ceea ce am visat vreodata,si vrem sa se materializeze in propria noastra viata,insa,de cele mai multe ori,asemeni lui Jerry,cei mai multi oameni isi spun:,,Nu merit,nu pot,nu am nici o sansa".
 Dar stiti ce ne spune viata?

   Asemeni lui Cathy,si viata ne spune: "Eu cred ca TU MERITI,TU POTI,AI TOATE SANSELE!"
     Cati dintre noi au auzit glasul vocii,asigurandu-ne de acest adevar? Eu cred ca toti il auzim,desi nu se intampla asta in modul in care ne asteptam,aici este vorba despre un alt fel de mod de a percepe mesajul pe care viata ni-l transmite,este vorba de Legea atractiei.
                                                               
  
                 Legea Atractiei si forta ei magnetica ajunge pretutindeni in Univers si atrage alte ganduri care sunt inrudite din punct de vedere vibrational… si ne aduc aceasta: atentia pe care o acordam subiectelor, gandurile orientate asupra lor si raspunsul Legii Atractiei la aceste ganduri sunt responsabile pentru fiecare persoana, eveniment sau conjunctura cu care ne intalnim .Toate aceste lucruri sunt aduse in viata noastra printr-un fel de palnie magnetica puternica, in masura in care se aseamana vibrational cu gandurile noastre.
In termeni simpli, aceasta inseamna ca, daca tu continui mereu sa ai ganduri negative sau distructive in legatura cu tine insuti, cu situatia ta din prezent si cu ceilalti oameni sau lucruri, creezi sentimente si emotii negative, care conduc catre actiuni si obiceiuri negative, care creeaza mai multe energii negative si situatii care vor reveni mereu in viata ta; mereu si mereu...asa cum s-a intamplat in cazul lui Jerry. De aceea aceasta teorie este denumita Legea Atractiei, pentru ca atragi in viata ta ceea ce gandesti in mod predominant.

   Pentru a intelege mai bine ideea,ganditi-va la principiul legat de alimentatie:,,Esti ceea ce mananci",sau, cu alte cuvinte, spune-mi ce maninci ca sa-ti spun cine esti. 
 Daca hrana fizica arata foarte multe in privinta noastra,cu siguranta ca si gandurile noastre,emotiile noastre,vor transmite un mesaj atat celor din jurul nostru,dar mai ales universului,iar in momentul in care universul primeste mesajul nostru,stiti ce face cu el? Simplu: NE RASPUNDE!
                                                                       
Cum ne raspunde? In functie de ceea ce gandim,ceea ce simtim,ceea ce credem!
Universul raspunde in totalitate gandurilor tale. Ce vrei cu adevarat? Stai jos si scrie ce vrei pe o foaie de hartie. Foloseste timpul prezent. Poti incepe prin a scrie "Sunt atat de fericit si multumit acum ca ..." si apoi explica cum ai vrea sa fie viata ta. In fiecare aspect al ei. E ca si cum ai avea Universul drept catalog si l-ai rasfoi, spunand "Mi-ar placea sa traiesc acesta experienta si sa am acest produs si mi-ar placea sa am un partener asa si asa." Procedand asa nu faci decat sa-ti impui propria ordine in Univers. E simplu.
Al doilea pas este raspunsul. Raspunde la cererile tale. Nu e vorba de a da forma fizica acestor cereri. Universul va face asta pentru tine.
 Toate fortele universale vor raspunde gandurilor pe care le-ai pus in miscare. Ginul: "Dorinta ta este porunca pentru mine." Universul va incepe sa se rearanjeze pentru a se potrivi dorintelor tale. Cei mai multi dintre noi nu ne-am permis sa nazuim catre ceea ce ne dorim cu adevarat, pentru ca nu vedeam cum s-ar putea intampla acest lucru.
 Daca cercetezi putin iti va deveni evident ca oricine care a realizat candva ceva nu stia cum va face acel ceva de la bun inceput. Stia numai ca urma sa faca acel lucru. Nu e nevoie sa stii cum se va intampla acel lucru. Nu trebuie sa stii cum se va rearanja Universul. Nu stii cum, asta ti se va arata. Tu vei atrage numai modul in care urmeaza sa se intample. Cineva ar putea spune, "Trebuie ca ceva nu merge, pentru ca eu cer, si iata, lucrul cerut nu este nicaieri." Intr-adevar, tu ceri. Insa acesta nu este decat primul pas. Universul iti raspunde de fiecare data, fara exceptie.
Mai exista un pas pe care trebuie sa-l intelegi, si care este pasul al treilea, care inseamna primirea a ceea ce ceri. Pentru a primi trebuie sa te situezi pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce ceri. Cand esti pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce ceri, te simti minunat. Acesta este entuziasmul, aceasta este bucuria, aceasta este recunostinta, iata cum se simte aceasta stare. Dimpotriva, atunci cand simti disperare, spaima sau furie, aceste sentimente indica faptul ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce ceri. Atunci cand incepi sa intelegi ca ceea ce simti este totul, incepi sa-ti directionezi gandurile dupa sentimentele pe care ele le starnesc. Incet incet le gasesti locul si devii una cu ele iar ele se vor manifesta in existenta ta. Cand incepi sa transpui fanteziile in fapte, vei fi in pozitia de a construi fantezii din ce in ce mai indraznete. Acesta este, prietene, procesul creator.                             
                                                                             
                                                                                      
Nu este usor sa te pozitionezi in mod corect cu ceea ce viata-universul,este pregatit sa-ti ofere,pentru ca unii oameni pot trece prin experiente atat de crunte si dureroase incat isi pot pierde speranta ca "in cutia de bomboane" vor gasi ceva ce merita sa gusti-asa cum este viata ,cu cele doua ingrediente:dulce si amar.
 Cu toate astea,daca vrei sa fii fericit,sa reusesti,si sa ai un scop in viata,nu trebuie sa te lasi doborat la pamant si sa-ti plangi de mila,pentru ca astfel ai  transmite universului urmatorul mesaj pe care il ilustrez prin acest banc:
Un tip in autobuz, se gandea: "Sefu’ ma terorizeaza,este un nesimtit,colegii sunt naspa rau, prietenii - niste ratati, nevasta prostituata..." In spatele lui, cu un carnetel, ingerul pazitor isi noteaza si se gandeste: "Ce dorinte ciudate. In fiecare zi la fel. Dar ce pot face eu ? Dorinta-i dorinta!
                   Cu alte cuvinte,"dorinta ta e porunca pentru mine!" Si apoi ne miram de ce ne lovim de tot felul de lucruri negative.
    Si fiindca tot vorbim de lucruri negative,spuneam la inceputul articolului ca avem un dusman care sta langa noi,si reuseste sa implanteze in mentalul nostru o arma pe care o va folosi impotriva noastra;spiritul negativ.
 Cine este acest dusman?
As vrea sa-l ilustrez folosindu-ma de persoana care ma motiveaza ora de ora,zi de zi,luna de luna,an de an;Nick Vujicic,care s-a nascut cu sindromul Tetra- Amelia.
      Cand s-a născut Nick Vujicic, în urmă cu 29 de ani, în oraşul Brisbane din Australia, în sala de naşteri s-a aşternut liniştea. Tatălui său, prezent la naştere, i s-a oprit respiraţia pentru câteva momente, iar medicul şi asistentele au încremenit. Mama lui Nick îşi auzea nou-născutul plângând, dar se întreba unde e: nu credea că arătarea fără mâini şi fără picioare este copilul ei! În primele zile de la naştere, niciun apropiat al familiei nu a îndrăznit să le spună părinţilor felicitări, nimeni nu a trimis un buchet de flori la spital.
Copilăria i-a fost marcată de răutăţile colegilor, de neputinţa de a-şi face prieteni şi de ignoranţa oamenilor din jur, care i se adresau mereu ca unui copil retardat.

La vârsta de 10 ani, puştiul a decis că nu-şi mai suportă viaţa şi a încercat să se sinucidă, după ce îşi făcuse o listă cu toate lucrurile pe care nu le va putea face în viaţă, din cauza handicapului, şi de care realiza că nu se va putea bucura vreodată.

"Mă gândeam că nu m-aş putea însura. Cine ar vrea un soţ fără mâini şi fără picioare? Şi chiar dacă m-aş însura, cum mi-aş ţine de mână soţia? Cum aş dansa cu mireasa mea în seara nunţii?", îşi povesteşte Nick momentul de cumpănă în interviurile pe care le acordă în întreaga lume.

Părinţii au fost principalii lui susţinători. L-au sprijinit mereu şi l-au încurajat. Au refuzat să-l înscrie la o şcoală pentru copii cu handicap, aşa că şi-au folosit imaginaţia pentru ca Nick să facă faţă cerinţelor. Cum cel mai greu era scrisul, i-au construit un dispozitiv de ţinut creionul, lipit de un deget ce iese din ciotul care-i ţine loc de picior stâng.

După liceu, Nick Vujicic a urmat cursurile Universităţii Grif fin din Logan, Australia, de unde a obţinut o dublă specializare, în Contabilitate şi Planificare financiră. La 19 ani de la momentul în care l-a bântuit gândul morţii, Nick se bucură de cereri în căsătorie de la femei din toată lumea. A avut câteva relaţii stabile, însă mai aşteaptă încă femeia care să îi devină soţie.

Scrie la calculator 43 de cuvinte într-un minut
Când se trezeşte dimineaţa, Nick dă la o parte pătura cu ciotul ce-i înlocuieşte piciorul stâng şi aprinde lumina cu o crosă. Se mişcă prin casă ajutându-se de ciot, se spală pe dinţi cu o perie fixată într-un dispozitiv lipit de perete, se bărbiereşte şi îşi piaptănă părul cu o improvizaţie similară şi apoi se aşază la computer. Chiar se pricepe la mânuit tastatura! Poate tasta 43 de cuvinte pe minut, cu degetul mare ce iese din ciot, şi pe care îl alintă "copănelul de pui". 

Slujba lui: orator motivaţional profesionist

La cei 29 de ani pe care îi are, Nick are un zâmbet cuceritor, demn de platourile de filmare de la Hollywood, este charismatic şi-şi vrăjeşte publicul din primele secunde. Acum te face să râzi, iar în clipa următoare să plângi. Este orator motivaţional profesionist de la 23 de ani, a vorbit în faţa a peste un milion de oameni de pe tot globul, pe care a vrut să-i convingă că, prin voinţă şi determinare, orice necaz poate fi depăşit şi că nicio provocare nu este de neînvins. Iar exemplul personal arată că ceea ce spune nu sunt vorbe goale: Nick are propria companie de discursuri motivaţionale, face afaceri imobiliare, investeşte pe piaţa de valori, iar prin intermediul propriei fundaţii ajută şcoli din ţările lumii a treia şi sprijină construirea de spitale şi orfelinate.

"Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie"

Momentul în care Nick Vujicic a trecut de la frustrare şi depresie la optimism şi succes a fost cel în care s-a ambiţionat să-şi privească viaţa dintr-o perspectivă pozitivă. În conferinţele lui, el spune: "Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie. Lumea se uită la mine şi se gândeşte că un om fără membre are potenţial limitat şi că nu va putea avea succesul de care se bucură alţii. Serios? De ce? Doar pentru că nu am mâini şi picioare nu înseamnă că nu pot face afaceri sau că nu pot învăţa contabilitate".

Succesul unui om stă în felul în care îşi vede viaţa şi viitorul, iar piedicile există doar în mintea lui, îi mai place lui Nick Vujicic să spună.

Tânărul îşi priveşte handicapul ca pe un dar de la Dumnezeu, iar credinţa lui face ca multe comunităţi religioase din întreaga lume să-l invite să ţină discursuri. În 2008, a onorat o astfel de invitaţie şi la Timişoara.
                            Cine este dusmanul care foloseste  asupra noastra arma spiritului negativ?
 NOI,noi ne facem rau cu mana noastra!  Nick Vujicic la varsta de zece ani a dorit sa se sinucida.De ce? Pentru ca gandea negativ,nu reusea sa vada dincolo de ceea ce viata avea sa-i ofere,si cand stai si te gandesti ca a salvat sute de oameni de la sinucidere,cand realizezi ca ofera un exemplu personal de perseverenta in pofida conditiei in care se afla,poti spune ca,intr-adevar,viata a avut multe sa-i ofere.
  Nu spun ca nu este dificil sa facem fata zilelor actuale,mai ales cu atatea crize,de orice natura,putem ajunge sa ne simtim complet epuizati,ca si cum sufletul nostru s-a uscat.
      Ce putem face daca ne simtim astfel?
Nu sunt eu un expert in materie de psihologie,nici nu am studii in acest domeniu,insa,am citit foarte multe carti,ceea ce trebuie sa recunosc ca m-a ajutat foarte mult in viata.
 Imi amintesc de cateva sugestii importante pe care le-am citit cu ceva timp in urma,intr-o carte,in care eram indemnati ca atunci cand ne simtim cum s-ar spune "cazuti la pamant",primul lucru pe care trebuie neaparat sa-l facem este sa ne oprim din orice si sa facem orice pentru a ne regenera sufletul.
  Sugestiile,zic eu,sunt practice si la indemana oricui,nu ai nevoie de bani,de card de cumparaturi,ai nevoie doar de vointa si aplicabilitate.
  -Iesi din casa
  -Invita-ti prietenul cel mai bun la tine,beti un ceai,o cafea,discutati.Daca crezi ca iti permiti,iesi la un restaurant,undeva unde sa petreceti un timp ca intre prieteni si sa discutati despre lucruri pozitive.
  -Plimba-te pe plaja,pe munte,pe un deal,iesi undeva de unde sa poti vedea apusul sau rasaritul soarelui.
 -Vizioneaza filmul tau preferat,sau organizeaza-ti acasa,pentru tine,propriul tau festival de film la un sfarsit de saptamana.
 -Ia-ti vacanta pe care ai tot amanat-o.
 -Fa tot ceea ce crezi ca te face sa te simti bine.
 Imi place ceea ce spunea Ally McBeal:"Cand mananc jeleuri ma simt mai bine.Nu-mi cereti o explicatie stiintifica."  Daca jeleurile te fac si pe tine sa te simti mai bine,ok...cumpara-ti o punga de jeleuri si da-i bice :)
   Astfel,te vei incarca pozitiv,vei emana energie pozitiva,vei gandi pozitiv,ceilalti vor vedea schimbarea ta in bine,iar universul va fi pregatit sa-ti ofere tot ceea ce este mai bine pentru tine,potrivit dorintelor si vibratiei tale.
              Sunt convins ca Jerry daca ar fi stiut din toata fiinta lui ca o merita pe Cathy,lucrurile ar fi fost cu totul diferite.Cathy s-a imbolnavit de cancer,conform studiillor efectuate in domeniul medical,s-a observat sa sentimentele negative,resentimentele,parerile de rau,pot conduce la o stare de sanatate precara si chiar pot declansa cancerul,asa cum a fost in cazul lui Cathy.
  Jerry a invatat in cele din urma ca nu trebuie sa se subestimeze,posibilitatile universului sunt infinite,trebuie doar sa cerem,iar atunci cand vom cere,respectand si aplicand Legea atractiei,universul ne va raspunde:"Dorinta ta e porunca pentru mine!"


                                                                  
     

        
      

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ