Treceți la conținutul principal

"AURUL SAU VIATA!" RMGC impreuna cu politicienii nostri,nu ne dau de ales,le vor pe amandoua!



Proiectul Roșia Montană, un tun devastator pentru România, a fost aprobat pe șestache de guvernul ponta/băsescu, printr-o lege specială.  ȘMECHERAȘII SE CEARTĂ ȘI SE ȚIGĂNESC LA TV, DAR, PE LA SPATE, EI SUNT FRAȚI, C O A B I T E A Z Ă.
România, cu aurul și argintul ei,  câștigă din toată această afacere doar 19 tone de aur din 300 și 192 tone de argint din 1600. Vreau să ne explice ponta cum poate accepta ca din 300 de tone de aur, 282 de tone sa revină canadienilor și cum din peste 1600 de tone de argint, canadienii să primească aproximativ 1500 de tone. De pe urma metalelor rare si cu mult mai pretioase, care sunt adevarata miză a proiectului, România nu va primi nimic. Valoarea pentru Wolfram+Galiu + Vanadiu + Germaniu + Arseniu de la Roșia Montană e azi de circa 3 ori mai mare decât a aurului, adica vreo 40 de miliarde de dolari!! Le dăm gratis canadienilor, numai să ne scape de aur și argint, să ne aducă în schimb cianură în cantități greu de imaginat.
Pentru că proiectul canadienilor încalcă o sumedenie de legi interne, mafioții de la guvernare au venit cu o soluție incredibilă: în cazul acestei exploatări, legile naționale nu se vor aplica…!? Ați înțeles?! ponta declară proiectul imun în fața legii…

Legea specială propusă de guvern stipulează asltfel că pentru proiectul propus la Roșia Montană compania nu mai trebuie să respecte nici o lege, statul român acordând toate derogările necesare și obligându-se să dea toate avizele pentru începerea proiectului în afară tuturor procedurilor legale în vigoare.

De aici rezultă şi adevărata semnificaţie a acestei legi speciale: în mod oficial, Guvernul Ponta recunoaşte că proiectul RMGC este ILEGAL. Pentru că după mai bine de 15 ani de la începutul afacerii, RMGC nu a reuşit să realizeze un proiect care să respecte legile în vigoare (unele dintre ele, începând cu Legea Minelor, elaborate oricum în favoarea companiei), Parlamentul va trebui să aprobe, pur şi simplu, încălcarea, schimbarea sau ignorarea lor. La modul cel mai oficial cu putinţă, Guvernul recunoaşte că Opoziţia, care a semnalat ani la rând lipsa de legalitate a proiectului, a avut dreptate.
Iată ce spune ACADEMIA ROMÂNĂ ÎNTR-UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL.
Academicianul Ionel Haiduc abordează, printre altele, si problema jenantă a redevențelor primite de statul român, subliniind faptul că în alte state valoarea acestora este de 80% pentru stat și doar 20% pentru investitor. La noi, gașca mafiotă, în frunte cu băsescu și ponta, susținătorii efervescenți ai proiectului, a acceptat ca statul să primească doar 6%. Este o diferență ca de la cer la pământ!
Impactul de mediu

Mina de la Roşia Montana ar fi cea mai mare exploatare de suprafaţă din Europa; aici s-ar folosi de 13 ori mai multă cianură de sodiu decât toată cantitatea folosită actualmente pe continent. În 17 de ani, ar intra în procesul industrial 204 milioane de tone, adică 600.000.000.000 de doze letale pentru un adult. Patru masive muntoase ar fi aruncate în aer; craterele ar avea un diametru de peste 8 kilometri. Actualul sat Corna ar fi în întregime acoperit un lac de decantare, cu cianuri şi metale grele pe 300 de hectare. Cianura stagnantă e re-emisă în aer sub formă de acid cianhidric (folosit în lagărele de exterminare naziste, desigur la concentraţie mai mare), se ataşează de particulele de praf şi rămâne în atmosferă 1-3 ani. Barajul din anrocamente (pământ şi pietre) ar avea 185 de metri înălţime şi peste 1 kilometru lungime. În Abrud, aflat la 2 km în aval, locuiesc peste 6000 de oameni.

Impactul asupra comunității

Proiectul minier propus de RMGC nu se poate realiza fără o strămutare și/sau o relocare a comunității, sacrificând majoritatea proprietăților oamenilor, spațiile publice și locurile de cult existente în acest moment în comunitate. Roșia Montană, așa cum o știm astăzi, va înceta să mai existe. A fost demonstrată de multe ori trauma care există în cazul procesului de dezrădăcinare, astfel încât un proiect de o asemenea natură trebuie să își demonstreze utilitatea publică, ceea ce în cazul proiectului minier propus la Roșia Montană nu se aplică. Proiectul de față este unul privat, realizat pentru profit, și chiar dacă creează câteva sute de locuri de muncă acest lucru nu poate compensa impactul social și de mediu pe termen lung.
RMGC a obținut în iulie 2011 un certificat de descărcare de sarcină arheologică pentru Masivul Cârnic, obiectiv deosebit de important pentru fezabilitatea proiectului. Noul certificat e fost emis după ce vechiul certificat, obținut în 2004, a fost anulat printr-o decizie irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Masivul Cârnic adăpostește vestigii arheologice protejate ca monument de interes național. Decizia Curții s-a bazat pe numeroase declarații ale arheologilor și instituțiilor experte, cum ar fi Academia Română, care au arătat că existența vestigiilor arheologice este incompatibilă cu operațiunea minieră în cariera deschisa. Noul certificat de descărcare arheologică este din nou atacat în instanță.

RMGC așteaptă totodată un Ordin de declasare din partea ministrului Culturii pentru radierea Masivul Cârnic din lista monumentelor istorice. Acest ordin ar trebui să fie dezbătut și propus de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, dar această comisie a recomandat includerea Roşiei Montane pe lista UNESCO.

Masivul Orlea, al doilea munte din cei patru ce ar fi distruși, este de asemenea clasat pe lista monumentelor istorice. În acest masiv nu s-au desfășurat cercetări arheologice, iar RMGC nu a obținut un certificat de descărcare de sarcină arheologică.

Planurile de urbanism general ale Roșiei Montane și Planul Urbanistic Zonal pentru Zona de Dezvoltare Industrială din anul 2002 au fost de două ori declarate nelegale de către Curtea de Apel Alba.

1346 ha destinate exploatării, 2388 hectare perimetrul pentru care au licența, 300 ha acoperite de lacul de decantare cu metale grele şi cianură, care va reprezenta un risc permanent pentru viaţa a peste 6000 de persoane din zonele învecinate, 4 munți detonați, 2064 de proprietăți strămutate, 975 case distruse, dintre care 41 de patrimoniu, 7 biserici demolate, dinamitate sau acoperite de lacul de cianură, 11 cimitire strămutate, 12.000 de tone de cianură anual (în total 204 mii de tone) și doar 634 de locuri de muncă pe o durată de 17 ani (sursa: Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice).

După mai bine de 15 ani în care numeroase instituții prestigioase românești precum Academia Română, Academia de Științe Economice sau organisme de specialitate precum Uniunea Arhitecților din România, societatea civilă și bisericile și-au argumentat opoziția față de proiectul minier, Guvernul României forțează aprobarea unui proiect de lege în Parlamentul României menit să conducă la distrugerea totală a Roșiei Montane.

Titularul de proiect, licența și contractul cu statul român

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) este deținută în proporție de 80% de către Gabriel Resources (TSX: GBU), o companie minieră canadiană de mică dimensiune, limitată financiar și neexperimentată, care intenționează să strămute localnicii din Roșia Montană pentru a realiza cea mai mare mină de aur de suprafață din Europa. Restul de aproximativ 20% din acțiuni sunt deținute de Minvest, o companie minieră de stat. Încă de la începutul său, acest proiect a fost asaltat de scandaluri, probleme operaționale și opoziție vehementă pe plan local, național și internațional. Compania minieră americană Newmont (NTSE: NEM) deține 10% din acțiunile Gabriel Resources.
Dar ce a facut aceasta companie in alte tari? Este extraordinar sa aflam ca aceasta companie,se comporta ca si un asasin care dupa ce da lovitura,isi schimba numele pentru ca astfel sa i se piarda urma.
VA ROG SA URMARITI ACEST DOCUMENTAR,aici vom afla adevarul despre iadul pe care compania ce doreste Rosia Montana,l-a lasat in urma sa,in tari cum ar fi de exemplu Honduras.
Relatarile oamenilor sunt socante,emotionante,si dau de gandit:"Opriti-i acum,cand inca se mai poate!" spune o localnica care astazi,este nevoita sa suporte iadul lasat in urma!
In mod firesc,orice om s-ar intreba:Cum se face ca presa,televiziunea,ziarele,nu vorbeste deschis despre pericolul exploatarilor miniere din Rosia Montana,cum se face ca media nu vorbeste despre protestele masive ce au loc in toata tara?
Raspunsul,are legatura cu urmatorul adevar:RMGC a cumparat presa,televiziunea,radioul (media) astfel ca oricine stie cat de usor poti manipula,conduce un destin,de indata ce media este cumparata.
Si pentru ca orice afirmatie trebuie sustinuta de dovezi,avem ca suport acest documentar
 
România este cunoscută drept țara cu cele mai grave accidente produse în urma pierderii integrității barajelor a două lacuri de decantare cu cianuri: Certej (1971) și Baia Mare (2000). Accidentul de la Certej e cunoscută ca fiind cea mai cumplită tragedie pe timp de pace din anii '70. Digul rupt și sterilul revărsat a provocat 89 de morți și 76 de răniți. În urma accidentului de la Baia Mare, România a fost obligată să plătească 100 de milioane de dolari daune Ungariei. Compania Aurul nu a primit nicio sancțiune, acționarii au băgat firma în faliment și au plecat să-și investească profitul uriaș în alte părți.

De la dezastrul din 2000 de la Baia Mare, cel puțin 25 de accidente provocate de deversări de cianură au fost raportate în zonele minere din întreaga lume. Două din aceste accidente a apărut la mine ce sunt semnatare ale Codului Internațional de Management al Cianurii, o inițiativă voluntară cu rolul de a reduce deversările cu cianură.Iata de ce ,TREBUIE SA-I OPRIM!!!
 Insa,nu pot sa nu ma gandesc la cuvintele acelei femei din Honduras,"odata ce s-au instalat,si au cumparat oameni din guvern,nu-i mai puteti opri!" 












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ