Treceți la conținutul principal

Nikola Tesla-un om care a facut cu adevarat ceva pentru omenire!

 Astazi, curentul electric,radioul sau telecomanda,sunt privite ca fiind de la sine inteles,fara sa realizam ca atunci cand aprindem becul,sau pornim radioul ori telecomanda,avem in fata noastra povestea unui magician,un geniu inventator,care avea sa shimbe lumea;Nikola Tesla!
Nikola Tesla s-a nascut in data de 9 iulie 1856 pe tarmul Marii Adriatice, in satul Similian, comuna Gospici, din provincia germana Lica (actuala Croatie), intr-o localitate populata de istro-romani. Tatal sau a fost preotul ortodox Milutin Tesla, numele acestuia provenind de la unealta de baza a dulgheritului, meserie de baza in familia istro-romana. Mama sa se numea Gica Tesla (Mandici) si era de o inteligenta sclipitoare, desi nu avea niciun fel de studii. Se pare ca micul Nikola sau Nicolae a demonstrat inca din primii ani ai copilariei capacitati mentale exceptionale si perceptii extrasenzoriale, el fiind mai tarziu un deschizator de drumuri in domenii tehnice vaste, precum cel al electricitatii, radioului, curentilor de inalta frecventa, sistemului de curent alternativ, campului magnetic rotativ, structurii atomului si nucleului acestuia, motoarelor si diferitelor tehnologii fara de care lumea moderna ar fi de neinchipuit. Tot ceea ce astazi numim tehnologie avansata se bazeaza pe inventiile lui Nikola Tesla, unele dintre acestea datand de peste un secol.
Inca de la o varsta frageda, Tesla s-a remarcat prin inteligenta sa sclipitoare, reusind la scoala sa faca in minte calcule intregi de integrale si inducand in eroare profesorii care credeau ca triseaza cumva. Insa tanarul Tesla era pasionat de matematica, in ciuda insistentelor tatalui sau de a intra la teologie. Abilitatea de a efectua  in minte calcule complexe nu era singura capacitate iesita din comun a lui Tesla…  Ceea ce initial a fost considerata o afectiune, s-a dovedit mai tarziu a fi o inzestrare minunata de a vedea aerul din jurul sau umplut cu „limbi de flacari vii” (manifestari subtile alea energiei eterice) si imagini adesea insotite de strafulgerari puternice de lumina. Acestea erau atat de pline de viata incat Tesla intampina dificultati in a distinge care dintre ele erau reale si care nu.
Inca de mic, Tesla a suferit din cauza unei afectiuni unice, care consta in aparitia unor imagini insotite de puternice strafulgerari luminoase. Era o reactie pe care medicii nu au reusit sa o explice si care izbucnea atunci cand baiatului ii era adresat un anumit cuvant sau cand ochii lui intalneau o anumita imagine. De asemenea, imprevizibilele strafulgerari luminoase se manifestau si atunci cand Nikola se afla in situatii periculoase, stresante, sau cand era foarte vesel. Uneori, devenea capabil sa vada tot aerul din jurul sau umplut cu "limbi de flacari vii", manifestari subtile ale omniprezentei energiei eterice, a caror intensitate a crescut odata cu inaintarea in varsta si a atins punctul maxim la varsta de 25 de ani.
    Multi s-au intrebat cum vedea Nikola Tesla aerul din jurul sau,ce anume era in mintea sa?
Unii sunt de parere ca ceea ce vedea Nikola Tesla in acele momente,ar fi fost cam asa:
Ciudat,nu? Si totusi,un timp, Tesla fost incapabil sa distinga daca imaginile derulate in fata ochilor sai erau reale sau nu. A inteles, insa, ca ceea ce experimenta nu era atat o afectiune, cat o capacitate pe care trebuia sa invete a o stapani. Acest lucru l-a determinat sa nu se mai impotriveasca manifestarilor launtrice ale spiritului sau si sa incerce sa le accepte. Nu numai ca imaginile nu l-au mai luat prin surprindere pe Tesla, dar baiatul a ajuns chiar sa dezvolte o afinitate pentru competenta sa unica de creare a unei realitati proprii, in care putea jongla dupa bunul plac cu diversele planuri virtuale. Nikola si-a cultivat intr-atat de mult aceasta dimensiune paranormala, incat a inceput sa intreprinda ample calatorii mentale, in somn sau in stare de veghe, atat in locuri deja cunoscute cat si in cele nestiute, in orase si tari straine, unde intalnea personaje si isi facea prieteni. Aceste fantezii ii devenisera la fel de dragi precum experientele din viata reala. Atunci cand Nicolae inchidea ochii, el observa de fiecare data un fundal albastru uniform si intunecat, asemanator unui cer nocturn clar si fara stele. Dupa cateva secunde, respectivul camp devenea animat cu numeroase particule verzi scanteietoare, dispuse in numeroase straturi ce avansau incet catre el. Apoi, aparea din dreapta un model format din doua sisteme multicolore de linii paralele apropiate si reciproc perpendiculare, in care predominau galbenul, verdele si auriul. Imediat dupa aceea, liniile cresteau in stralucire si totul devenea plin de puncte sclipitoare, imaginea strabatand incet campul vizual si disparand in circa 10 secunde catre partea stanga. In urma ramanea un fundal neplacut de culoare gri, pe care se perindau imaginile persoanelor vazute de Tesla in timpul zilei, dupa care urma somnul. Daca imaginile nu apareau, noaptea avea sa fie fara somn.       
Incercand sa controleze aparitia acestor imagini (care la inceput ii creau disconfort si anxietate), genialul savant a inceput sa isi dezvolte alte capacitati exceptionale: experimentarea calatoriilor astrale si abilitatea de a-si proiecta mental, in stare de veghe sau de somn, inventiile si descoperirile. Se stie astazi faptul ca Tesla isi vizualiza mental inventiile inainte ca ele sa fi capatat contururi fizice. Toate au fost testate si perfectionate in timpul unor proiectii mentale, de aceea aplicarea lor in practica era insotita intotdeauna de un succes uimitor.
Nici nu implinise 30 de ani atunci cand a emigrat in SUA, la insistentele lui Charles Bechelore, un asistent al lui Thomas Edison. Ajuns acolo, a fost primit rece de Edison si angajat ca inginer electronist in atelierele companiei acestuia. La scurt timp, Tesla se revolta fata de modul cum patronul sau intelegea sa-si conduca afacerile si cercetarea stiintifica, demisioneaza si se hotaraste sa lucreze pe cont propriu. Dupa succesul sistemului sau original bazat pe curenti alternativi polifazati, la inceputul anului 1885, isi infiinteaza propria firma si tot atunci, aparent straniu, un incendiu ii distruge complet laboratorul din New York. In 1891, Tesla realizeaza transformatorul care ii poarta in prezent numele si care permite obtinerea unor tensiuni cu valori de pana la cateva milioane de volti.                           
         
Viata marelui savant nu a fost lipsita de controverse, impotriviri, critici sau defaimari din partea celor care vedeau in acest geniu un concurent… Cu toate astea, la vremea aceea, Tesla devenise o legenda. A emigrat in America unde a devenit faimos datorita inventiilor si ideilor sale inovatoare. Acolo a creat primul sistem hidroelectric la cascada Niagara. Nimeni nu stia daca o sa functioneze, cu exceptia lui Nikola Tesla care era convins de reusita sa. In New York a creat faimosul turn Wardencliff menit sa genereze free-energy (energie gratuita) oriunde in lume si care a fost demolat ulterior. Munca teoretica, viziunile si inventiile sale au fost catalogate de catre marile grupuri de interes ca fiind periculoase pentru omenire. Dar oare dispozitivele de energie gratuita (free-energy) nu aveau sa destabilizeze planurile acelor grupuri aflate la control…?
Numele lui Nikola Tesla este legat de cea de-a 2 a Revolutie Industriala, datorita inventiilor sale miraculoase care au pus bazele cunostintelor moderne despre curentul alternativ, sisteme de curent alternativ (incluzand sistemele polifazate), puterea electrica, motorul pe curent alternativ, dispozitive pentru controlul curentilor electrici de foarte inalta frecventa, unele dispozitive in domeniul radiotehnicii, sisteme de iluminare artificiala, sisteme de transmitere a energiei electrice, diferite turbine, etc. Descoperiri fascinante a facut nu doar in domeniile electromagnetism si inginerie, dar si in robotica, balistica, stiinta calculatorului, fizica nucleara si fizica teoretica.                           
Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla
Despre inventiile spectaculoase realizate de acest vrajitor al electricitatii, Nikola Tesla, si despre contributiile pe care le-a adus la construirea lumii moderne, asa cum o stim astazi, vorbeste cartea Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla, scrisa de Nikola Tesla si David H. Childress Mai precis, de aici poti afla despre:
Cele mai uimitoare inventii ale lui Nikola Tesla descrise chiar de el.
Descrierea proprie a lui Tesla despre planul de e electrifica lumea utilizand free energy (energie gratuita);
Transmisia energiei electrice fara fire, direct prin atmosfera Pamantului.
Teoriile revolutionare ale lui Tesla si Marconi despre antigravitatie, farfurii zburatoare si calatorii in timp;
Modul in care programul de aparare SUA „Star Wars” (Razboiul Stelelor), inceput in 1983,  foloseste tehnologia descoperita cu mult inainte de Tesla, botezata Raza Mortii.
Viziunea lui Tesla despre aparatele de zbor antigravitationale electrice care preluau energia prin aer de la niste turnuri de emisie.
Cum energia electrica ar putea fi distribuita gratuit si utilizata oriunde pe Pamant;
Cele mai neobisnuite inventii ale lui Tesla: masina de citit ganduri, ozonatoare, submarine electrice si multe altele.
Documentele de la Curtea Suprema de Justitie despre demolarea faimosului Turn Wardenclyffe, construit de Tesla pentru a genera energie electrica gratuita (free energy).
          Daca descoperirea curentului alternativ este o inventie care a influentat foarte mult viata de astazi, o alta inventie electrica, de care Tesla era convins ca functioneaza, a ramas multa vreme in faza de proiect: electricitatea wireless.
Masurand undele unei furtuni si ciclul de descarcare electrica, Tesla a presupus ca Pamantul si atmosfera poseda electricitate si transforma planeta intr-un conductor nelimitat, care permite transmisia de mesaje telegrafice fara fir si chiar transmisia de electricitate la orice distanta, fara pierderi de rezonanta.
In laboratorul sau din Colorado Springs a experimentat cu o bobina enorma, cu ajutorul careia putea crea arce electrice de pana la 7 metri si mingi de foc - un fenomen atmosferic rar pe care cercetatorii nu l-au putut reproduce in laborator.
In 2007 insa, o echipa de oameni de stiinta de la MIT au reusit sa aprinda un bec de la o sursa de energie aflata la 2 metri distanta, confimand principiul lui Tesla de transmitere electrica wireless. Tesla a reusit, in 1899, in Colorado Springs, sa aprinda 200 de becuri de la o distanta de peste 40 km!
Mai tarziu, in laboratorul din Wardencliffe, statul New York, a incercat sa construiasca un turn care sa genereze energie wireless pentru intreaga planeta, dar din lipsa de fonduri proiectul a fost intrerupt. Turnul a fost daramat, terenul vandut, dar laboratorul a ramas in picioare.

Avea o adevarata manie de a termina orice incepea, fapt care adesea l-a pus in situatii dintre cele mai dificile. Odata, incepuse sa citeasca opera lui Voltaire, cand a aflat ca existau aproximativ o suta de volume tiparite marunt ale celebrului scriitor. A trebuit sa termine ceea ce incepuse, dar dupa ce a lasat jos ultima carte si-a spus ca acest maraton al lecturilor nu se va repeta. Inca mai mult decat toate aceste lucruri, aspect deja paranormal al inventatorului, urechea lui Tesla era un instrument extraordinar de captare a semnalelor acustice. Acest simt era in cazul sau de 14 ori mai dezvoltat decat in cazul unui om obisnuit. Putea auzi ticaitul unui ceas aflat la trei camere distanta, iar asezarea unei muste pe masa din incaperea in care se afla putea provoca un sunet aproape insuportabil de puternic pentru urechea sa. O trasura ce trecea la o distanta de cativa kilometri, avea deseori efectul de a-i cutremura intregul corp. Uneori, i se parea ca pamantul de sub el tremura continuu, asa incat a trebuit sa-si puna patul pe tampoane de cauciuc pentru a amortiza socurile resimtite si a reusi sa doarma.

“Savantul nebun” avea sa schimbe lumea

Colonelul Philip J. Corso, ofiter de informatii american, membru al Consiliului Securitatii Nationale a SUA si sef al Directiei Tehnologii Straine a Armatei Terestre SUA, face unele precizari interesante cu privire la inventiile lui Tesla, dintre care, cele mai multe au fost intelese cu mult dupa moartea sa. Colonelul a fost primul care a sustinut ca inventiile lui Tesla erau atat de avansate si de greu de inteles incat ele au fost reconsiderate numai dupa ce, la Roswell, s-a constatat ca extraterestrii foloseau tehnici… Tesla. Bisturiul-laser gasit in OZN-ul prabusit acolo avea acelasi principiu - fascicolul de energie directionata - ca "Raza Mortii" a istro-romanului. "Chiar inainte ca dramaturgul ceh Karel Capek sa fi nascocit termenul "robot" in piesa "R.U.R." si inainte ca scriitorul american de literatura SF Isac Asimov sa fi inventat "robotica" in culegerea de povesti "Eu, robotul", Nikola Tesla crease un "automaton" (soldat mecanic) si un navomodel dirijat", declara colonelul Corso.

"Geniul Omenirii" cum este supranumit Tesla in anumite cercuri, pare sa fi avut o dorinta obsesiva de pace. Chiar si atunci cand inventa arme apocaliptice, o facea in speranta naiva ca va trimite razboiul in uitare, deoarece toate natiunile ar detine aceeasi putere de a-si distruge reciproc arsenalele. Ideile sale erau atat de radicale pentru vremea lor, atat de indepartate de ceea ce gandeau contemporanii sai, incat au fost ignorate, parand pentru cei mai multi oameni (si chiar cercetatori) fie niste aiureli ale unui savant nebun, fie niste lucruri total nepractice. Totusi, pana si ideile sale cele mai "lunatice" - asa cum au fost planurile de la sfarsitul secolului XIX vizand un bombardier cu decolare si aterizare verticala - par acum perfect functionale.

Pentru ca gratie proiectiilor sale mentale, stia de dinainte faptul ca toate experimentele sale vor fi incununate de succes, Tesla nu era aproape niciodata atent in laborator, studiind sau incercand sa rezolve alte probleme, in vreme ce experimentele sale erau in plina desfasurare.Daca in anii '30 ai secolului XX, inventiile lui Tesla erau publice, dupa moartea sa, in ianuarie 1943, au fost sechestrate si ascunse, sub autoritatea guvernului SUA. Oficial, dupa moartea sa, Nikola Tesla a fost trecut in uitare, dar in realitate inventiile sale au starnit interesul varfurilor Armatei SUA inca din 1945. Tesla oferise acesteia un navomodel telecomandat ce putea fi dirijat prin radio de la distanta si putea lansa torpile asupra flotei inamice. De asemenea, in 1915, Tesla oferise SUA proiectul unei rachete dirijate, mai perfectionata decat celebra V2 a lui Hitler. Cea mai importanta inventie a lui Nikola Tesla pentru apararea SUA si a Terrei ramane, insa, celebra"Raza a Mortii", despre care credea ca va aduce pacea mondiala, tocmai pentru ca ea putea distruge intr-o clipa orase si armate intregi. Tesla insusi ar fi spus despre arma sa: "Aparatul meu imi permite sa trimit spre un punct foarte indepartat energii de trilioane de ori mai mari decat este posibil cu raze de orice alt fel. Astfel, mii de cai putere pot fi transmisi printr-un fascicul mai subtire decat firul de par si nimic poate rezista." Tesla a fost coordonator al proiectului Philadelphia si tot el a pus bazele primului accelerator de particule din lume, bazandu-se nu pe teoria relativitatii, mai tarziu emisa de Einstein, ci pe principiul fulgerului globular. Nu ne-am hazarda foarte tare daca am spune ca toata tehnica de astazi, care ne face viata mai usoara, care ne permite comunicarea la distante de mii de kilometri si care anunta sa ne propulseze intr-o dimensiune a cunoasterii si a existentei cu totul nebanuita, a fost ridicata si se afla inca in plina constructie pe pilonii schitelor si inventiilor celui mai mare geniu al umanitatii, Nicolae Tesla.
O incursiune fascinanta intr-un subiect uitat sau ascuns… Un geniu care a depasit nu doar epoca in care a trait, ci si epoca noastra. O minte atat de mareata incat personalitati socotite genii precum Einstein, Edison, Marconi s-au inspirat din inventiile si munca teoretica a lui Nikola Tesla. Mai presus de toate insa, inima acestui savant stralucit a batut pentru omenire. Tot ce si-a dorit a fost sa imbunateasca viata oamenilor pe Pamant. Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla ar putea transforma pozitiv o lume intreaga, nu doar viziunea noastra… De ce istoria tine in obscuritate acest OM genial care s-a gandit in mod constant cum sa creeze un viitor mai bun pentru umanitate? A venit timpul sa aducem la lumina adevarul despre Nikola Tesla si miraculoasele sale inventii!
                 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ