Treceți la conținutul principal

Ziua nationala a Romaniei-ce inseamna pentru tine?

Fiecare roman stie ca 1 decembrie este ziua nationala a Romaniei,aceasta data reprezentand evenimentul principal din istoria Romaniei,cand la Marea Adunare de la Alba-Iulia,se voteaza unirea Transilvaniei cu Romania,cerandu-se astfel un singur stat national.

                                                                            
Cred ca in contextul acestei zile nationale,este firesc sa avem un moment de sinceritate mentionand faptul ca ziua Romaniei,nu a fost intotdeauna 1 decembrie.Intre anii 1866-1947,ziua Romaniei a fost ziua de 10 mai,apoi intre anii 1948-1989 ziua de 23 august.Mai tarziu,odata cu revolutia din 1989,prin legea nr.10 din 31 iulie 1990 promulgata de presedintele Ion Iliescu si publicata in Monitorul Oficial nr 95 din 1 august 1990,ziua de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania.

Cum a fost creata Romania?

Inainte de a intra in trecutul ascuns al Romaniei,trecut despre care copiii nostri nu invata la orele de istorie,as vrea sa ne concentram pentru cateva clipe asupra prezentului.La ora actuala,pare ca Romania este impartita in doua segmente ale societatii;primul segment se bucura ca a plecat din aceasta tara,si pentru nimic in lume nu s-ar mai intoarce acasa.
In al doilea segment ,se afla cum este usor de inteles,cei care au ales sa nu plece din Romania.
Un anumit procent dintre cei care au ramas in tara,nu sunt prea mandri de faptul ca traiesc in Romania,ba chiar constata ca traiul in Romania devine pe zi ce trece din ce in ce mai greu,iar instabilitatea pe fond politic,ne afecteaza in mod serios,mai ales financiar.
Intorcandu-ne la primul segment,unde ii gasim pe cei care au plecat peste hotare,(procent deloc infim)acestia nu vor sa se mai intoarca in tara nici in ruptul capului,deoarece isi amintesc cum guvernul pe care l-au votat,i-a abandonat,lasandu-i prada mafiei bancilor,a IFN-urilor,si a unui sistem guvernamental caruia nu-i pasa de cetateanul care in fiecare zi,cotizeaza bani la bugetul de stat. Ba dimpotriva,acestia au plecat cu un gust amar constatand ca au lasat in urma o tara care nu doar ca a fost vanduta,dar a fost data pe gratis unor corporatii si entitati straine,care a asasinat economic Romania.Iar viitorul tarii,nu este deloc roz pentru viitorii copii care se vor naste in aceasta tara!
Ceea ce este dureros,este faptul ca sufletul si gandul acestor romani, se afla tot acasa,unde inca se afla cei dragi,care au refuzat calea exilului,alegand sa traiasca la mila politicienilor care timp de 27 ani fac experimente sociale pe propriul popor,iar mai nou,au transformat aparatul de stat,intr-un guvern de tip mafiot dand legi dupa bunul plac,ce incurajeaza mita,coruptia,hotia.
 Multi analisti sunt de parere ca Romania se afla la rascruce de drumuri;fie acceptam indrumarile si avertismentele UE si a SUA,(care de cateva zile incoace sunt ignorate complet de guvern),fie suntem la mana Rusiei,care asa cum stim din trecutul istoriei,a tratat Romania in cel mai josnic mod;jaf,cotropire,viol,asasinat.

Astfel se face ca aceasta ultima idee,ne aduce tocmai la tema centrala a acestui articol:

CUM S-A NASCUT ROMANIA?

                                                                         



Vom alege ca si punct de cotitura in istoria Romaniei,un eveniment istoric care a avut loc in anul 1853,si anume razboiul din Crimeea-razboi care a izbucnit intre Franta,Anglia,si Imperiul Otoman pe de-o parte,si Rusia de partea cealalta,care devenise extrem de puternica in aceasta parte a lumii,riscand sa dezechilibreze echilibrul de forte.

In acel an,1853,Rusia a fost infranta de fortele foarte mari care i s-au opus,iar aceasta actiune a franat pentru cateva decenii expansiunea Rusiei catre gurile Dunarii (demn de retinut ca pe atunci nu exista inca Romania ca si tara,ci doar Valahia si Moldova),tocmai de aceea razboiul Crimeei,zic eu este extrem de important pentru noi,si voi explica in continuare,de ce fac aceasta afirmatie.

In urma razboiului Crimeei s-au decis foarte multe lucruri importante cu insemnatate istorica,dar cel mai important dintre ele a fost demilitarizarea Marii Negre,rusii nemaiavand voie sa aiba vase de razboi in Marea Neagra.

De ce spunem ca este important acest eveniment istoric pentru istoria tarii noastre?
Ei bine,in urma acestor evenimente s-a decis crearea unui stat tampon intre marile imperii de atunci (Imperiul Otoman,Imperiul Tarist si Imperiul Austro-Ungar),iar in 1859 (la 3 ani dupa incheierea razboiului Crimeei) ,a aparut statul pe care il cunoastem astazi,sub numele de Romania.

Nu stiu daca razboiul Crimeei apare in manualele de istorie,in contextul aparitiei Romaniei,dar,este bine de stiut pentru cultura noastra generala ca acest razboi este extrem de important deoarece a permis cu sprijinul puterilor occidentale formarea Romaniei ca frana in calea Rusiei. (sa fiu sincer,unii carora le-am explicat circumstantele care au condus la formarea Romaniei,tinand cont de contextul politicii de militarizare si expansiune a Rusiei de astazi,ii cam sperie,si cred ca au motive).

De fapt,incepand din momentul in care Romania a aparut ca si stat,Rusia a incercat tot felul de tactici politice,strategii,prin care Romania (ca si stat tampon) sa fie impartita in vechea ei forma.
Astazi,cand vad cum actualul guvern PSD ignora avertismentele UE si a SUA ,imi da de gandit daca nu cumva,PSD -guvernul Romaniei,este aservit Rusiei?
  Ne aflam intr-un punct de cotitura al istoriei Romaniei extrem de sensibil,pentru ca la nici un an de cand PSD guverneaza aceasta tara,Romania care a fost ridicata prin sacrificiu,munca si sange,risca sa se scufunde asemeni Titanicului.Iar "capitanii" acestei tari,nu se vor scufunda odata cu tara,ci vor fugi in bratele acelora care i-au platit sa transforme Romania in praf si pulbere.

                                                                   


Daca in urma cu cativa ani,eram dezamagit de tara mea,astazi,pentru prima oara (si mi-e rusine s-o spun) realizez ca starea in care am ajuns se datoreaza fiecaruia dintre noi.
Asistam la o debandada in structurile statului de cel putin 27 de ani.Ii vedem pe baietii de la varf ca se corup si in loc sa vociferam si sa-i dam jos de acolo,incepem sa ne corupem si noi,constatam ca de 27 de ani,statul nu numai ca nu este prietenul cetateanului,dar este si inamicul numarul 1 al cetateanului in absolut toate domeniile sale,de la cele mai banale pana la cele mai stringente.Sa nu uitam ca de la functionarul care te scuipa din priviri si te copleseste cu aroganta functiei sale,pana la impotenta in erectie a autoritatilor statului,nu facem nimic altceva decat sa ne lamentam si sa-i votam in continuare pe aceeasi oameni.Trebuie sa intelegem ca fiecare dintre noi are un singur vinovat cu adevarat,si acel vinovat, se uita in oglinda atunci cand ne spalam pe dinti.

   Vrei o Romanie noua?
  Atunci fii schimbarea de care Romania are nevoie!
                                 
                                      Sa-ti spun "La multi ani,romane?"
Daca esti unul dintre acei romani sinceri,care isi vor tara inapoi,aceasta urare iti este adresata tie!
Nu uita!
In decursul istoriei Romaniei,am trecut prin tot felul de incercari;cotropire,jaf,robie,insa Romania a stiut la momentul potrivit sa nasca din cenusa,asemeni pasarii Phoenix,oameni care si-au iubit tara,fiind dispusi sa-si sacrifice chiar viata!
 De ziua ta,Romane,iti dedic un dialog dintre Horea si fiul sau,pe care poate l-ai mai citit,insa imi pun speranta pentru a nu stiu cata oara,ca te va trezi la realitate,iar deciziile tale,de acum inainte,vor fi invataminte prentru prezent,si viitor. 
  "-Tată,te mânii daca te-ntreb oarece?
-Eu ma mânii pe aceia care nu întreabă.Aceia sunt pietre,nu oameni!
Şi eu aş întreba,da' n-am pe cine...
-Tată,da' imparatul cum e?Are coroană pe cap şi barbă albă ,aşa ca bunul Dumnezeu?
-Da' ce-ți pasă ție cum e împaratul?
-No' vezi ca te-ai mâniat?
-No' hai,întreabă...
-Şi...chiar aşa ți-o zis el,dumitale?Horea al lui Necula,scoală oamenii şi stârpiții pe grofi?
-Tu crezi măi Ioane,că împarații şi ăia mari,vorbesc aşa de-a dreptul?Aşa vorbim noi,țăranii!
Împaratul,să ştii şi tu cand ai avea de-a face cu el,are vorba încurcată.
Dacă iese bine,cinstea şi fala este a lui.
Dacă iese rău,n-ai priceput tu ce-o zis el.
Odată şi odată,trebuia să începem!Oricum,da' să încep!
Ce e rău in robie,nu e atâta robie.Rău e că dacă trece prea multă vreme,omul se invață cu ea;cu robia,cu frica, cu supunerea,cu saru'mana!
Să fie batjocorit,şi să nu-i mai pese!
Se invață ca pasarea cea proastă cu colivia,care uită că poate zbura!
Sau se teme că află stăpânul,că nu a uitat să zboare! Numai că amu',cu voie de la împărat ori ba',am invațat că se poate!"


 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ