Treceți la conținutul principal

O carte ca si antidot al timpurilor actuale - VIATA CA O TEAPA!

Acum doua saptamani,ma aflam in Iasi,sosisem cu o zi inainte de nunta la care aveam sa fiu prezent.Fiind cazat la niste verisori,am observat in biblioteca lor,cateva carti extrem de interesante si captivante.Ma simteam asemeni unui copil in fata unui raft cu dulciuri,nu stiam pe care sa o citesc,desi in sinea mea,as fi dorit sa gasesc si carti ce abordeaza subiectul conspiratiilor,de exemplu David Icke,"Copiii Matricei".
In timp ce luam fiecare carte in mana,si fugar citeam cateva pasaje,am dat de o carte care,sa fiu sincer,am avut sentimentul ca a fost scrisa special pentru mine!Titlul cartii suna destul de dur si cinic la prima vedere,in realitate,vei avea parte de o surpriza placuta,pentru ca Alan H.Cohen te ajuta printr-un mod empatic,intelept,sa privesti viata cu alti ochi. Desi traim o perioada caracterizata  de crize financiare,politice,personale,valori morale si spirituale,uneori crezand ca viata noastra a devenit o teapa din cauza multor dezamagiri pe care probabil,le-am simtit,cartea de fata,este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti gasi resursele ce te vor motiva sa fii puternic,optimist,fericit.
Cu siguranta,te vei intreba:"Oare ce este atat de special cu aceasta carte?Ce subiecte ar putea aborda intr-un mod atat de special,pentru a o face atat de speciala?"
 As vrea sa "gustam" impreuna cateva pasaje deosebit de captivante:
“Nu te-ai născut cu lipsa de încredere în tine, ci ai dobândit-o, te-ai molipsit de undeva așa cum te-ai molipsi de vărsat-de-vânt. Cei care te-au amăgit, spunându-ți că ceva nu e în ordine cu tine, au suferit aceeași amăgire. Intimidarea psihică se transmite din generație în generație până când cineva se hotărăște să-i pună punct -adica tu. Dacă n-o faci, copii tăi vor fi următoarele victime.”

“Comparația cu ceilalți este cea mai sigură cale spre infern. Dacă ești mai bun decât cineva, întotdeauna se va găsi unul mai bun ca tine. Dorința de a fi mai bun decât cei din jur pornește dintr-un sentiment de neîncredere. Dacă ți-ai recunoaște valoare și integritatea, nu ar fi nevoie să îi consideri inferiori pe ceilalți pentru a te simți superior.”

“Cei care-și construiesc respectul de sine și identitatea bazându-se doar pe corpul fizic își aștern în față un drum plin de suferință.”

“Pe cei care nu te înțeleg, nu-i vor convinge dovezile tale, iar cei care te apreciază nu au nevoie de dovezi. Explicarea, justificarea și apărarea sunt ca nisipurile mișcătoare : cu cât te zbați mai mult, cu atât te scufunzi mai tare.”

Să lămurim un lucru : niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, dar niciodată nu aștepta aprobarea generală. N-a avut-o nici Isus, nici Gandhi, nici prințesa Diana. Nici cei mai buni oameni nu pot fi pe placul tuturor. Renunță, așadar, chiar acum, la încercarea de a obține admirația universală, pentru că nu vei reuși niciodată, te vei simți frustrat și-ți vei distruge viața.”

“Imaginează-ți că în tine există doi avocați : unul pledează pentru posibilitățile pe care le ai și te îndeamnă să-ți atingi obiectivele. Celălalt îți arată limitele și îți demonstrează de ce nu meriți să ai ceea ce dorești. Care va câștiga ? Cel pe care îl plătești mai bien. Plata nu se face însă cu bani, ci cu atenție. Atenția este energie. Indiferent cu ce o hrănești, se va dezvolta.”

“Te poți scufunda în tot felul de activități sortite eșecului pentru că preferi să ai dreptate decât să fii fericit.”

“Sistemul nostru imunitar este în directă legătură cu gândurile, atitudinea și armonia spiritului nostru.”

“Prieteni, mergeți acolo unde vreți, nu acolo unde sunteți târât.”


“Majoritatea oamenilor iau ce li se dă și cred că acesta este destinul lor. Marile spirite iau ce li se dă și își fac propriul destin,Ia ceea ce ai și fă ceea ce vrei.”

Acestea sunt doar cateva dintre pasajele ce ar trebui puse undeva in camara sufletului nostru,pentru a  le  folosi atunci cand avem nevoie de suport moral,si de ce nu...chiar preventiv:)
      Daca ar fi sa raspund la intrebarea:Care sunt ideile intalnite in aceasta carte,ce te-au ajutat sa faci o schimbare in viata ta,m-as putea referi la un exemplu,ilustrat dintr-un caz real:
Un tata si fiul sau,se aflau la plaja,inotand si bucurandu-se de o frumoasa zi torida de vara.
La un moment dat,si-a auzit fiul tipand,tatal a sarit imediat in ocean pentru a-l salva,deoarece fusese atacat de un rechin.Dupa ce si-a adus fiul pe plaja,tatal a observat cum bratul drept al fiului sau,fusese smuls de acel rechin.Ce credeti ca a facut acest tata?A sarit inapoi in apa,indreptandu-se spre rechinul care ii atacase fiul,desi pare greu de crezut,tatal a reusit sa smulga din gura rechinului,bratul fiului sau.Datorita faptului ca nu si-a pierdut speranta (nu a crezut ca viata e o teapa),fiul sau a fost salvat,iar astazi,isi foloseste bratul fara nici o problema. Experienta relatata,poate constitui pentru fiecare dintre noi,un exemplu de: "TU POTI! TU AI PUTEREA!NU ABANDONA!CE AI FACE DACA AI STI CA NU VEI ESUA?"
 Uneori,viata poate parea cruda,si asemeni unui rechin,"ne poate lasa fara un brat","fara un picior",fara nici o iesire din situatia in care ne aflam.Insa,daca nu renuntam sa luptam,putem vedea "fereastra" prin care gasim iesirea din criza in care ne aflam,desi "viata pare ca ne-a tras o teapa".Totul tine de atitudinea noastra!                        
        Sunt o sumedenie de subiecte pe care Alan H.Cohen le abordeaza in aceasta carte,sa nu mai vorbesc despre citatele motivationale geniale.Iata cateva dintre ele:
-Nu mai cred in Mos Craciun de la 6 ani, cand mama m-a dus intr-un magazin sa-l vad si Mosul mi-a cerut un autograf ( Shirley Temple)
-Imitarea este sinucidere “Imitarea este cea mai sinceră formă de lingușire, dar dacă te limitezi doar la ea și nu te dezvolți, te sufoci pur și simplu. “Imitarea este sinucidere”, era de părere Emerson.”
-Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii
-Daca nu-ti folosesti mintea, o va face altcineva
-Atunci cand reanvii un trecut dureros repovestindu-l, nu faci decat sa aduci la festinul de astazi cadavrul imputit al unui animal cu care imaculezi frumusetea momentului.
-Toti cei care iti spun ca ai o problema vor sa-ti vanda ceva pentru a o rezolva
-Inainte de a urca pe scara succesului, ai grija sa o sprijini de peretele care trebuie.
-Cum pot avea incredere in da-ul tau daca nu ti-am auzit niciodata nu-ul ?
-Da, e greu sa pleci, dar de la un punct incolo e mai greu sa ramai
-Arunca-te sau iesi afara din apa, dar nu mai sta la marginea bazinului clantanind din dinti.
    Interesante,nu?:) si eu am fost captivat de ele!
In concluzie,vei cumpara aceasta carte?Din punctul meu de vedere,aceasta carte ar trebui sa existe in biblioteca fiecarei familii,aceasta ar aduce o reala schimbare pozitiva in gandirea noastra,pentru ca,vedem bine...ne lovim de tot felul de influente negative(tv,radio,presa,social)
Dupa o zi de munca extenuanta,o zi in care cursurile scolare te-au epuizat,tensiunile sociale ne fac sa ne simtim atat de mici,AVEM NEVOIE DE O SURSA CARE SA NE FACA SA NE SIMTIM ATAT DE MARI!   
Si...daca uneori crezi ca viata ti-a tras o teapa atat de mare incat simti ca nu te poti ridica de acolo de jos,unde te-a aruncat,priveste te rog la aceste exemple:
                                                                         "Sa cazi este permis, sa te ridici este obligatoriu !"
                                                                                     Acest om este incredibil !







                                                                         





               
   


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ